Bears tager imod ubesejrede italienere i Champions League

Bakken Bears har en gang tidligere mødt et italiensk hold – det var da Sidigas Avellino var for stærke i FIBA Europe Cup-semifinalerne i 2017/18. Det italienske hold Bears skal op imod onsdag i Arena, er mindst lige så stærke, så der venter Bakken Bears er uhyre svær opgave i onsdagens kamp i Ceres Arena. Sidste sæsons nummer to i Serie A, Dinamo Sassari, er ganske enkelt et imponerende hold, og klubben fra Sardinien fører gruppe A i Basketball Champions League efter sejre i holdets to første kampe.

Dinamo Sassari har tre profiler som holdets rygrad – en italiener, en litauer og en kroat.

Den italienske guard Marco Spissu (182 cm, 25 år) er et produkt af klubbens ungdomsafdeling, og han er i gang med sin gennembrudssæson. Spissu snitter i sine to første kampe i BCL 18,0 point, 5,5 rebounds og 11,5 assists. Samtidig skyder han 60% bag trepointslinjen…

Litauiske Eimantas Bendzius (203 cm, 30 år, ex bl.a. Lietuvos Rytas og Obradoiro) er en virkelig klog forward, der har erfaring fra tophold i Litauen og Spanien. Bendzius er holdets topscorer i Serie A.

Den helt store profil er imidlertid kæmpestore Miro Bilan (213 cm, 31 år, ex Cedevita Zagreb, Strasbourg, Asvel). Den kroatiske landsholdsspiller spiller sin anden sæson i Sassari, og han snitter 17,0 point og 8,5 rebounds i de to første kampe i BCL.

Sassari har også to amerikanske forwards i Jason Burnell (201 cm, 23 år, ex bl.a. Jacksonville State University, Cantu) og Justin Tillman (203 cm, 24 år, ex bl.a. Virginia Commonwealth, Hapoel Galil Gilboa), der i sidste sæson var den tredjebedste scorer og -rebounder i den bedste israelske række.

Dinamo Sassari har fået en glimrende start på Basketball Champions League, og holdet kan med en sejr i Aarhus skimte kvalifikationen til turneringens 1/8-finaler. Sassari har i de to første kampe hjemme på Sardinien slået Galatasaray 93-84 og Iberostar Tenerife 92-72.

I Serie A startede onsdagens modstandere også stærkt med tre sejre i fire kampe, men da det er i de seneste fire kampe blot er blevet til en enkelt sejr, er holdet lige nu placeret på 7.-pladsen med 8 point i otte kampe.

Sassaris bedste resultat kom, da klubben vandt det italienske mesterskab i 2015 efter en fantastisk tæt finaleserie. Sassari, der kom ind i slutspillet fra en fempladsen, tabte ’planmæssigt’ de to første finalekampe mod Reggio Emilia, men vandt efterfølgende kamp 3 og 4 med hhv. 3 og 4 (overtime) point, tabte kamp 5, men vandt kamp 6 efter triple overtime og kamp 7 med 2 point.

Bakken Bears spillede lørdag en god kamp, da Svendborg Rabbits blev besejret (96-87), og bjørnene overtog dermed førstepladsen i Basketligaen. Michel Diouf sad ude med en skade, men forventes at være med i onsdagens opgør. Thomas Lærke har været ude i længere tid pga. sygdom, men også han forventes tilbage.

 

DINAMO SASSARI – FACTS:

Grundlagt: 1960

Bedste ligaplacering: Mester 2014/15

Aktuel ligaplacering I Serie A: Nr. 7 (4 sejre, 4 nederlag)

Internationale resultater: Vinder af FIBA Europe Cup 2018/19, kvartfinalist i Basketball Champions League 2016/17, 1/8-finalist i Basketball Champions League 2019/20, 1/8-finalist i EuroCup 2013/14, deltager i EuroLeague 2014/15 og 2015/16.

Hjemmebane: PalaSerradimigni i Sassari, 4.532 tilskuerpladser.

Topspillere – ifølge statistikkerne (i Serie A):

Eimantas Bendzius 16,0 point

Miro Bilan 7,0 rebounds

Marco Spissu 6,4 assists

Bakken Bears tidligere resultater mod klubber fra Italien:

2017/18 mod Sidigas Avellino (72-75 ude og 72-82 hjemme)

Disse Sassari-spillere har Bakken Bears tidligere mødt:

Ingen

 

Bakken Bears er i pokalfinalen!
04 feb 2023

Bakken Bears er i pokalfinalen!

Med en overbevisende tredje periode, som Bakken Bears vandt med 12-27, fik aarhusianerne hævn...
Bears Padel
03 feb 2023

Bears Padel

FOR BEARS NETVÆRK OG SAMARBEJDSPARTNERE I Bakken Bears er vi ikke kun tossede med basketball...
PV skaber igen festen
03 feb 2023

PV skaber igen festen

PV – Kaffe & Cocktails er en af de fedeste barer i Aarhus, og...
Ungdomsrevolutionen i Bears er skabt gennem Academy
02 feb 2023

Ungdomsrevolutionen i Bears er skabt gennem Academy

Over de seneste sæsoner har der været flere og flere minutter til unge spillere...
NEWS ARCHIVE