Bears tager imod ubesejrede italienere i Champions League

Bakken Bears har en gang tidligere mødt et italiensk hold – det var da Sidigas Avellino var for stærke i FIBA Europe Cup-semifinalerne i 2017/18. Det italienske hold Bears skal op imod onsdag i Arena, er mindst lige så stærke, så der venter Bakken Bears er uhyre svær opgave i onsdagens kamp i Ceres Arena. Sidste sæsons nummer to i Serie A, Dinamo Sassari, er ganske enkelt et imponerende hold, og klubben fra Sardinien fører gruppe A i Basketball Champions League efter sejre i holdets to første kampe.

Dinamo Sassari har tre profiler som holdets rygrad – en italiener, en litauer og en kroat.

Den italienske guard Marco Spissu (182 cm, 25 år) er et produkt af klubbens ungdomsafdeling, og han er i gang med sin gennembrudssæson. Spissu snitter i sine to første kampe i BCL 18,0 point, 5,5 rebounds og 11,5 assists. Samtidig skyder han 60% bag trepointslinjen…

Litauiske Eimantas Bendzius (203 cm, 30 år, ex bl.a. Lietuvos Rytas og Obradoiro) er en virkelig klog forward, der har erfaring fra tophold i Litauen og Spanien. Bendzius er holdets topscorer i Serie A.

Den helt store profil er imidlertid kæmpestore Miro Bilan (213 cm, 31 år, ex Cedevita Zagreb, Strasbourg, Asvel). Den kroatiske landsholdsspiller spiller sin anden sæson i Sassari, og han snitter 17,0 point og 8,5 rebounds i de to første kampe i BCL.

Sassari har også to amerikanske forwards i Jason Burnell (201 cm, 23 år, ex bl.a. Jacksonville State University, Cantu) og Justin Tillman (203 cm, 24 år, ex bl.a. Virginia Commonwealth, Hapoel Galil Gilboa), der i sidste sæson var den tredjebedste scorer og -rebounder i den bedste israelske række.

Dinamo Sassari har fået en glimrende start på Basketball Champions League, og holdet kan med en sejr i Aarhus skimte kvalifikationen til turneringens 1/8-finaler. Sassari har i de to første kampe hjemme på Sardinien slået Galatasaray 93-84 og Iberostar Tenerife 92-72.

I Serie A startede onsdagens modstandere også stærkt med tre sejre i fire kampe, men da det er i de seneste fire kampe blot er blevet til en enkelt sejr, er holdet lige nu placeret på 7.-pladsen med 8 point i otte kampe.

Sassaris bedste resultat kom, da klubben vandt det italienske mesterskab i 2015 efter en fantastisk tæt finaleserie. Sassari, der kom ind i slutspillet fra en fempladsen, tabte ’planmæssigt’ de to første finalekampe mod Reggio Emilia, men vandt efterfølgende kamp 3 og 4 med hhv. 3 og 4 (overtime) point, tabte kamp 5, men vandt kamp 6 efter triple overtime og kamp 7 med 2 point.

Bakken Bears spillede lørdag en god kamp, da Svendborg Rabbits blev besejret (96-87), og bjørnene overtog dermed førstepladsen i Basketligaen. Michel Diouf sad ude med en skade, men forventes at være med i onsdagens opgør. Thomas Lærke har været ude i længere tid pga. sygdom, men også han forventes tilbage.

 

DINAMO SASSARI – FACTS:

Grundlagt: 1960

Bedste ligaplacering: Mester 2014/15

Aktuel ligaplacering I Serie A: Nr. 7 (4 sejre, 4 nederlag)

Internationale resultater: Vinder af FIBA Europe Cup 2018/19, kvartfinalist i Basketball Champions League 2016/17, 1/8-finalist i Basketball Champions League 2019/20, 1/8-finalist i EuroCup 2013/14, deltager i EuroLeague 2014/15 og 2015/16.

Hjemmebane: PalaSerradimigni i Sassari, 4.532 tilskuerpladser.

Topspillere – ifølge statistikkerne (i Serie A):

Eimantas Bendzius 16,0 point

Miro Bilan 7,0 rebounds

Marco Spissu 6,4 assists

Bakken Bears tidligere resultater mod klubber fra Italien:

2017/18 mod Sidigas Avellino (72-75 ude og 72-82 hjemme)

Disse Sassari-spillere har Bakken Bears tidligere mødt:

Ingen

 

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE