Nederlag trods sultne bjørne

Af: Jørgen Rysgaard, Longdog Communications

Et nederlag er et nederlag. Men selvom Bakken Bears gik sultne og bidske til aftenens kamp med planer om at vende den internationale nederlagsstime blev det igen marginalerne, som gik imod Bears-mandskabet. På trods af den tydelige kvalitet, modstanderne fra Dinamo Sassari lagde for dagen, holdt bjørnene fast og fulgte med hver eneste gang den italienske topklub viste takter til rigtig at tage fart.

Tip-off’et tog italienerne og viste da også med det første én af deres styrker i et stærkt postspil, men hvor nemt det end kunne se ud for de stærke italienere svarede Evans igen med et stærkt post-move og en scoring. Italienerne lagde dog stabilt fra start med lige så meget tempo i spillet, som Bears selv og spillede sig til en klejn føring. Der gik dog ikke længe før begge hold formåede at bytte steals, og den sidste steal stod Q.J. Petersons for, hvorefter han løb kontra og kvitterede med en kølig 3’er til 7-9. Denne aktion virkede til at inspirere Tyler Ongwae, som lige efter gjorde Peterson kunsten efter – en steal, en kontra og en 3’er og så var Bears pludselig foran 10-9 til stor jubel fra publikum. En 3’er mere fra Peterson og et block fra Michel Diouf senere bliver DeShawn Stephens og Adama Darboe skiftet ind og viser med det samme storspil, da Darboe laver en smuk alley-oop, som Stephens smider i kurven. Italienerne holder dog stadig bjørnene stangen med en smal føring til sidst i perioden på 25-26.

Anden periode startede lidt mere ustabilt set med bjørnebriller. Sassaris Miro Bilan sænkede med det samme en 3’er over bjørnene og selvom Bears også kom til point, viste Sassari storspil i angrebet og her fik Bears svært ved at følge med. Også Bears’ angreb haltede det lidt med og efter endnu en 3’er fra Bilan til 29-40 tog Bears en timeout for at rekalibrere. Efter timeouten kom bjørnene godt igen, især efter storspil fra Peterson, som aggressivt satte både steals og point på dagsordenen. Og efter et run på 8-0 med 3’ere fra både Ongwae og Diouf blev det Sassaris tur til at kalde timeout. Efter timeout blev bjørnene ved med at bide sig fast og fik forsvaret til at stå noget stærkere. Men på trods af det, ender perioden med tre scoringer på straffekast for Sassari og en stilling på 43-49.

Tredje periode startede stærkt med et oplagt Bears-mandskab. Både Peterson og Ongwae fik fat i en offensiv rebound, hvorefter Peterson scorede på et nådesløst alley-oop. Herefter blev bjørnene ved med at vise, hvorfor de har fortjent en plads i Champions League. Ongwae stjal bolden og dunkede den efter kontraløb. Sassari kvitterede med en 3’er, som igen blev besvaret af DeShawn Stephens, som viste, at han også kan være med fra distancen til 49-57. Som modsvar viste Sassari igen hvor hurtigt, de kunne bevæge bolden og gjorde livet rigtig surt for bjørnene i et par angreb. Bjørnene bed dog igen med flere steals, hvorefter især Darboe fik straffet italienerne for løs omgang med bolden. På trods af Bears’ stærke spil formåede Sassari stadig at holde deres føring stabil. Perioden sluttede dog med fantastisk energi, da først Stephens cuttede mod kurven og lettede fra jorden til et frygtindgydende tomahawk-dunk. Sassari fik scoret i den anden ende som modsvar, men med skuduret mod sig fik Ongwae sendt en 3’er mod kurven, som først efter to hop på ringen gled igennem kurvens net – til publikums store begejstring og en stilling på 60-69.

I sidste periode virkede det dog til at det hårde arbejde fra Bears’ side krævede sit offer. Forsvaret manglede igen en smule skarphed og især Sassaris Justin Tillman kapitaliserede med scoringer på flere straffekast perioden ud. Det var dog ikke kun Bears, som viste tegn på træthed, da begge hold lavede turnovers og til tider manglede fokus. Især Peterson og Stephens blev ved med at vise aggressivitet i angrebet, men Sassari mønstrede deres sidste energi og lukkede godt af i forsvaret. De fik tilmed øget deres føring med deres eget run på 8-0 inden Bears fik vendt scoringstørken. I kampens sidste minutter blev Sassari dog ved med at øge deres forspring langsomt og på trods af den sidste heroiske 3’er af Ongwae blev slutstillingen 84-91.

Men på trods af nederlaget er der dog en del positivt at tage med fra kampen. Før kampen havde sportsdirektør Michael Piloz fortalt at ét af målene netop var at bide sig fast og ikke lade Sassari løbe Bears over ende – og det må man sige lykkedes. Én af aftenens nøglespillere, Q. J. Peterson, istemte efter kampen:

”I felt we competed. Defensively we could have been better. A good team like that, they killed us from three and made us pay for our mistakes. But we didn’t give up. We kept fighting right until the end. And we’re nearly there. But am I happy with the game? No. I’m not happy.”

Også assistant head coach Anders Sommer havde blik for både godt og skidt:

”Det er et hold som er meget fysisk og som poster meget op, og vi har snakket meget om hvordan vi skulle holde dem ude af posten. Det var et svært match-up, især med Bilan inde under kurven. Men så bliver det med 3’eren at de straffer os og det er faktisk det, de vinder på. Der er de bare skarpere end os.”

På trods af marginalerne og flere positive elemter i bjørnenes præstation er mentaliteten i truppen ikke til at tage fejl af. Det er tilbage til træningshallen og videorummet. Og så er det ellers fremad.

Næste opgave for bjørnene er fredags opgør mod broderholdet fra Bears Academy hvor tip-off er kl. 17.30 i Vejlby-Risskov Hallen.

 

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
Ung Hadsten-guard i Bearstruppen
14 jul 2024

Ung Hadsten-guard i Bearstruppen

19-årige Filip Ates bliver en del af Bakken Bears-truppen. Den 185 cm høje guard...
NEWS ARCHIVE