Dansk landsholdsspiller til Bears

Den danske landsholdsspiller Daniel Mortensen skifter med øjeblikkelig virkning til Bakken Bears. Den 204 cm høje forward, der startede sæsonen i Real Murcia, skal forstærke Bearsholdet i kampene i Basketball Champions League og i Basketligaen.

’Jeg har valgt at skifte til Bakken, da jeg tror det vil være en god mulighed for at kunne udvikle mig som spiller og få nogle nye udfordringer i forhold til at være med til at spille europæisk basket. Jeg forventer at komme til at bidrage til holdet og sammenspillet i Bakken Bears sammen med nogle dygtige spillere, og at kunne udbygge mit eget spil yderligere og udvikle mig som spiller fremadrettet’, siger Daniel Mortensen, der var starter i begge landsholdets to kampe i sidste weekend, hvor Litauen og Tjekkiet blev besejret.

’Vi havde Daniel på besøg i sommer, hvor han trænere med, men han var dengang fast besluttet på at fortsætte sin karriere i udlandet. Vi er derfor glad for at han kiggede vores vej, da hans ophold i Spanien ikke gik som det skulle’, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Daniel Mortensen har fået sin basketballopdragelse i Glostrup og sit danske gennembrud i Hørsholm, hvor han spillede i Basketligaen fra 2013 til 2015. Herefter var han fire år i USA – først et år i Wright State University efterfulgt af tre år hos Barry University, som i 2018 nåede blandt USAs otte stærkeste Division II-hold. Den professionelle karriere blev indledt i sæsonen 2018/19 i svenske Wetterbygden, hvor Daniel Mortensen snittede 13,8 point og 6,6 rebounds og havde meget imponerende scoringsprocenter (41,0% bag trepointslinjen, 60,2 fra topointslinjen og 96,5 på straffekast.

I Spanien var der ikke helt så meget succes: ’Jeg har haft svært ved at finde mig til rette på banen i et nyt system i Murcia og har ikke fået den rolle, som måske var forventet af mig. Derfor valgte klubben, at det ville være i begges bedste interesse at stoppe samarbejdet, så de kunne finde en anden spiller med nogle andre kvalifikationer og jeg kunne komme videre til et andet hold, som måske kunne få større glæde af mine kvaliteter’, slutter Daniel Mortensen.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE