Historisk sejr til Bears

Inden onsdagens kamp havde Bakken Bears efter ni udekampe i Basketball Champions League endnu ikke prøvet at vinde. Ja, alle ni nederlag havde endda været på et tocifret antal point. Modstanderen Dinamo Sassari var ubesejret i denne sæsons Basketball Champions League, og kunne med en sejr gå videre til anden runde. Derfor var sejren på 93-71 på Sardinien over Dinamo Sassari, og ikke mindst sejrens størrelse, sensationel – og man kan roligt sige, at det er den største sejr i klubbens historie. Ikke målt på antal point, men på modstander, turnering og situation.

Det var ellers ikke fordi Bakken Bears startede kampen godt. Sassari dominerede kampens indledning via en stærkt fysisk indsats, og italienerne nåede foran med 13 point i første periode takket være holdets dominans i rebundspillet. Sassari tog 16 rebounds imod 8 til Bears – i bjørnenes forsvarsende var hjemmeholdet dominerende med 6 angrebsrebounds imod 5 forsvarsreturbolde til Bears.

Efter føring på 29-19 efter første quarter, regnede de fleste nok med at holdet fra Sardinien stille og roligt ville lukke kampen og sikre sig kvalifikation til anden runde, men den leg ville Bearsspillerne ikke være med til. Bears vandt andet quarter med uhørte 22-8 – igen var reboundspillet afgørende. Bears tog i anden periode 17 rebounds, mens Sassari blot tog 7.

Efter pausen fortsatte Bears med at trykke på rent fysisk. Dinamo tog blot tre rebounds i kampen tredje quarter (Bears tog 14) og udeholdet fortsatte med at køre på angrebsmæssigt. Perioden blev vundet 27-20, mens fjerde quarter blev vundet 25-14.

Bakken Bears havde succes med at spille med en stor lineup, hvor både Deshawn Stephens, Michel Diouf og Ryan Evans var på banen. Især førstnævntes 12 rebounds – heraf 11 i angrebet. Mest scorende for Bears var Tylor Ongwae med 16 point, mens Deshawn Stephens scorede 15. Hele syv Bearsspillere scorede et tocifret antal point. For hjemmeholdet scorede Eimantas Bendzius 17 point.

Igen skal det noteres, at reboundstatistikken var afgørende. Bears vandt den afdeling af kampen med 54-40 – og altså de sidste tre perioder 46-24! Bakken Bears tog 26 angrebsrebounds, lige så mange som Sassari tog i forsvaret.

Bakken Bears spiller en sidste gang inden en kort julepause mandag den 21. december, når modstanderen er Bears Academy. Næste europæiske kamp er tirsdag den 5. januar, når tyrkiske Galatasaray gæster Aarhus.

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold i DM-Finalerne
16 maj 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold i DM-Finalerne

Bakken Bears bragte sig torsdag foran 3-0 i finaleserien i Basketligaen, med en sejr...
Nike er ny tøjpartner i Bakken Bears
16 maj 2024

Nike er ny tøjpartner i Bakken Bears

Bakken Bears har indgået et samarbejde med verdens største sportstøjsmærke, Nike. Det sker som...
Street Festival & finale #3 torsdag
15 maj 2024

Street Festival & finale #3 torsdag

Bakken Bears har et fremragende udgangspunkt før torsdagens tredje hjemmekamp i Basketligaens finaler. Bjørnene...
NEWS ARCHIVE