Smal sejr i scoringsfest

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

Aftenens eneste kamp i Basketligaen bød på et topopgør mellem Bakken Bears og Randers Cimbria. Og det var fra start tydeligt at se, duellen blev udkæmpet af Danmarks for tiden to bedste hold. Især offensivt var kvaliteterne på begge mandskaber uovertrufne. Resultatet endte derfor i seks cifre og med en sejr til hjemmeholdet Bears på 107-100.

Michel Diouf rager nok engang et tip-off til sig, og bolden er på bjørnehænder. Dog bringer gæsterne sig først i front, og først da Darko Jukic sætter begge sine straffekast, kommer Bakken for en stund foran ved stillingen 10-9. Diouf får kort efter sænket en 3’er, men det samme gør Cimbrias David Crisp, der for alvor var i højt spillehumør. Morten Sahlertz gør dog kunsten efter, men Bears er alligevel bagude med 20-24. Det skyldes især førnævnte Crisp, der på to angreb i træk brillerer på præcis samme måde: Et alley-oop til Fenton Bradley Jr., der resolut dunker og bringer Randers foran 24-29 og 24-31. Det bliver samtidig stillingen efter første periode, som kronjyderne dominerede.

Anden periode starter noget bedre for Bakken. Faktisk scorer de seks point i træk på tre angreb, hvoraf det sidste i rækken er mest iøjnefaldende: Deshawn Stephens stjæler bolden, rebounder alene i høj fart og slam dunker kraftfuldt til 30-31. Randrusianerne råder dog stadig over Crisp i topform. Han afdribler adræt to mand og øger på ny gæsternes føring: 30-35. Men så begynder bjørnene at bide sig fast. Først med en 3’er fra Thomas Lærke til 33-35, så en udligning fra Daniel Mortensen til 35-35 og til sidst en 3’er fra QJ Peterson til 38-37. Kampens tempo har i mellemtiden nået et nyt højdepunkt, hvilket tilsyneladende passer begge hold. Randers genfinder en smule momentum, og Crisp sætter nok engang en 3’er til 38-44. Derefter er både Adama Darboe og Tylor Ongwae med på legen og sænker begge en 3’er. De gode takter udmønter sig i en mere stabil føring til Bears, der kommer i hus via et lækkert lob fra QJ til Ongwae: 48-46. Perioden ender 56-54.

I tredje periode træder Bakkens amerikanere for alvor i karakter. Først stjæler Deshawn Stephens bolden, sender Ryan Evans afsted på rebounden og ender selv med at modtage bolden fra Evans i et alley-oop til slam dunk: 64-60. Så hiver han en stærk block frem under kurven og rebounder igen til Evans, der denne gang selv har sidste hånd på bolden. QJ er imidlertid ikke tilfreds med at spille en birolle, så han stjæler bolden, tager en fornem solotur igennem det passive Randers-forsvar og leverer et lækkert reverse dunk til 68-60. Derefter Evans med en 3’er til 71-60. Så Stephens alley-oop til QJ, der dunker til 73-60. Bears formår endda et score endnu engang, før Randers atter viser sig i stand til at sætte point på tavlen. Det vil faktisk sige 15 point til aarhusianerne i streg: Fra stillingen 60-60 til 75-60. Det enorme overtag skyldes især godt forsvar, der førte til utallige turnovers fra gæsternes side. Og så var Bakkens offensive spil simpelthen Randers’ defensive ditto overlegent. Perioden slutter 82-72.

Sidste periode fortsætter med stor dominans til hjemmeholdet, der især får hevet mange offensive rebounds i land overfor et noget resigneret Cimbria-forsvar. Bakken begynder dog at tabe terræn hen imod slutfasen. Men først leverer QJ muligvis kampens detalje: Flankeret af to Randers-spillere sender han et dybt 3’er-skud afsted. Skuddet går i og er ligeledes en buzzer beater. I samme moment fløjtes der for fejl imod ham, så det bliver til en plus one. Han misser dog straffekastet, så stillingen forbliver 100-85. Og nu indvarsler Randers anført af Crisp en hæsblæsende afslutning. På kort tid hiver han selv tre 3’er op af hatten, og med et fjerde forsøg sætter han Bradley op til en scoring på follow-up: 105-100 er stillingen nu pludselig med 20 sekunder tilbage. Cimbrias comeback kommer dog for sent, og da Ongwae scorer til 107-100, løber Randers tør for tid. Således blev der scoret hele 207 point i kampen, som altså ender 107-100 til Bears.

En offensiv opvisning af højeste karat fra begge hold. Bears vinder dog kampen på en skarpere defensiv – og det ekstra gear, de alligevel besidder. På scoringsfronten løber QJ Peterson med opmærksomheden via sine 25 point. Derefter følger tre Cimbria-spillere: David Crisp på 23, Fenton Bradley Jr. på 20 og Brandon Randolph på 17. Flest rebounds stod gæsternes Preston Bungei for med 14 af slagsen, mens Bradley følger efter med 10. De to sikrer sig dermed som de eneste en double double, da Bungei scorede 12 point. På tredjepladsen lander Deshawn Stephens med 7. Prisen for flest assists falder ud til Adama Darboes fordel, da han lagde op til 8 scoringer. Nummer to er Crisp med 7 styk.

Bakken Bears øger med sejren forspringet i Basketligaen til netop Randers Cimbria. De to lokalrivaler har henholdsvis 16 og 13 sejre i 17 kampe. Horsens IC på tredjepladsen har til sammenligning 12 for ligeså mange kampe, så spændingen stiger på de sekundære placeringer.

Næste opgave for bjørnene er mod netop Horsens IC, som de møder på udebane den 31. januar. Faktisk bliver næste hjemmekamp også mod Randers Cimbria. Det opgør finder sted den 10. februar i Vejlby-Risskov Hallen.

 

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE