Revanchemulighed for Cimbria

Efter et kort afbræk med pokalkampe står den igen på Basketliga, når basketballen igen hopper onsdag. Pudsigt nok bliver det med gentagelse af weekendens pokalsemifinaler, dog på den modsatte hjemmebane. Det betyder, at Bakken Bears møder Randers Cimbria i Vejlby-Risskov Hallen, mens onsdagens anden kamp spilles i Horsens, hvor hjemmeholdet tager imod Team Fog Næstved.

Det er Randers Cimbria, der har revanche til gode ovenpå lørdagens 96-79 sejr til Bakken Bears, og det er i den grad randrusianerne, der har behov for en sejr i Vejlby-Risskov Hallen. Bakken Bears fører Basketligaen med 17 sejre efter 18 kampe, efterfulgt af hele tre hold, der har 13 sejre. Randers Cimbria har opnået de 13 sejre i 18 kampe, Horsens IC har brugt 19, mens Svendborg Rabbits har spillet 20. På femtepladsen ligger Næstved med 11 sejre i 21 kampe. Randers skal således bruge en sejr, hvis holdet vil bevare chancen for at slutte grundspillet på førstepladsen, og kan med et nederlag mod Bakken Bears ryge ned på tredjepladsen inden der venter to opgør mod Horsens IC.

Randers kommer til Aarhus med ambitionen om at vende en dårlig stime. Inden pokalnederlaget mod Bakken Bears blev det til nederlag mod Team Fog Næstved og et liganederlag mod Bears. Dermed en det, der lignede en sikker plads i top to forvandlet til et hundeslagsmål for positionerne.

I pokalkampen var den positive nyhed for kronjyderne, at Jonathan Jeanne er tilbage. Ham havde bjørnene svært ved at holde, og han sluttede som sit holds topscorer med 24 point og 7 rebounds. Også holdets nye guard, Brandon Randolph, gjorde det fint – især i anden halvleg – med 18 point og 8 assists. Men Randers skal score flere point end 79, hvis holdet, der er det næstmest scorende i Basketligaen, skal vinde i Aarhus, og her kigges der især mod Chris Nielsen, David Crisp og Brantley Bynum, hvis pointgennemsnit er noget højere end det de præsterede lørdag, hvor det blev til hhv. 8, 6 og 7 point, og som i tidligere kampe mod Bakken Bears har scoret betydeligt mere.

Bakken Bears måtte i pokalkampen undvære Tylor Ongwae og Adama Darboe, der begge var skadede. Det er uvist om de bliver klar til onsdagens kampe, alternativt om de spiller på lørdag, når turen går til Sydfyn, hvor Svendborg Rabbits venter.

Der er tip off kl. 18.30 – da Corona-restriktionerne desværre gør, at der ikke tillades tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen, kan kampen kun opleves på Fanseat.com. Bears TV, der kan ses på Bakken Bears’ kanal på YouTube, viser optakt fra kl. 17.45.

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE