Sidste kamp inden pause

Bakken Bears spiller lørdag den sidste kamp inden februar måneds landsholdspause. Det sker, når holdet tager til Fyn for at møde Svendborg Rabbits i en kamp mod et hold, der tidligere i sæsonen har givet Bears rigtig meget modstand.

De to første kampe mellem de to hold var en ligakamp i november (96-87) og en pokalkamp i januar (81-77), som ganske vist begge gav sejre til Bears, men begge efter meget tætte kampe, der kunne have tippet fynboernes vej.

Bakken Bears har efter sejre over Randers Cimbria og Horsens IC fået slået et hul til forfølgerne i Basketligaen, og kan lørdag tage endnu et skridt imod den endelig førsteplads i Basketligaens grundspil. Bakken Bears har 18 sejre i 19 kampe, mens tre hold har 13 sejre. Det drejer sig om Horsens IC (20 kampe), Randers Cimbria (19 kampe) og Svendborg Rabbits (20 kampe). Samtidig med at Bears spiller i Svendborg, mødes de to øvrige hold i Randers, og lørdag vil således give en klar indikation af hvordan Basketligaen slutter. Næstved ligger på femtepladsen med 12 sejre, men efter 22 kampe, og skal således gå nærmest fejlfrit gennem den resterende del af grundspillet for at kunne true de øvrige hold.

I onsdagens sejr over Randers Cimbria sad Tylor Ongwae ude med en skade, og det er fortsat usikkert om han er klar til kampen på Fyn. Efter opgøret i Svendborg drager Ongwae mod syd for at deltage i Kenyas kampe med henblik på muligheden for at kvalificere sig til de afrikanske mesterskaber. Bjørnenes tre danske landsholdsspillere – Adama Darboe, Darko Jukic og Daniel Mortensen – skal alle til Lítauen, hvor det danske landshold skal spille de sidste kampe i EM-kvalifikationen.

Svendborgs topscorer Brandon Tabb har pga en skade misset de seneste to kampe, men scoringsmæssigt har Rabbits’ danske landsholdsspiller Sebastian Åris vist sine kompetencer. Den tidligere Bearsspiller, der i sæsonens snitter 15,0 point pr. kamp, har i sine seneste fire Basketligakampe scoret mere end 25 point pr. kamp. Også Aaron Levarity har gjort det fremragende. Især i reboundspillet har han vist sine kompetencer. Han tager i gennemsnit 8,9 rebounds pr. kamp – som supplement til sine 12,3 point.

Der er tip off kl. 14.00 i Svendborg Idrætscenter. Kampen kan som altid ses på www.fanseat.com

 

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE