Sidste kamp inden pause

Bakken Bears spiller lørdag den sidste kamp inden februar måneds landsholdspause. Det sker, når holdet tager til Fyn for at møde Svendborg Rabbits i en kamp mod et hold, der tidligere i sæsonen har givet Bears rigtig meget modstand.

De to første kampe mellem de to hold var en ligakamp i november (96-87) og en pokalkamp i januar (81-77), som ganske vist begge gav sejre til Bears, men begge efter meget tætte kampe, der kunne have tippet fynboernes vej.

Bakken Bears har efter sejre over Randers Cimbria og Horsens IC fået slået et hul til forfølgerne i Basketligaen, og kan lørdag tage endnu et skridt imod den endelig førsteplads i Basketligaens grundspil. Bakken Bears har 18 sejre i 19 kampe, mens tre hold har 13 sejre. Det drejer sig om Horsens IC (20 kampe), Randers Cimbria (19 kampe) og Svendborg Rabbits (20 kampe). Samtidig med at Bears spiller i Svendborg, mødes de to øvrige hold i Randers, og lørdag vil således give en klar indikation af hvordan Basketligaen slutter. Næstved ligger på femtepladsen med 12 sejre, men efter 22 kampe, og skal således gå nærmest fejlfrit gennem den resterende del af grundspillet for at kunne true de øvrige hold.

I onsdagens sejr over Randers Cimbria sad Tylor Ongwae ude med en skade, og det er fortsat usikkert om han er klar til kampen på Fyn. Efter opgøret i Svendborg drager Ongwae mod syd for at deltage i Kenyas kampe med henblik på muligheden for at kvalificere sig til de afrikanske mesterskaber. Bjørnenes tre danske landsholdsspillere – Adama Darboe, Darko Jukic og Daniel Mortensen – skal alle til Lítauen, hvor det danske landshold skal spille de sidste kampe i EM-kvalifikationen.

Svendborgs topscorer Brandon Tabb har pga en skade misset de seneste to kampe, men scoringsmæssigt har Rabbits’ danske landsholdsspiller Sebastian Åris vist sine kompetencer. Den tidligere Bearsspiller, der i sæsonens snitter 15,0 point pr. kamp, har i sine seneste fire Basketligakampe scoret mere end 25 point pr. kamp. Også Aaron Levarity har gjort det fremragende. Især i reboundspillet har han vist sine kompetencer. Han tager i gennemsnit 8,9 rebounds pr. kamp – som supplement til sine 12,3 point.

Der er tip off kl. 14.00 i Svendborg Idrætscenter. Kampen kan som altid ses på www.fanseat.com

 

Danske mestre!
19 maj 2022

Danske mestre!

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE