Sidste kamp inden pause

Bakken Bears spiller lørdag den sidste kamp inden februar måneds landsholdspause. Det sker, når holdet tager til Fyn for at møde Svendborg Rabbits i en kamp mod et hold, der tidligere i sæsonen har givet Bears rigtig meget modstand.

De to første kampe mellem de to hold var en ligakamp i november (96-87) og en pokalkamp i januar (81-77), som ganske vist begge gav sejre til Bears, men begge efter meget tætte kampe, der kunne have tippet fynboernes vej.

Bakken Bears har efter sejre over Randers Cimbria og Horsens IC fået slået et hul til forfølgerne i Basketligaen, og kan lørdag tage endnu et skridt imod den endelig førsteplads i Basketligaens grundspil. Bakken Bears har 18 sejre i 19 kampe, mens tre hold har 13 sejre. Det drejer sig om Horsens IC (20 kampe), Randers Cimbria (19 kampe) og Svendborg Rabbits (20 kampe). Samtidig med at Bears spiller i Svendborg, mødes de to øvrige hold i Randers, og lørdag vil således give en klar indikation af hvordan Basketligaen slutter. Næstved ligger på femtepladsen med 12 sejre, men efter 22 kampe, og skal således gå nærmest fejlfrit gennem den resterende del af grundspillet for at kunne true de øvrige hold.

I onsdagens sejr over Randers Cimbria sad Tylor Ongwae ude med en skade, og det er fortsat usikkert om han er klar til kampen på Fyn. Efter opgøret i Svendborg drager Ongwae mod syd for at deltage i Kenyas kampe med henblik på muligheden for at kvalificere sig til de afrikanske mesterskaber. Bjørnenes tre danske landsholdsspillere – Adama Darboe, Darko Jukic og Daniel Mortensen – skal alle til Lítauen, hvor det danske landshold skal spille de sidste kampe i EM-kvalifikationen.

Svendborgs topscorer Brandon Tabb har pga en skade misset de seneste to kampe, men scoringsmæssigt har Rabbits’ danske landsholdsspiller Sebastian Åris vist sine kompetencer. Den tidligere Bearsspiller, der i sæsonens snitter 15,0 point pr. kamp, har i sine seneste fire Basketligakampe scoret mere end 25 point pr. kamp. Også Aaron Levarity har gjort det fremragende. Især i reboundspillet har han vist sine kompetencer. Han tager i gennemsnit 8,9 rebounds pr. kamp – som supplement til sine 12,3 point.

Der er tip off kl. 14.00 i Svendborg Idrætscenter. Kampen kan som altid ses på www.fanseat.com

 

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
NEWS ARCHIVE