Revanchetid på Sjælland

Bakken Bears led i sidste uge det første nederlag i 105 dage, da Svendborg på Fyn vandt 103-97. På fredag – ni dage senere – har Bakken Bears muligheden for at slå tilbage – denne gang ganske vist på Sjælland, hvor hjemmeholdet hedder Team Fog Næstved.

Basketligaens slutspurt er i gang. Holdene i ligaens øverste halvdel har fire kampe tilbage af grundspillet (Randers Cimbria dog fem) inden denne uges spillerunde, der udover Næstved-Bears også byder på en spændende kamp onsdag i Randers, der tager imod Svendborg Rabbits. Vinderen af den kamp kan nå Horsens IC på andenpladsen, mens taberen skal følge med i fredagens opgør i Arena Næstved, idet hjemmeholdet med en sejr kan nærme sig fjerdepladsen.

Bakken Bears har – uanset resultatet af de resterende kampe – allerede vundet Basketligaens grundspil og dermed sikret sig det bedste udgangspunkt inden slutspillet, mens Næstved skal gøre rent bord i de resterende kampe – der er mod Copenhagen, Horsens IC og BK Amager – for at have en realistisk chance for at avancere fra den øjeblikkelige femteplads.

Team Fog Næstved har Basketligaens statistisk set næstbedste forsvar (80,7 point pr. kamp, kun overgået af Bakken Bears med 80,0), mens angrebsspillet har ikke været lige så imponerende. Sjællænderne scorer 81,3 point pr. kamp, hvilket kun tre hold gør mindre godt.

Samuel Idowu har haft en fremragende sæson, og han er både holdets mest scorende (15,9 point pr. kamp)  og bedste rebounder (6,3 rebounds pr. kamp). Flest assists pr. kamp står den tidligere Bearsspiller Frederik Hougaard Nielsen for (7,6 assists pr. kamp). Det hører med til historien, at den danske landsholdsspiller først kom til sæsonen efter nytår, og således blot har spillet fem kampe. Roses skal også Alante Fenner, der måske har været Næstveds bedste spiller over hele sæsonen. Fenner har imponerende statistikker (15,0 point, 5,2 rebounds, 5,1 assists, 2,1 steals pr. kamp, 35,8% bag trepointslinjen) i sin første sæson i Danmark.

Bakken Bears må fredag undvære Darko Jukic, der har brækket en knogle i hånden i forbindelse med det seneste landsholdsvindue. Thomas Lærke var ude med en skade i den seneste kamp, hvor Daniel Mortensen udgik med en ankelskade. De to sidstnævnte er begge tvivlsomme til opgøret på Sjælland.

Der er tip off kl. 19.15 i Arena Næstved – kampen kan som altid ses på Fanseat.com.

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
Morten Sahlertz er Årets Holdspiller i Bakken Bears
16 maj 2022

Morten Sahlertz er Årets Holdspiller i Bakken Bears

No surprise: Sahlertz er holdspilleren! Hvert år udnævnes Årets Holdspiller i Bakken Bears. Det er...
NEWS ARCHIVE