Revanchetid på Sjælland

Bakken Bears led i sidste uge det første nederlag i 105 dage, da Svendborg på Fyn vandt 103-97. På fredag – ni dage senere – har Bakken Bears muligheden for at slå tilbage – denne gang ganske vist på Sjælland, hvor hjemmeholdet hedder Team Fog Næstved.

Basketligaens slutspurt er i gang. Holdene i ligaens øverste halvdel har fire kampe tilbage af grundspillet (Randers Cimbria dog fem) inden denne uges spillerunde, der udover Næstved-Bears også byder på en spændende kamp onsdag i Randers, der tager imod Svendborg Rabbits. Vinderen af den kamp kan nå Horsens IC på andenpladsen, mens taberen skal følge med i fredagens opgør i Arena Næstved, idet hjemmeholdet med en sejr kan nærme sig fjerdepladsen.

Bakken Bears har – uanset resultatet af de resterende kampe – allerede vundet Basketligaens grundspil og dermed sikret sig det bedste udgangspunkt inden slutspillet, mens Næstved skal gøre rent bord i de resterende kampe – der er mod Copenhagen, Horsens IC og BK Amager – for at have en realistisk chance for at avancere fra den øjeblikkelige femteplads.

Team Fog Næstved har Basketligaens statistisk set næstbedste forsvar (80,7 point pr. kamp, kun overgået af Bakken Bears med 80,0), mens angrebsspillet har ikke været lige så imponerende. Sjællænderne scorer 81,3 point pr. kamp, hvilket kun tre hold gør mindre godt.

Samuel Idowu har haft en fremragende sæson, og han er både holdets mest scorende (15,9 point pr. kamp)  og bedste rebounder (6,3 rebounds pr. kamp). Flest assists pr. kamp står den tidligere Bearsspiller Frederik Hougaard Nielsen for (7,6 assists pr. kamp). Det hører med til historien, at den danske landsholdsspiller først kom til sæsonen efter nytår, og således blot har spillet fem kampe. Roses skal også Alante Fenner, der måske har været Næstveds bedste spiller over hele sæsonen. Fenner har imponerende statistikker (15,0 point, 5,2 rebounds, 5,1 assists, 2,1 steals pr. kamp, 35,8% bag trepointslinjen) i sin første sæson i Danmark.

Bakken Bears må fredag undvære Darko Jukic, der har brækket en knogle i hånden i forbindelse med det seneste landsholdsvindue. Thomas Lærke var ude med en skade i den seneste kamp, hvor Daniel Mortensen udgik med en ankelskade. De to sidstnævnte er begge tvivlsomme til opgøret på Sjælland.

Der er tip off kl. 19.15 i Arena Næstved – kampen kan som altid ses på Fanseat.com.

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved
28 jan 2023

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved

Der var drama for alle pengene, da Bakken Bears skulle forsøge at indhente Basketligaens...
Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen
26 jan 2023

Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen

I samarbejde med Skousen Viby havde tilskuerne i lørdagens kamp mod Svendborg muligheden for...
Topkamp i Basketligaen
26 jan 2023

Topkamp i Basketligaen

Bakken Bears drager mod Sydsjælland lørdag 28. for at spille topkamp i Basketligaen mod...
Spotlight Michael Piloz
25 jan 2023

Spotlight Michael Piloz

Formelt er han sportsdirektør i Bakken Bears. Men derudover kalder vi ham også statistiker,...
NEWS ARCHIVE