Revanchetid på Sjælland

Bakken Bears led i sidste uge det første nederlag i 105 dage, da Svendborg på Fyn vandt 103-97. På fredag – ni dage senere – har Bakken Bears muligheden for at slå tilbage – denne gang ganske vist på Sjælland, hvor hjemmeholdet hedder Team Fog Næstved.

Basketligaens slutspurt er i gang. Holdene i ligaens øverste halvdel har fire kampe tilbage af grundspillet (Randers Cimbria dog fem) inden denne uges spillerunde, der udover Næstved-Bears også byder på en spændende kamp onsdag i Randers, der tager imod Svendborg Rabbits. Vinderen af den kamp kan nå Horsens IC på andenpladsen, mens taberen skal følge med i fredagens opgør i Arena Næstved, idet hjemmeholdet med en sejr kan nærme sig fjerdepladsen.

Bakken Bears har – uanset resultatet af de resterende kampe – allerede vundet Basketligaens grundspil og dermed sikret sig det bedste udgangspunkt inden slutspillet, mens Næstved skal gøre rent bord i de resterende kampe – der er mod Copenhagen, Horsens IC og BK Amager – for at have en realistisk chance for at avancere fra den øjeblikkelige femteplads.

Team Fog Næstved har Basketligaens statistisk set næstbedste forsvar (80,7 point pr. kamp, kun overgået af Bakken Bears med 80,0), mens angrebsspillet har ikke været lige så imponerende. Sjællænderne scorer 81,3 point pr. kamp, hvilket kun tre hold gør mindre godt.

Samuel Idowu har haft en fremragende sæson, og han er både holdets mest scorende (15,9 point pr. kamp)  og bedste rebounder (6,3 rebounds pr. kamp). Flest assists pr. kamp står den tidligere Bearsspiller Frederik Hougaard Nielsen for (7,6 assists pr. kamp). Det hører med til historien, at den danske landsholdsspiller først kom til sæsonen efter nytår, og således blot har spillet fem kampe. Roses skal også Alante Fenner, der måske har været Næstveds bedste spiller over hele sæsonen. Fenner har imponerende statistikker (15,0 point, 5,2 rebounds, 5,1 assists, 2,1 steals pr. kamp, 35,8% bag trepointslinjen) i sin første sæson i Danmark.

Bakken Bears må fredag undvære Darko Jukic, der har brækket en knogle i hånden i forbindelse med det seneste landsholdsvindue. Thomas Lærke var ude med en skade i den seneste kamp, hvor Daniel Mortensen udgik med en ankelskade. De to sidstnævnte er begge tvivlsomme til opgøret på Sjælland.

Der er tip off kl. 19.15 i Arena Næstved – kampen kan som altid ses på Fanseat.com.

Sikker sejr over godt kæmpende Academy
28 sep 2022

Sikker sejr over godt kæmpende Academy

Bakken Bears endte med at tage en sikker 30 points sejr, 62-92, over Bears...
Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane
27 sep 2022

Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane

Søndag spillede Bakken Bears på udebane i Beograd, hvor en sejr sikrede kvalifikation til...
Vi er i Basketball Champions League!
25 sep 2022

Vi er i Basketball Champions League!

Med 13 minutter igen i Beograd, mod lokale FMP Meridian, var Bakken Bears på...
NEWS ARCHIVE