Adama Darboes treer sikrer sejr i Næstved

Bakken Bears hev sejren hjem i en ekstremt intens kamp på Sydsjælland, da Team Fog Næstved blev besejret 86-85. Deshawn Stephens var Bakken Bears’ bedste spiller med 24 point og 10 rebounds, mens Adama Darboe satte kampens sidste scoring, da han ramte et trepointskud med 33 sekunder tilbage.

Bakken Bears kom fint ud af starthullerne og førte hele vejen gennem de første fem minutter, men fik ikke for alvor fat forsvarsmæssigt. Det lykkedes således Team Fog Næstved at sætte 20 point på tavlen i den sidste halvdel af første periode, som hjemmeholdet vandt 28-21. Næstveds Philip Hertz scorede 11 point i de første ti minutter, som han i øvrigt havde startet på bænken.

I anden periode fik Bears langt bedre fat i forsvaret – om end det modsatte også havde været en stor opgave – og samtidig fik udeholdet hul igennem i angrebet. Deshawn Stephens scorede hele 11 point i perioden, og han var hele vejen igennem en stor oplevelse. Bears var foran 48-44 ved pausen.

Bakken Bears startede tredje periode bedst og nåede efter tre point af Stephens og fem af QJ Peterson foran med 56-44, inden holdet fuldstændigt stoppede med at spille. Næstved gik på et 27-5 run, som på ganske spektakulær vis blev afsluttet af hjemmeholdets bedste spiller, Philip Hertz, der fik en usportslig fejl efterfulgt af en teknisk. Sådan en cocktail er som bekendt ensbetydende med diskvalifikation, hvilket var et slag for Næstved. Hertz sluttede med 24 point på bare 10 skud. Bears sluttede perioden med at score de tre straffekast som Hertz kostede sit hold og en treer af Ryan Evans. Næstved førte 71-67 inden sidste periode.

Næstved fik udbygget føringen ved at score de første seks point i fjerde quarter. 77-67-føringen til hjemmeholdet blev imidlertid udlignet med et 10-0-run af Bears, efter bl.a. syv point af Ryan Evans, og Bears kom foran 80-79 på en treer af Adama Darboe. En velspillende Jalen Nesbitt bragte med en treer i det efterfølgende angreb sjællænderne foran, og da Jahmal Jones efterfølgende satte en trepointscoring og bragte sit hold foran 85-81 med to minutter igen, så opgave svær ud for Bears. Imidlertid ville Deshawn Stephens og Adama Darboe det anderledes, og hjemmeholdet endte med at smide de afsluttende bolde væk, således at et par missede straffekast fra Bakken Bears ikke fik betydning.

Udover Deshawn Stephens 24 point var Ryan Evans 15 point, 9 rebounds, 4 assists) mest scorende, mens Adama Darboe (13 point, 5 assists), Tylor Ongwae (13 point, 6 rebounds, 5 assists) og QJ Peterson (12 point) fulgte efter. For Næstved scorede Hertz 24 point, mens Nesbitt satte 18 på tavlen.

Bakken Bears stillede op uden skadede Thomas Lærke, Daniel Mortensen og Darko Jukic. Ingen af de tre forventes klar til næste kamp, der er tirsdag i Randers.

Sejren var Bakken Bears’ 21. i 23 kampe, mens Næstved nu reelt ikke kan kravle længere op end den nuværende femteplads.

 

PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
Semifinaler: Nu starter festen!
16 apr 2024

Semifinaler: Nu starter festen!

Det betyder bare lidt mere, når der står finalepladser på spil. Opbakningen bliver en...
Favoritdræberne havde ikke nok mod Bears
15 apr 2024

Favoritdræberne havde ikke nok mod Bears

Værløse Blue Hawks er blevet kaldt ”favoritdræbere”, men Bakken Bears viste sig for stærke...
NEWS ARCHIVE