Velkommen til pokalfinalen 2021

Pokalfinaledage er festdage, og der bliver for alvor dækket op til fest den 3. april, når Forum Horsens lægger gulv til den 47. pokalfinale i dansk herrebasketball. Nøjagtigt som i sidste sæson er det Danmarks to bedste hold i det seneste årti, Horsens IC og Bakken Bears, der mødes i slutkampen.

Selvom Horsens IC og Bakken Bears er de to klubber med flest pokalfinaledeltagelser, så er det blot femte gang holdene mødes i slutkampen. De to klubber har tilsammen vundet ni af de seneste 12 pokalfinaler.

Horsens IC råder igen i år over profiler som de to forwards Vedran Borovcanin og den danske landsholdsspillere Frederik Rungby samt en imponerende guardrotation i form af Charles Callison, Gage Davis og den tidligere Bakken Bears-spiller David Efianayi . Under kurven er Richmond Aririguzah den store profil, og han bakkes op af Tobias Reinholt. HIC har også x-faktor i form af holdets landsholdsspiller fra Uganda, Deng Geu. Den tidligere Bearsspiller Lasse Elbæk har misset store dele af sæsonen med en skade, men eftersom Horsens har unge Bakir Serdarevic i rotationen, er det alligevel et rigtig bredt hold HIC stiller op til pokalfinalen med.

Bakken Bears og Horsens IC har mødt hinanden fire gange tidligere i denne sæson. Bears har vundet de tre første opgør, mens Horsens IC vandt det seneste, der blev spillet i Forum Horsens under to uger inden pokalfinalen.

Det er Basketligaens nummer et og to, der mødes i pokalfinalen. Bakken Bears sluttede grundspillet på førstepladsen (23 sejre/3 nederlag), mens Horsens IC sluttede som nummer to (19/7).

På vejen til pokalfinalen har Horsens IC taget sig af Basketligaens nummer ni, Copenhagen, og nummer fem, Team Fog Næstved, mens Bakken Bears har haft fornøjelsen af nummer fire, Svendborg Rabbits, i kvartfinalen og nummer tre, Randers Cimbria, i semifinalen.

Bakken Bears ser frem til en festlig dag i Forum Horsens – og til en spændende og intens kamp, hvor de første medaljesæt i sæsonen 2020/21 skal uddeles.

Pokalfinalen afvikles, som følge af den landsdækkende Coronanedlukning, desværre uden tilskuere, de to holds mange fans kan i stedet følge kampen på tv2 Sport og tv2 Play.

Vi håber på pressens fulde opmærksomhed i forbindelse med pokalfinalerne lørdag den 3. april i Forum Horsens.

 

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE