Velkommen til pokalfinalen 2021

Pokalfinaledage er festdage, og der bliver for alvor dækket op til fest den 3. april, når Forum Horsens lægger gulv til den 47. pokalfinale i dansk herrebasketball. Nøjagtigt som i sidste sæson er det Danmarks to bedste hold i det seneste årti, Horsens IC og Bakken Bears, der mødes i slutkampen.

Selvom Horsens IC og Bakken Bears er de to klubber med flest pokalfinaledeltagelser, så er det blot femte gang holdene mødes i slutkampen. De to klubber har tilsammen vundet ni af de seneste 12 pokalfinaler.

Horsens IC råder igen i år over profiler som de to forwards Vedran Borovcanin og den danske landsholdsspillere Frederik Rungby samt en imponerende guardrotation i form af Charles Callison, Gage Davis og den tidligere Bakken Bears-spiller David Efianayi . Under kurven er Richmond Aririguzah den store profil, og han bakkes op af Tobias Reinholt. HIC har også x-faktor i form af holdets landsholdsspiller fra Uganda, Deng Geu. Den tidligere Bearsspiller Lasse Elbæk har misset store dele af sæsonen med en skade, men eftersom Horsens har unge Bakir Serdarevic i rotationen, er det alligevel et rigtig bredt hold HIC stiller op til pokalfinalen med.

Bakken Bears og Horsens IC har mødt hinanden fire gange tidligere i denne sæson. Bears har vundet de tre første opgør, mens Horsens IC vandt det seneste, der blev spillet i Forum Horsens under to uger inden pokalfinalen.

Det er Basketligaens nummer et og to, der mødes i pokalfinalen. Bakken Bears sluttede grundspillet på førstepladsen (23 sejre/3 nederlag), mens Horsens IC sluttede som nummer to (19/7).

På vejen til pokalfinalen har Horsens IC taget sig af Basketligaens nummer ni, Copenhagen, og nummer fem, Team Fog Næstved, mens Bakken Bears har haft fornøjelsen af nummer fire, Svendborg Rabbits, i kvartfinalen og nummer tre, Randers Cimbria, i semifinalen.

Bakken Bears ser frem til en festlig dag i Forum Horsens – og til en spændende og intens kamp, hvor de første medaljesæt i sæsonen 2020/21 skal uddeles.

Pokalfinalen afvikles, som følge af den landsdækkende Coronanedlukning, desværre uden tilskuere, de to holds mange fans kan i stedet følge kampen på tv2 Sport og tv2 Play.

Vi håber på pressens fulde opmærksomhed i forbindelse med pokalfinalerne lørdag den 3. april i Forum Horsens.

 

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League
25 sep 2023

Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League

Bakken Bears fik en fremragende start på den første kvalifikationskamp i Basketball Champions League...
NEWS ARCHIVE