Velkommen til pokalfinalen 2021

Pokalfinaledage er festdage, og der bliver for alvor dækket op til fest den 3. april, når Forum Horsens lægger gulv til den 47. pokalfinale i dansk herrebasketball. Nøjagtigt som i sidste sæson er det Danmarks to bedste hold i det seneste årti, Horsens IC og Bakken Bears, der mødes i slutkampen.

Selvom Horsens IC og Bakken Bears er de to klubber med flest pokalfinaledeltagelser, så er det blot femte gang holdene mødes i slutkampen. De to klubber har tilsammen vundet ni af de seneste 12 pokalfinaler.

Horsens IC råder igen i år over profiler som de to forwards Vedran Borovcanin og den danske landsholdsspillere Frederik Rungby samt en imponerende guardrotation i form af Charles Callison, Gage Davis og den tidligere Bakken Bears-spiller David Efianayi . Under kurven er Richmond Aririguzah den store profil, og han bakkes op af Tobias Reinholt. HIC har også x-faktor i form af holdets landsholdsspiller fra Uganda, Deng Geu. Den tidligere Bearsspiller Lasse Elbæk har misset store dele af sæsonen med en skade, men eftersom Horsens har unge Bakir Serdarevic i rotationen, er det alligevel et rigtig bredt hold HIC stiller op til pokalfinalen med.

Bakken Bears og Horsens IC har mødt hinanden fire gange tidligere i denne sæson. Bears har vundet de tre første opgør, mens Horsens IC vandt det seneste, der blev spillet i Forum Horsens under to uger inden pokalfinalen.

Det er Basketligaens nummer et og to, der mødes i pokalfinalen. Bakken Bears sluttede grundspillet på førstepladsen (23 sejre/3 nederlag), mens Horsens IC sluttede som nummer to (19/7).

På vejen til pokalfinalen har Horsens IC taget sig af Basketligaens nummer ni, Copenhagen, og nummer fem, Team Fog Næstved, mens Bakken Bears har haft fornøjelsen af nummer fire, Svendborg Rabbits, i kvartfinalen og nummer tre, Randers Cimbria, i semifinalen.

Bakken Bears ser frem til en festlig dag i Forum Horsens – og til en spændende og intens kamp, hvor de første medaljesæt i sæsonen 2020/21 skal uddeles.

Pokalfinalen afvikles, som følge af den landsdækkende Coronanedlukning, desværre uden tilskuere, de to holds mange fans kan i stedet følge kampen på tv2 Sport og tv2 Play.

Vi håber på pressens fulde opmærksomhed i forbindelse med pokalfinalerne lørdag den 3. april i Forum Horsens.

 

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE