Semifinalerne starter torsdag kl. 18:30

Torsdag kl. 18:30 indledes DM-semifinalerne, når Bakken Bears tager imod Svendborg Rabbits. De to hold har haft godt en uges pause siden kvartfinalerne blev afsluttet, og gør nu klar til en semifinaleserie, der spilles bedst af fem kampe.

Hvor Bakken Bears som nummer et i Basketligaens grundspil havde en overkommelig kvartfinaleserie mod Bears Academy, der i gennemsnit blev besejret med 37,3 overskydende point, havde Rabbits – grundspillets nummer fire – en anderledes svær serie mod Team Fog Næstved, der var sluttet lige efter fynboerne. Rabbits vandt ganske vist ligeledes i tre kampe, men den gennemsnitlige sejrsmargin var blot på 4,3 point.

Rabbits spillede periodevist rigtig god basketball i kvartfinalerne, og især holdets guards viste scoringsmæssig kvalitet. Brandon Tabb, Sebastian Åris og Brandon Norfleet scorede i de tre kampe tilsammen præcis 2/3 af Svendborgs point, med Tabb som den mest scorende. Den tidligere HIC-spiller scorede 23,7 point pr. kamp, og han kan bestemt også finde kurven, når han står overfor Bakken Bears. I to af grundspilskampene scorede Tabb nemlig 36 og 37 point, så der er ingen tvivl om, at han bliver en spiller som Bearsforsvaret skal holde øje med.

Det er dog ikke kun på guardpositionen, at fynboerne har kvalitet. Aaron Levarity er en af ligaens bedste reboundere, Richard Granberry viste især i den første kvartfinalekamp sine kvaliteter, Oscar Jørgensen og Mikkel Plannthin skal ikke have meget plads bag linjen, hvis man ikke vil have en trepointscoring ned i halsen, mens kæmpestore Jacob Enevold er en kantet center, der gør ondt på modstanderne.

For Bears har skaderne sat dagsordenen de seneste måneder. Darko Jukic er stadig ikke klar oven på den hånd han brækkede i forbindelse med landsholdssamlingen i februar, og Tylor Ongwae har døjet med en forstrækning siden pokalfinalen, og han spillede således ikke i kvartfinalerne.

Det er blot tredje gang de to hold mødes i DM-semifinalerne efter Bakken Bears i 2004/05 vandt 2-1, mens det i 2016/17 blev 3-0. Otte gange yderligere har holdene krydset klinger i DM-slutspillet. I 2002/03 mødtes holdene i kvartfinalerne (2-0 til Bears), og hele syv år i træk (fra 2006/07 til 2012/13) var det i DM-finalerne holdene spillede mod hinanden. Vi skal tilbage til 2009/10 for at finde Rabbits eneste sejr over Bears i en slutspilsserie, da fynboerne vandt 4-1 og dermed hjemtog det hidtil eneste danske mesterskab til Svendborg.

DM-kvartfinalernes første kamp spilles torsdag i Vejlby-Risskov Hallen, mens de efterfølgende kampe spilles de kommende mandage i Svendborg Idrætscenter og torsdag i Vejlby-Risskov Hallen. Alle kampe kan ses på www.fanseat.com

 

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE