Semifinalerne starter torsdag kl. 18:30

Torsdag kl. 18:30 indledes DM-semifinalerne, når Bakken Bears tager imod Svendborg Rabbits. De to hold har haft godt en uges pause siden kvartfinalerne blev afsluttet, og gør nu klar til en semifinaleserie, der spilles bedst af fem kampe.

Hvor Bakken Bears som nummer et i Basketligaens grundspil havde en overkommelig kvartfinaleserie mod Bears Academy, der i gennemsnit blev besejret med 37,3 overskydende point, havde Rabbits – grundspillets nummer fire – en anderledes svær serie mod Team Fog Næstved, der var sluttet lige efter fynboerne. Rabbits vandt ganske vist ligeledes i tre kampe, men den gennemsnitlige sejrsmargin var blot på 4,3 point.

Rabbits spillede periodevist rigtig god basketball i kvartfinalerne, og især holdets guards viste scoringsmæssig kvalitet. Brandon Tabb, Sebastian Åris og Brandon Norfleet scorede i de tre kampe tilsammen præcis 2/3 af Svendborgs point, med Tabb som den mest scorende. Den tidligere HIC-spiller scorede 23,7 point pr. kamp, og han kan bestemt også finde kurven, når han står overfor Bakken Bears. I to af grundspilskampene scorede Tabb nemlig 36 og 37 point, så der er ingen tvivl om, at han bliver en spiller som Bearsforsvaret skal holde øje med.

Det er dog ikke kun på guardpositionen, at fynboerne har kvalitet. Aaron Levarity er en af ligaens bedste reboundere, Richard Granberry viste især i den første kvartfinalekamp sine kvaliteter, Oscar Jørgensen og Mikkel Plannthin skal ikke have meget plads bag linjen, hvis man ikke vil have en trepointscoring ned i halsen, mens kæmpestore Jacob Enevold er en kantet center, der gør ondt på modstanderne.

For Bears har skaderne sat dagsordenen de seneste måneder. Darko Jukic er stadig ikke klar oven på den hånd han brækkede i forbindelse med landsholdssamlingen i februar, og Tylor Ongwae har døjet med en forstrækning siden pokalfinalen, og han spillede således ikke i kvartfinalerne.

Det er blot tredje gang de to hold mødes i DM-semifinalerne efter Bakken Bears i 2004/05 vandt 2-1, mens det i 2016/17 blev 3-0. Otte gange yderligere har holdene krydset klinger i DM-slutspillet. I 2002/03 mødtes holdene i kvartfinalerne (2-0 til Bears), og hele syv år i træk (fra 2006/07 til 2012/13) var det i DM-finalerne holdene spillede mod hinanden. Vi skal tilbage til 2009/10 for at finde Rabbits eneste sejr over Bears i en slutspilsserie, da fynboerne vandt 4-1 og dermed hjemtog det hidtil eneste danske mesterskab til Svendborg.

DM-kvartfinalernes første kamp spilles torsdag i Vejlby-Risskov Hallen, mens de efterfølgende kampe spilles de kommende mandage i Svendborg Idrætscenter og torsdag i Vejlby-Risskov Hallen. Alle kampe kan ses på www.fanseat.com

 

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag
16 feb 2024

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag

Tidligere på ugen gik Bakken Bears videre fra gruppespillet i den europæiske turnering ENBL...
Bears fik ikke revanche for pokalfinalen
15 feb 2024

Bears fik ikke revanche for pokalfinalen

Der tegner sig et ekstremt spændende playoff-gruppespil i Basketligaen i marts og april, med...
Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?
14 feb 2024

Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?

Torsdag 15. februar skal Bakken Bears forsøge at få revanche fra pokalfinalen, hvor holdet...
Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr
13 feb 2024

Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr

Næsten 1500 tilskuere gav alt, hvad de havde – og det gjorde Bakken Bears...
NEWS ARCHIVE