Start på DM-finalerne mandag

Den seneste Basketligasæson blev afbrudt som følge af Corona-nedlukningerne, og der blev således ikke afviklet DM-finaler i 2019/20. Men når finalerne i sæsonen 2020/21 går i gang, ligner det en forlængelse af de senest afviklede DM-finaler, der siden 2014/15 har indeholdt to af dansk basketballs største rivaler, Bakken Bears og Horsens IC.

Det ér Danmarks to bedste hold, der mødes i DM-finalerne 2020/21. Bakken Bears og Horsens IC sluttede grundspillet som hhv. nummer et og to, og de to hold har også mødt hinanden i de seneste to pokalfinaler.

Inden starten på finaleserien har de to hold mødt hinanden fem gange i indeværende sæson. De fire opgør i Basketligaens grundspil endte med tre sejre til Bakken Bears, men Horsens IC vandt (107-105) i næstsidste spillerunde i Basketligaen. Efter afslutningen på grundspillet mødtes holdene i pokalfinalen, hvor Bakken Bears sejrede (82-80), men først efter fem minutters overtime.

Der er altså lagt op til en fantastisk spændende finaleserie, der spilles bedst af syv kampe. Bakken Bears har hjemmebanefordel som følge af førstepladsen i Basketligaens grundspil, og finaleserien åbnes derfor på Vejlby-Risskov Hallens gulv.

HICs topscorere er David Efianayi (20,8 point pr. kamp), der i sidste sæson spillede for Bakken Bears samt Gage Davis (18,8 point pr. kamp). Spilleren med flest assists (4,8 assists pr. kamp) er Charles Callison, der er tilbage i Horsens, hvor han også spillede i 2018/19-sæsonen. Flest rebounds står der også Gage Davis (7,0 rebounds pr. kamp) på, men han efterfølges af Deng Geu (6,5), store Richmond Aririguzoh (5,9), veteran-forwarden Vedran Borovcanin (5,9) samt anfører Frederik Rungby (5,1).

Bortset fra kampens sidste 13 sekunder, var de syv spillere de eneste der var på banen i HICs seneste kamp, og det må forventes, at de udgør den primære rotation i finaleserien, dog med indhop fra store Tobias Reinholt og velskydende Bakir Serdarevic.

Begge finalister kom nemt igennem kvartfinaleserien, hvor Bears vandt over Bears Academy, mens HIC besejrede BMS Herlev Wolfpack. I semifinalerne var der mere spænding. Bears kunne igen nøjes med blot tre kampe før Svendborg Rabbits var besejret – men det var dog væsentligt mere tæt end kvartfinalerne – mens Horsens IC måtte bruge de maksimale fem kampe, før Randers Cimbria var elimineret. Selvom HIC vandt 95-72 i den afsluttende kamp, var det dog et opgør, der var tæt med tre minutter tilbage.

Det er 10. gang de to hold mødes i DM-finalerne, og dermed er Horsens IC-Bakken Bears det mest spillede finaleopgør. HIC har vundet fire af de første ni finaleserier imod Bakken Bears (1998, 2006, 2015, 2016), mens Bears har vundet fem (2000, 2004, 2017, 2018, 2019).

DM-finalerne, der desværre spilles uden tilskuere, tippes i gang mandag kl. 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen. De efterfølgende kampe spilles torsdage kl. 18:45 i Horsens IC og mandage i Vejlby-Risskov Hallen. Kampene kan følges på fanseat.com

 

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved
28 jan 2023

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved

Der var drama for alle pengene, da Bakken Bears skulle forsøge at indhente Basketligaens...
Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen
26 jan 2023

Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen

I samarbejde med Skousen Viby havde tilskuerne i lørdagens kamp mod Svendborg muligheden for...
Topkamp i Basketligaen
26 jan 2023

Topkamp i Basketligaen

Bakken Bears drager mod Sydsjælland lørdag 28. for at spille topkamp i Basketligaen mod...
Spotlight Michael Piloz
25 jan 2023

Spotlight Michael Piloz

Formelt er han sportsdirektør i Bakken Bears. Men derudover kalder vi ham også statistiker,...
NEWS ARCHIVE