Bears i udekamp i finale 2

Torsdag gælder det sæsonens anden DM-finale, når Horsens IC skal forsvare deres hjemmebane i Forum Horsens. Finaleserien spilles bedst af syv, så selv hvis Bakken Bears gentager sejren fra den første finale, er der stadig lang vej til de nødvendige fire sejre.

Bakken Bears vandt den første kamp 106-90. Bjørnene førte med blot seks point ved pausen, men en tredje periode med en masse intensitet i forsvaret afgjorde kampen. For HIC havde Bakken Bears især store problemer med center Richmond Aririguzoh. Også HIC stærke guardtrio Gage Davis, David Efianayi og Charles Callison, der i alt scorede 48 point, gav Bears udfordringer, ligesom de i den resterende del af sæsonen har givet modstanderne problemer.

Den afgørende kolonne på statistikarket i det første opgør var antallet af rebounds. Bakken Bears vandt den kategori 43-31, hvilket resulterede i, at vinderne fra kamp et fik 11 afslutninger flere end modstanderen (80-69).

Hvis Horsens IC skal kigge på, hvad der lykkedes i det første opgør, kan holdet fokusere på en flot topointprocent på 58 (28/48) og antallet af straffekast (20, hvoraf HIC scorede de 16). Til gengæld var en trepointprocenten på 28 (6/21) en smule under par, og noget HIC kan forbedre i de kommende kampe.

Bakken Bears havde i det første finaleopgør Darko Jukic tilbage efter en håndskade. Jukic scorede 10 point i sin første kamp i næste tre måneder, og der er ingen tvivl om, at yderligere træninger og kampe vil give Jukic ekstra styrke.

Det andet finaleopgør tippes i gang kl. 18:45 og kan ses på fanseat.com. Desværre vil der ikke være tilskuere i Forum Horsens. Den tredje finalekamp spilles på mandag kl. 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen.

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
Morten Sahlertz er Årets Holdspiller i Bakken Bears
16 maj 2022

Morten Sahlertz er Årets Holdspiller i Bakken Bears

No surprise: Sahlertz er holdspilleren! Hvert år udnævnes Årets Holdspiller i Bakken Bears. Det er...
NEWS ARCHIVE