Bears i udekamp i finale 2

Torsdag gælder det sæsonens anden DM-finale, når Horsens IC skal forsvare deres hjemmebane i Forum Horsens. Finaleserien spilles bedst af syv, så selv hvis Bakken Bears gentager sejren fra den første finale, er der stadig lang vej til de nødvendige fire sejre.

Bakken Bears vandt den første kamp 106-90. Bjørnene førte med blot seks point ved pausen, men en tredje periode med en masse intensitet i forsvaret afgjorde kampen. For HIC havde Bakken Bears især store problemer med center Richmond Aririguzoh. Også HIC stærke guardtrio Gage Davis, David Efianayi og Charles Callison, der i alt scorede 48 point, gav Bears udfordringer, ligesom de i den resterende del af sæsonen har givet modstanderne problemer.

Den afgørende kolonne på statistikarket i det første opgør var antallet af rebounds. Bakken Bears vandt den kategori 43-31, hvilket resulterede i, at vinderne fra kamp et fik 11 afslutninger flere end modstanderen (80-69).

Hvis Horsens IC skal kigge på, hvad der lykkedes i det første opgør, kan holdet fokusere på en flot topointprocent på 58 (28/48) og antallet af straffekast (20, hvoraf HIC scorede de 16). Til gengæld var en trepointprocenten på 28 (6/21) en smule under par, og noget HIC kan forbedre i de kommende kampe.

Bakken Bears havde i det første finaleopgør Darko Jukic tilbage efter en håndskade. Jukic scorede 10 point i sin første kamp i næste tre måneder, og der er ingen tvivl om, at yderligere træninger og kampe vil give Jukic ekstra styrke.

Det andet finaleopgør tippes i gang kl. 18:45 og kan ses på fanseat.com. Desværre vil der ikke være tilskuere i Forum Horsens. Den tredje finalekamp spilles på mandag kl. 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen.

Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
Bears afviser Horsens’ comeback
19 sep 2023

Bears afviser Horsens’ comeback

Bakken Bears spillede 27 minutters formidabel basketball, da de tirsdag aften tog imod Horsens...
NEWS ARCHIVE