Bears henter ny point guard

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med den canadisk-jamaicanske spiller Jarred Ogungbemi-Jackson. Jackson er en erfaren point guard, der skal styre Bearsholdet i angrebet på en ny DM-titel og i jagten på europæisk succes.

Head coach Anders Sommer ser en spiller, der passer til Bears-stilen: ’Jarred er en stærk, rutineret guard med sult efter europæisk succes. Han gør altid sine medspillere bedre. Han passer til vores spillestil, og han er samtidig en stor scoringstrussel.’

Jarred Ogungbemi-Jackson ser frem til den kommende sæson: ’Jeg glæder mig utrolig meget til at være en del af Bakken Bears efter sommerferien. Klubben har store ambitioner om at vinde titler og om at konkurrere i de europæiske turneringer, og jeg kan ikke vente med at komme i gang.’

Jarred Ogungbemi-Jackson er 30 år, 178 cm og opvokset i Canada. Han har imidlertidig også jamaicansk pas, og vil derfor ikke tælle på udlændingekontoen efter Basketligaens regelsæt. Jarred Ogungbemi-Jackson spillede college-basketball hos University of Calgary i Canada, og har været professionel siden 2015 – i Portugal, Spanien, Frankrig, Canada og senest hos Kataja (Finland) og Donar Groningen (Holland). I begge de to seneste sæsoner, har han spillet overfor Bakken Bears. Jarred Ogungbemi-Jackson scorede således 21 point, da Bakken Bears vandt knebent over Kataja i FIBA Europe Cup i efteråret 2019, og han supplerede med imponerende 7 rebounds og 6 assists. I efteråret 2020 spillede Bears imod Groningen i en træningskamp.

Den canadisk-jamaicanske point guard har produceret imponerende statistikker i de seneste sæsoner. I 2019 snittede han i den finske liga 18,1 point, 5,5 rebounds og 6,2 assists – sidstnævnte var næstflest i ligaen. I FIBA Europe Cup var produktionen i samme sæson 16,5 point, 5,1 rebounds og 7,4 assists (tredjeflest i turneringen). Og i den seneste sæson var han den tredjemest scorende i den hollandske liga med 17,7 point – samtidig blev han noteret for 5,0 rebounds og 3,6 assists – og dybt imponerende scoringsprocenter (49,8% af sine trepointforsøg).

Jarred Ogungbemi-Jackson kommer til Danmark, så han er klar til træningsstarten den 2. august.

 

Foto: www.fiba.com

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE