Vores nye store mand har masser af Europæisk erfaring

Bakken Bears får nyt medlem af familien i den kommende sæson. Vi har nemlig sikret os en etårig aftale med Travis Taylor. Den 203 cm høje og 97 kg tunge amerikaner har tidligere spillet i både den bedste franske og tyske række og har god erfaring med de europæiske turneringer.

Bears head coach, Anders Sommer, ser frem til en sæson med Travis Taylor i truppen:

– Travis er en spiller, vi også forsøgte at tiltrække sidste sommer. Vi er begejstrede for, at det lykkes nu, fordi han er en mobil, atletisk og hurtig inside-spiller, der passer perfekt ind i spilkonceptet. Han kan håndtere tungere matchups og dominere reboundspillet, men forvent at se ham over ringhøjde, udtaler Anders Sommer.

31-årige Travis Taylor kommer til bjørnene fra klubben Egis Kormend, som i sidste sæson var i slutspillet i den bedste ungarske række. Derudover har Taylor erfaring fra to af de største ligaer i Europa, eftersom han blandt andet har tørnet ud for franske Le Havre og tyske Basketball Löwen Braunschweig.

Travis Taylor glæder sig til at komme i gang med sæsonen og er ikke i tvivl om, hvorfor han har valgt Bakken Bears:

– Det er en organisation, der føles som en familie og som spiller sammen på banen. Jeg blev opdraget med, at man skal holde sammen gennem tykt og tyndt, og det er det, jeg ved, Bakken står for. Det bringer det bedste frem i mig, og det er også sådan, man vinder mesterskaber, fortæller Travis Taylor.

Med sin gode højde og drøjde kan Travis Taylor både spille som power forward og center. Desuden har Taylor 32 kampe i europæiske turneringer på CV’et. Den rutine får Bakken Bears brug for i bestræbelserne på at nå langt i Europa i den kommende sæson.

Det er i øvrigt heller ikke første gang, at Bakken Bears stifter bekendtskab med Travis Taylor. Vi mødte ham og Egis Kormend to gange i 2019/2020-sæsonen i FIBA Europe Cup. Her blev det til en sejr til hvert hold, og Taylor snittede 10 point, 11 rebounds, 2 assists, 1 steal og 2 blocks over de to kampe.

Travis Taylor er født i New Jersey i USA og begyndte sit liv som basketballspiller på det lokale high school-hold, Union Farmers. Derfra spillede han for henholdsvis Monmouth University Hawks og Xavier University Musketeers. Siden college har han spillet basket i både Østrig, Frankrig, Schweiz, Bulgarien, Tyskland, Tyrkiet og senest Ungarn.

Amerikanerens statistikker i den seneste sæson for Egis Kormend lød på imponerende 14,5 point, 10,3 rebounds, 3,3 assists, 1,6 steals og 0,6 blocks pr. kamp med en skudprocent på 59,3. Med de tal havde han den næsthøjeste ’effeciency rating’ i hele den ungarske liga.

Man kan se Travis Taylor for første gang i aktion for Bakken Bears, når vi begynder sæsonen med en træningskamp hjemme mod hollandske Donar Groningen d. 29. august. Basketligaen begynder for vores vedkommende d. 23. september med et brag af en kamp, når vi tager imod rivalerne fra Horsens IC.

#EnGangBjørn #AltidHonning

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE