Fornuftig start på opvarmningen til Champions League

Det blev til et snævert nederlag til tyske Hamburg Towers på 85-79 i sæsonens første træningskamp for Bakken Bears. Kampen var opvarmning til Champions League kvalifikationen for Bakken og til EuroCup for Hamborg og de to hold spillede lige op det meste af vejen.

EuroCup og Champions League er europæiske klubturneringer fra forskellige organisationer. Champions League er det internationale forbund FIBA’s store satsning på at slå EuroLeague af pinden, og det er netop EuroLeague, der står bag EuroCup.

Traditionelt har EuroCup stået over Champions League og selv om turneringerne hastigt nærmer sig hinanden, var Bakken Bears coach Anders Sommer tilfreds med at kunne spille lige op med det tyske hold så tidligt på sæsonen:

– Kampen gav os præcis det udbytte, vi havde håbet på. Det var en vigtig reminder om hvilken fysik og intensitet, der skal til for at vinde europæiske kampe, sagde Sommer efter kampen.

De to hold vandt hver to perioder, med Bakken som vindere af den første og tredje, mens hjemmeholdet tog anden og fjerde.

Begge holde spillede friskt til, men det var også tydeligt, at det var første kamp i sæsonen. Spektakulære indsatser blev afløst af spektakulære fejltagelser, hvor det var tydeligt, at spillerne endnu ikke er helt spillet sammen.

Bakkens nye trekløver, Frank Bartley, Jarred Ogungbemi-Jackson og Travis Taylor, viste deres kvaliteter – og viste især masser af potentiale frem mod Champions League kvalifikationen i midten af september.

Bartley blev bjørnenes topscorer, med 19 point på 26 minutter, herunder et tre-pointsskud i første halvlegs døende sekunder. Taylor havde 10 point og et par yderst spektakulære dunks, mens Ogungbemi-Jackson havde 11 point og ikke mindre end otte assists.

Af Bakkens tilbagevendende spillere viste Darko Jukic sig måske bedst frem. Den danske forward havde 13 point på bare syv skud fra gulvet.

Kampen fandt først sin afgørelse i de sidste to minutter. Hamburg sad på en mindre 5-7 points føring, som Bakken skar ned til to, med chance for at komme udligne eller komme foran. I tre angreb i træk missede Hamburg i angrebet, men Bakken forpassede chancen for at tage rebounden og gav hjemmeholdet andenchancer, som de ikke forpassede. Til allersidst fik hjemmeholdet et par scoringer, som sikrede sejren endeligt, 85-79.

For Anders Sommer gav kampen et godt indblik i holdet og dets styrker.

– Vi manglede de sidste procenter, men viste også et solidt fundament i forhold til defensiv sammenhæng og offensivt samspil. Vi har tydeligvis en hurtig og alsidig trup med mange våben og spændende muligheder, sagde cheftræneren.

Bakkens næste opvarmningskamp, mod en europæisk modstander, er på hjemmebane søndag 29. august, hvor hjemmepublikummet i VRC bliver underholdt med en velkendt modstander. Det er hollandske Donar Groningen, som har vundet det hollandske mesterskab fem gange (senest i 2018) og tidligere har gæstet Aarhus i forbindelse med de europæiske turneringer. I år deltager hollænderne i FIBA Europe Cup. Til denne kamp er der fri adgang – og gæster, der allerede har købt sæsonkort trakteres med en pølse med brød.

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE