Treviso er modstanderen – muligt danskermøde fredag

Efter mandagens kvartfinaler i Basketball Champions League kvalifikationen står det klart, at Bakken Bears onsdag møder hjemmeholdet Treviso (Ita) i semifinalen. Treviso slog storsatsende London Lions med eftertrykkelige 89-62. I den anden kvartfinale i Treviso lagde danske Asbjørn Midtgård den afgørende aflevering, da ZZ Leiden (Hol) i sidste sekund slog Mons-Hainot (Bel). Det kan betyde et muligt danskeropgør i finalen fredag. Kampene kan ses på Fanseat.

London Lions har med nye amerikanske ejere satset stort på succes i Europa og har handlet stort ind på spillersiden, blandt andet med den tidligere NBA-spiller Marquis Teague. Det var imidlertid ikke noget, der gav Treviso problemer. Der var klasseforskel mellem et erfarent og fysisk italiensk hold og englænderne, der for første gang deltager på Champions League niveau.

Italienerne kan også komme til at blive en stor mundfuld for Bakken Bears, især på hjemmebanen Palverde, hvor der godt nok kun lukkes 1800 tilskuere ind, på grund af coronarestriktioner, men hvor de til gengæld i stort tal er samlet på den traditionelle stemningstribune bag den ene baglinje.

Treviso har en lang historie i toppen af Europæisk basketball, men undergik en rekonstruktion i 2013, efter en konkurs i forbindelse med finanskrisen. Siden da har klubben langsomt arbejdet sig op igen, først på hjemmebane i Italien, og i år også i Europa. Sidste sæson var den tredje tilbage i Serie A efter konkursen og her sluttede i Serie A’s kvartfinaler, hvilket har kvalificeret klubben til kvalifikationen til Basketball Champions League (BCL).

Det er da også en modstander som Bakken coach Anders Sommer har stor respekt for:

– Treviso var den forventede modstander og vi har fulgt dem tæt gennem sæsonopatarten. De er et homogent og sammenspillet hold med kvalitet på alle pladser og et stærkt hjemmepublikum i ryggen. Men vi har før bevist at vi kan give denne type hold problemer, siger Sommer.

På banen er det et trekløver af meget forskellige spillere, der tegner Treviso. DeWayne Russell (USA) er en amerikansk point guard på lige undre 180 centimeter, der er holdets motor. Spillet går gennem ham og sidste sæson scorede han i snit 12 point og lagde 5,4 assists. Sammen med Russell er også polske Michal Sokołowski tilbage i Treviso. Sokołowski er en shooting guard på 198 centimeter, der har tre-pointere som speciale og ramte 46% af dem sidste sæson.

Den sidste store profil er nytilkomne Henry Sims, der er en center på 208 centimeter, med i alt 135 NBA-kampe for fem forskellige hold. Hans bedste sæson var i 2013-14, hvor han scorede 11,8 point og 7 rebounds i gennemsnit for Philadelphia 76ers. Sidste sæson scorede han 12,6 point og tog 7,3 rebounds for italienske Reggio Emilia.

Kampen afvikles onsdag aften 20:30 i Treviso. Vinderen går videre til finalen mod enten ZZ Leiden eller Tsmoki Minsk (BLR) fredag aften. ZZ Leiden gik måske lidt overraskende videre fra kvartfinalerne mod Mons-Hainot, bag en storspillende dansker, Asbjørn Midtgaard. Den 213 centimeter store dansker scorede 22 point og lagde ikke mindst assisten til Leidens afgørende scoring til slutresultatet 74-76, som gik i samtidig med at hornet lød. Minsk og Leiden spiller onsdag 17:30 i Treviso.

Kampen kan ses live lige her: https://www.fanseat.com/livestream?id=s-bakken-bears-tbc-v8d6zf

Skyler Bowlin er bjørn igen i 2024-25
10 jun 2024

Skyler Bowlin er bjørn igen i 2024-25

Skyler Bowlin er det første navn, Bakken Bears kan præsentere til sæsonen 2024-25. Kaptajnen,...
Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
NEWS ARCHIVE