Nederlag betyder FIBA Europe Cup

Bakken Bears er ude af Basketball Champions League efter et nederlag til Treviso på 92-90. Bakken dominerede første halvleg, men hjemmeholdet tog initiativet i de sidste 20 minutter. Med nederlaget skal Bears nu spille FIBA Europe Cup senere på efteråret.

De to hold startede med at spille helt lige op og indenfor de første otte minutter skiftede føringen otte gange. En brandvarm Ryan Evans scorede alle sine fire forsøg for Bakken, havde 10 point i første periode og var stærkt medvirkende til at Bakken de sidste to minutter kunne opbygge en føring på 19-24 efter de første 10 minutter.

Den lokale fanskare var begrænset til 1800, men de larmede som i en mindre Superligaklub i betonhallen fra 80’erne, både når dommerne dømte noget, de ikke var enige i, og når de lokale helte spillede godt. De fik noget at juble over i de første minutter af anden periode, da hjemmeholdet tog føringen 26-25 efter dunks af Nikola Akele og Henry Sims.

Bakken Bears er imidlertid et erfarent hold i Europa og lod sig ikke ryste. Frank Bartley og Darko Jukic satte et par scoringer sammen for bjørnene og tog igen initiativet. Et minut før halvlegspausen tog Travis Taylor en angrebsrebound og scorede til 35-43, tog en rebound i forsvaret og lagde en aflevering til Jarred Ogungbemi-Jackson, der på et layup sendte Bakken i front med 10 for første gang. Treviso svarede straks med en tre-pointer og Bears måtte nøjes med at gå til pause foran med ni, 38-47.

Treviso og ikke mindst holdets fans kom ud med lyn og torden til anden halvleg. Lydniveauet var øresønderrivende, mens italienerne brugte tre minutter, fysisk forsvar og to tre’ere fra Tomas Dimsa til at tage føringen 50-49.

Bakken tog timeout, men Treviso fortsatte med at dominere, med flere scoringer fra den erfarne tidligere NBA spiller Henry Sims. Med lige under fire minutter igen af tredje periode og bagud 59-51, satte coach Anders Sommer en lidt mindre lineup på banen for Bears og det stabiliserede spillet. Treviso svarede igen ved at tage Sims ud, idet den store amerikaner havde svært ved at dække de hurtigere spillere fra Bears. To minutter senere havde Bakken reduceret til 59-57 og det var Trevisos tur til at tage timeout.

Ud af timeouten tog Treviso imidlertid initiativet igen, med et sjældent fire-points angreb, hvor Giordano Bortolani ramte en tre’er, samtidig med han blev fejlet af Darko Jukic. Det resulterede i et straffekast, som Bortolani sikkert satte til 63-57 og så var momentum igen med hjememholdet.

Det fortsatte ind i fjerde periode, hvor Treviso holdt en føring på mellem syv og ni point de første minutter. Syv minutter før tid lavede Davide Casarin sin femte fejl og den velspillende Treviso-guard måtte tage plads på bænken, til stor utilfredshed for hjemmeholdets fans, der lagde enormt tryk på dommerne. Trykket blev ikke mindre halvandet minut senere, da også Matteo Chillo fejlede ud.

Bakken kunne imidlertid ikke drage nok fordel af de mange Treviso-fejl, idet straffekastene gik ved siden af og afslutningerne ikke gik i. Fire straffekast var misset og kun et enkelt skud ramt, da fjerde periode gik ind i de afgørende fem minutter og Treviso tog en føring på 80-69 på en tre’er fra Giordano Bortolani.

Bakken fortsatte med at kæmpe for pointene fik sig langsomt spillet ind i kampen igen. Med lige over et minut igen ramte Michel Diouf en tre’er til 87-82, hvorefter DeWayne Russell missede to straffekast for Treviso. I den anden ende fik Bakken kæmpet sig til et par skud i det næste angreb og det endte med at Adama Darboe reducerede til 87-85 på en tre’er med 12 sekunder igen.

Bakken fejlede igen for at stoppe tiden, men denne gang satte Michal Sokolowski sikkert to straffe til 89-85. Bagud med fire, med ni sekunder på uret fik Bears bolden ind til Frank Bartley, der straks blev fejlet af Trevisos Nicola Akele.

Bartley reducerede til 89-87, men da DeWayne Russell denne gang sikkert satte to straffekast i den anden ende, efter en fejl, var holdene lige langt med 6,2 sekunder igen.

Bakken havde ikke flere timeouts tilbage, så Frank Bartley måtte drible sig til en tre’er, som gik i med lige over et sekund igen, til 91-90. Bears formåede at stoppe tiden igen og sætte Bortolani på straffelinjen, men han lukkede kampen ved at lade de sidste 0,3 sekunder løbe ud ved at misse sidste straffekast til slutresultatet 92-90

Bakken indtræder nu i Fiba Europe Cup, hvor taberen af en af Basketball Champions League finalerne venter, sammen med græske Peristeri og tyske Harkro Merlins Crailsheim. Gruppespillet starter 13. oktober.

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE