Så står den på Horsens!

I maj spillede Bakken Bears og Horsens IC seks drabelige opgør om DM-medaljerne, og nu er de to holds første opgave i årets Basketliga DM-revanchen torsdag 23. september kl. 19:15, live i Vejlby-Risskov Hallen og direkte sendt på TV-stationen Sport Live.

Der kræses for publikum til nyklassikeren mellem Bakken og Horsens, idet hovedsponsor i Bakken Bears, Jutlander Bank, står bag en helt unik form for publikumsinvolvering, med undervisning i musikformen Stomp, der går ud på at lave rytmer med dagligdagsting. Ikke mindre end 800 murerspande bliver involveret, når instruktører fra Stomp Up Front skal lære tilskuerne Bakkens helt egne rytmer.

På banen er det to hold, der begge er ude efter en sejr. Bakken var foran 3-0 i kampe i forårets finaler, inden Horsens reducerede ved at vinde de to næste opgør. Alligevel endte det med en Bakken-sejr i kamp seks – og guldmedaljerne gik til Aarhus. Det vil derfor helt sikkert være et topmotiveret Horsens-hold, der ankommer til Aarhus, bakket op af en flok tilrejsende fans.

Horsens har skiftet ud på mange pladser, så coach Lukas Varga skal spille et helt nyt hold sammen. Af genkendelige navne er Vedran Borovcakin, Bakir Serdarevic og en gruppe yngre, danske spillere. Kendere af ligaen vil også genkende Koch Bar, som i sidste sæson scorede 15 point og tog 10 rebounds pr. kamp for Værløse.

Herudover har Horsens fået tilgang af Soufi Diakite, der havde en kort ophold i coronasæsonen 2019/2020. Diakite kom til Horsens i januar 2020, men nåede kun 6 kampe, før sæsonen blev aflyst pga. corona. Til sidst er der de tre amerikanere Khalil Ahmad, Andy Cleaves, Siler Schneider, samt sloveneren Marko Vransky, der også alle forstærker holdet.

Bakken ankommer også motiverede efter et snævert nederlag til Treviso i Basketball Champions League i sidste uge. På spillersiden er spillere som Michel Diouf, Ryan Evans, Darko Jukic, Thomas Lærke, Tylor Ongwae og Morten Sahlertz tilbage fra sidste sæson, mens den nytilkomne duo Travis Taylor og Jarred Ogungbemi-Jackson har imponeret i opvarmningen. Frank Bartley er med udgangen af Basketball Champions League stoppet i klubben og draget til Israel.

Kampen afvikles torsdag 23. september kl. 19:15, og der sendes på SPORT LIVE fra kl. 19:00.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE