Bears slår Horsens foran et fantastisk publikum

Bakken Bears slog onsdag aften Horsens IC med 104-89, men det meste af vejen var kampen tættere end den endelige score. Horsens’ Khalil Ahmad fik sin sæsondebut med hele 40 point, mens Bakken havde fem spillere, der scorede mere end 10.

Jutlander Bank samarbejdede med Bakken om at lave stemning, idet der blev uddelt 800 murerspande, som tilskuerne blev undervist i at spille på. Det skabte god stemning kampen igennem.

Bakken kom ud med et brag foran et tusind tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen. Med scoringer fra Ongwae, Jukic og Evans bragte hjemmeholdet sig foran 9-2, men herefter overtog Horsens langsomt initiativet. Ahmad begyndte allerede her sin fantastiske aften med et par scoringer, på vej mod 24 point inden pausen.

Horsens tog føringen 22-23, efter at Vedran Brovcanin blev fejlet i et tre’er-forsøg, som han ramte, inklusiv det medfølgende straffekast. Gæsterne kunne dog ikke holde momentum og sidst i første halvleg fik Bakken sat nogle scoringer sammen, blandt andet fra Jarred Ogungbemi-Jackson, og kunne gå til pause foran 53-47.

Tredje periode var mere af det samme, med scoringer fra Borovcanin og Ahmad for Horsens og et varieret angreb fra Bakken. Hele otte bjørne kom på scoringstavlen i tredje periode, afsluttende med Morten Sahlertz, der smed bolden i fra midten på signalet til 75-71.

Horsens h0ldt imidlertid ved de næste fem minutter, blandt andet med Ahmads fjerde tre’er i kampen. Momentum skiftede først for alvor med under fem minutter igen, da først Morten Sahlertz og så Ogungbemi-Jackson satte tre’ere, der sendte Bakken i front 95-79.

Det var en føring, som Horsens ikke kunne hente, på trods af at Ahmad fik sat hele 40 point i kurven i løbet af kampen og otte de sidste minutter.

Scoringer fra Darko Jukic og Travis Taylor cementerede sejren for Bakken, der tager en delt førstepalds i Basketligaen, sammen med Svendborg, der onsdag slog Bears Academy, og Næstved, der samtidig med kampen i Aarhus, vandt over Randers på hjemmebane.

Bakkens næste opgave er netop Randers, på udebane onsdag 29. september. Horsens spiller mod Svendborg dagen efter.

Anders Sommer, Bakken Bears’ head coach, var ikke helt tilfreds hele tiden:

– Den var ikke så tæt undervejs. Vi får den spændt op sidst i kampen og reboundstatistikken siger det meget godt. Den var vist helt lige ved halvleg, men vi ender med at vinde den rimeligt komfortabelt. Der var en form for tænding og intensitet, som vi først sent fik rigtigt fyret op for, siger Sommer.

Ryan Evans, Bakken Bears:
– Atmosfæren var rigtigt god, med alle de trommer, især i forhold til det var første kamp. Det var en rigtig god følelse at komme tilbage foran hjemmepublikummet.

Topscorere
Bakken Bears: Jarred Ogungbemi-Jackson 22, Ryan Evans 17, Darko Jukic 16
Horsens: Khalil Ahmad 40, Vedran Borovcanin 16, Magnus Steen Jespersen 12

Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane
27 sep 2022

Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane

Søndag spillede Bakken Bears på udebane i Beograd, hvor en sejr sikrede kvalifikation til...
Vi er i Basketball Champions League!
25 sep 2022

Vi er i Basketball Champions League!

Med 13 minutter igen i Beograd, mod lokale FMP Meridian, var Bakken Bears på...
Mere end en enkelt kvalifikation på spil
24 sep 2022

Mere end en enkelt kvalifikation på spil

Når Bakken Bears søndag kl. 19 løber på banen i Beograd til kampen mod...
NEWS ARCHIVE