Nervepirrende sejr i Randers

Efter tre og en halv periode med Bakken Bears på sikker sejrskurs blev det alligevel rigtig spændende til sidst i kampen mod Randers Cimbria. Randers var blot ét point bagud med under et minut igen, men bjørnene holdt fast og vandt sæsonens første udekamp med 102-95.

Kampens helt store profil blev Travis Taylor, som endte med en double-double på 19 point og 17 rebounds, tæt forfulgt af Randers’ 18-årige stortalent Jonathan Klussman, der havde 14 point og 11 rebounds.

– Det var en meget fysisk kamp med en masse dueller, og det er det, man vil have på udebane. Vi begik nogle fejl mod slutningen, hvilket vi også kan kreditere Randers for, som kæmpede godt. Jeg er glad for, at vi endte med sejren til sidst, sagde Taylor efter kampen

Med det blotte øje var første halvleg en ganske jævnbyrdig affære, men pointtavlen viste noget andet. Bakken Bears udvidede føringen stille og roligt, og det skyldtes især dominansen i reboundspillet, hvor Bears vandt 24-13. Det kan Bears især takke Travis Taylor for, som stod noteret for hele elleve rebounds ved halvtid, hvilket kompenserede for fraværet af en skadet Michel Diouf.

Første periode var en rodet affære med mange fejl fra begge mandskaber. Periodens højdepunkt ville have været et brag af et dunk fra Tylor Ongwae, hvis ikke det var, fordi han blev fejlet i opspringet og sendt til straffekastlinjen – hvor han var sikkerheden selv på begge skud. Perioden blev vundet med 25-21, mens anden periode var den, der bragte Bears helt i førersædet.

Godt forsvar og fornuftige afslutninger var årsagen til, at Bears kunne gå til pause med en føring på 55-40. Utroligt nok var der ingen på holdet, der havde scoret mere end ti point, hvilket er et godt billede på bjørnenes boldomgang og tillid til hinanden i de første tyve minutter.

Anden halvleg begyndte med en treer fra Morten Sahlertz, hvilket bragte Bears op med atten. Derefter faldt aarhusianerne dog i kadence, og Randers Cimbria kom på et 9-0-run. Randers kom så godt med, at de halvvejs gennem tredje periode kun var bagud med 56-60 efter et par ramte straffekast fra Robert Crawford.

Derudover blev kampen om rebounds gjort helt lige i anden halvleg, hvilket skabte god grund til bekymring for Bears’ cheftræner Anders Sommer.

Bakken Bears kom dog op i gear igen, og tredje periode endte med en Bakken-føring på 78-69. Udover Travis Taylors fremragende arbejde under kurven, kunne Bakken godt tillade sig at være glade for bidragene fra Ryan Evans med 15 point og Morten Sahlertz, som ikke kunne ramme forbi.

Fjerde periode startede nemlig ligesom tredje periode – med en treer fra Morten Sahlertz. Tre minutter senere scorede han endnu en, hvilket gjorde, at han var 5/5 på sine trepointsskud.

Mod slutningen af kampen formåede Bakken Bears at holde Randers Cimbria på en afstand af cirka ti point, indtil Randers kom på et 12-5-run, hvilket resulterede i stillingen 93-96 til Bakken med to minutter igen.

Flere frustrerende brændte skud og turnovers fra Bears bragte Randers tilbage i en kamp, som sagtens kunne være blevet vundet mere komfortabelt, end tilfældet blev. Randers havde endda muligheden for at udligne til 96-96 med under halvandet minut igen, men trepointsforsøget fra Jonathan Klussmann ramte ringen og gik ud til Bears-bold.

Derefter brændte Jarred Ogungbemi-Jackson en treer, hvilket skabte en fastbreakmulighed til Randers, som Trey Phills udnyttede til at gøre det til en etpointskamp til stor jubel i Arena Randers.

Jarred Ogungbemi-Jackson svigtede dog ikke, da han for anden gang fik muligheden for at score en treer i de døende sekunder. En efterfølgende turnover fra Trey Phills og et dunk fra Tylor Ongwae gjorde, at Anders Sommer og hans mandskab kunne ånde lettet op og juble over en hårdt tilkæmpet sejr på 102-95.

Anders Sommer, head coach for Bakken Bears, noterede sig, at reboundspillet var afgørende:

– De har en masse størrelse, og vi har ikke Michel Diouf i dag, så vi er en lille tand mindre, end vi plejer. Men vi var godt forberedte på, at det måske var det vigtigste i kampen, så vi havde godt styr på det fra start, fortæller Anders Sommer.

Sommer understreger også, at holdet skal være bedre til at passe på bolden:

– Vi prøver selvfølgelig at holde turnovers nede. Omvendt vil vi også gerne spille rigtig hurtigt, og det medfører, at vi har rigtig mange possessions i kampen og dermed også risiko for flere turnovers. Vi ender på femten, hvilket vi skal forbedre til næste kamp. Især når kampen er på vippen i fjerde periode.

Næste kamp for Bakken Bears bliver hjemme mod BMS Herlev, 9. oktober kl. 14.00 i Vejlby-Risskov Hallen.

Statistik: www.fibalivestats.com/webcast/DBBF/1905530/

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE