Bears tilføjer amerikansk college-topscorer

Mest scorende spiller i sit universitets historie. Mest værdifulde spiller i sin collegeliga. Af Associated Press udnævnt til en af de 16. til 45. bedste ud af 4500 collegebasketballspillere i 2016. Har spillet NBA Summer League for New York Knicks. Den 27-årige point guard Marvelle Harris er navnet på den nyeste spiller i Bakken Bears – og hans CV er ikke tyndt.
 
Den 196 cm høje og 95 kg tunge amerikaner kan blive en vigtig brik, både i Basketligaen, og når gruppespillet i FIBA Europe Cup begynder på hjemmebane onsdag i næste uge.
 
Siden 2016 har Marvelle Harris spillet professionel basket i både Australien, Libanon, Belgien, Dubai, Japan og senest Egypten, inden han nu har taget turen til Skovbakken i Risskov.
 
Kontakten mellem Bears og Harris er kommet i stand via anbefalinger fra et par tidligere Bears-spillere, som Harris spillede på hold med i sommerens ”The Basketball Tournament”. Her gik blandt andet han og de tidligere bjørne Deshawn Stephens og Justin Dentmon efter førstepræmien på en million dollars.
 
– Vi har brug for en guard, som både kan håndtere bolden sikkert og score point. Marvelle er en naturlig scorer, som også giver os noget størrelse på guardpositionen, hvilket hjælper, også i forsvaret. Samtidig har vi fået rigtigt gode anbefalinger på ham fra Deshawn Stephens og Justin Dentmon, både på hans evner på en bane og på personligheden, siger Anders Sommer, Bakken Bears Head Coach.
 
Hele Harris’ college-karriere blev tilbragt på Fresno State University fra 2012-2016. Her står han stadig noteret som den spiller med flest spillede kampe, flest point, flest forsvarsrebounds og næstflest steals i skolens historie. I 2015-16-sæsonen førte han Fresno State University til Mountain West-mesterskabet, blev kåret til årets spiller i Western Conference og blev udnævnt som ”AP All-American Honorable Mention” – sammen med navne som Brandon Ingram, Pascal Siakam, Domantas Sabonis og Fred VanVleet, som alle nu er store stjerner i NBA.
 
Samme sommer optrådte han for New York Knicks i NBA Summer League, inden han drog på eventyr ud i verden. Han har spillet i Australien, Mellemøsten og Japan, men vil nu forsøge at etablere sig i Europa gennem opholdet i Bakken Bears.

Statistik: https://basketball.realgm.com/player/Marvelle-Harris/Summary/42628

 

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE