Bears tilføjer amerikansk college-topscorer

Mest scorende spiller i sit universitets historie. Mest værdifulde spiller i sin collegeliga. Af Associated Press udnævnt til en af de 16. til 45. bedste ud af 4500 collegebasketballspillere i 2016. Har spillet NBA Summer League for New York Knicks. Den 27-årige point guard Marvelle Harris er navnet på den nyeste spiller i Bakken Bears – og hans CV er ikke tyndt.
 
Den 196 cm høje og 95 kg tunge amerikaner kan blive en vigtig brik, både i Basketligaen, og når gruppespillet i FIBA Europe Cup begynder på hjemmebane onsdag i næste uge.
 
Siden 2016 har Marvelle Harris spillet professionel basket i både Australien, Libanon, Belgien, Dubai, Japan og senest Egypten, inden han nu har taget turen til Skovbakken i Risskov.
 
Kontakten mellem Bears og Harris er kommet i stand via anbefalinger fra et par tidligere Bears-spillere, som Harris spillede på hold med i sommerens ”The Basketball Tournament”. Her gik blandt andet han og de tidligere bjørne Deshawn Stephens og Justin Dentmon efter førstepræmien på en million dollars.
 
– Vi har brug for en guard, som både kan håndtere bolden sikkert og score point. Marvelle er en naturlig scorer, som også giver os noget størrelse på guardpositionen, hvilket hjælper, også i forsvaret. Samtidig har vi fået rigtigt gode anbefalinger på ham fra Deshawn Stephens og Justin Dentmon, både på hans evner på en bane og på personligheden, siger Anders Sommer, Bakken Bears Head Coach.
 
Hele Harris’ college-karriere blev tilbragt på Fresno State University fra 2012-2016. Her står han stadig noteret som den spiller med flest spillede kampe, flest point, flest forsvarsrebounds og næstflest steals i skolens historie. I 2015-16-sæsonen førte han Fresno State University til Mountain West-mesterskabet, blev kåret til årets spiller i Western Conference og blev udnævnt som ”AP All-American Honorable Mention” – sammen med navne som Brandon Ingram, Pascal Siakam, Domantas Sabonis og Fred VanVleet, som alle nu er store stjerner i NBA.
 
Samme sommer optrådte han for New York Knicks i NBA Summer League, inden han drog på eventyr ud i verden. Han har spillet i Australien, Mellemøsten og Japan, men vil nu forsøge at etablere sig i Europa gennem opholdet i Bakken Bears.

Statistik: https://basketball.realgm.com/player/Marvelle-Harris/Summary/42628

 

19 maj 2022

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE