Tæt på miraklet i Athen

De forsvarende danske basketballmestre fra Bakken Bears var onsdag aften usandsynligt tæt på at fuldføre et stort comeback på udebane i sæsonens anden gruppespilskamp i FIBA Europe Cup. Bjørnene udlignede med ti sekunder igen mod Peristeri, men en græsk scoring til allersidst betød dog sejr til hjemmeholdet, som var i førersædet i hele kampen.

Cheftræner Anders Sommer var efter kampen utilfreds med starten, mens han så mere positivt på slutningen af kampen:

– Vi kan tage en masse positive ting med fra kampen. Jeg er tilfreds med, hvordan vi sluttede kampen, men skuffet over, hvordan vi kom ud i starten, sagde Sommer.

Darko Jukic var også ærgelig efter kampen:

– Ærgerligt, at det sidste skud gik i, så vi ikke fik gavn af vores comeback. Vi kom ikke godt ud i kampen. Vi mangler intensitet i forsvaret, og vi har svært ved at sammensætte et stort run før til allersidst. Det var et tough nederlag.

Begge hold stod med ryggen mod muren inden aftenens opgør.

Bakkens nederlag hjemme mod HAKRO Merlins Crailsheim og Peristeris snævre udenederlag til Tsmoki-Minsk i første runde gjorde, at en sejr her til aften blot var endnu mere vigtig end normalt.

Bakken Bears kom skidt fra start i første periode med blot en enkelt scoring i åbent spil i de første seks minutter. Uskarpheden fortsatte perioden ud, og Bakken måtte derfor træde ind i anden periode allerede nede med 24-12 og med en samlet skudprocent på 28.

Bedre blev det for aarhusianerne i de efterfølgende fem minutter. En mellemdistancescoring fra Tylor Ongwae gjorde stillingen til 30-23, hvilket resulterede i en timeout fra Peristeri.

Timeouten viste sig at være nyttigt for grækerne. De fandt nemlig deres spil igen og kunne kort efter bringe sig op med 40-27 på et straffekast fra amerikanske Erik McCree.

Men bjørnene lagde sig ikke ned så let. En stærk ”and-one” fra Jarred Ogungbemi-Jackson med fem sekunder tilbage af første halvleg reducerede den græske føring til 40-35 og sendte Bears til pause med tro på tingene.

En af banens bedste i første halvleg var netop Ogungbemi-Jackson, som scorede 12 point i de første tyve minutter og var perfekt fra straffekastlinjen efter syv forsøg.

Tredje periode blev en tæt affære, hvor begge hold havde svært ved at vinde momentum.

En treer fra Michel Diouf gjorde dog, at Bakken fik reduceret til 47-43, hvilket tvang Peristeris træner, Sotiris Manolopoulos, til at kalde timeout. Igen havde timeouten en god effekt på det græske hold. Terran Petteway kunne nemlig afslutte tredje periode med en scoring, der sendte athenerne op med 59-49.

Dermed var der maksimalt pres på de danske mestre, da de trådte ind til fjerde og sidste periode, men det lod de sig ikke ryste af. Med seks minutter tilbage scorede Michel Diouf sin tredje treer på tre forsøg og gjorde det til 64-61.

Igen var det dog Terran Petteway, der gjorde ondt på Bakken. En presset treer fra hjørnet og to ramte straffekast bragte den 29-årige amerikaners pointtotal op på tyve og stillingen op på 70-61 med fem minutter tilbage.

Med et minut og tredive sekunder igen stod den 79-70 til Peristeri,  men så skete der noget magisk blandt de danske mestre. Et layup fra Jarred Ogungbemi-Jackson, to ramte straffekast fra Travis Taylor og endnu et ”and one”-spil fra Ogungbemi-Jackson gjorde det til 81-77 med tredive sekunder igen.

Derefter satte Darko Jukic en vigtig treer, og pludselig stod den blot 81-80 til grækerne med sytten sekunder igen.

Efter to ramte straffekast fra Peristeris Ian Miller, tog head coach Anders Sommer en dansk timeout ved stillingen 83-80 med femten sekunder igen. På det efterfølgende spil ramte Michel Diouf endnu en treer til stillingen 83-83 med ti sekunder igen. Det var første gang i kampen, at Bears ikke var bagud, siden stillingen 0-0.

Men kampen var – desværre for det danske hold – ikke slut. Ian Miller modtog nemlig straks bolden og løb hele længden af banen, inden han med tre sekunder igen løftede bolden i kurven til slutresultatet 85-83.

Det ærgerlige nederlag betyder, at Bakken Bears nu står uden sejr efter to gruppespilskampe i sæsonens FIBA Europe Cup.

Peristeri, som nu står noteret for en sejr og et nederlag, tager onsdag hjemme imod HAKRO Merlins Crailsheim.

Bakken Bears har alt at vinde, når de onsdag spiller hjemme mod Tsmoki-Minsk med kampstart kl. 18.30.

 

Topscorere

Peristeri:
Terran Petteway 20 PTS

Bakken Bears:
Jarred Ogungbemi-Jackson 22 PTS

Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane
27 sep 2022

Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane

Søndag spillede Bakken Bears på udebane i Beograd, hvor en sejr sikrede kvalifikation til...
Vi er i Basketball Champions League!
25 sep 2022

Vi er i Basketball Champions League!

Med 13 minutter igen i Beograd, mod lokale FMP Meridian, var Bakken Bears på...
Mere end en enkelt kvalifikation på spil
24 sep 2022

Mere end en enkelt kvalifikation på spil

Når Bakken Bears søndag kl. 19 løber på banen i Beograd til kampen mod...
NEWS ARCHIVE