Se kampen her: Bakken Bears med ryggen mod muren mod Tsmoki

Når Bakken Bears onsdag løber på banen på hjemmebanen i Vejlby Riskovhallen mod Tsmoki Minsk, er det med ryggen mod muren. Det er blevet til snævre nederlag i de to første kampe i FIBA Europe Cup og skal Bakken videre til næste runde, skal der snart falde point ind på kontoen.

Med en sejr vil Bakken bringe sig ind i kampen om at gå videre i gruppen. Minsk har to sejre, men begge de andre klubber, tyske Crailsheim og græske Peristeri, har et nederlag og en sejr. De to mødes onsdag i Grækenland.

Tsmoki-Minsk har, modsat Bakken, formået at hive snævre sejre hjem og med en sejr i Aarhus, vil hviderusserne sætte sig i førersædet for gruppesejren, mens kampen om andenpladsen vil blive en rivekamp mellem Crailsheim, Peristeri og med Bakken som outsider.

Tsmoki-Minsk er en gammel kending for Bears, idet det er fjerde gang de to klubber krydser vej i Europa. De seks tidligere opgør er endt med tre sejre til hver klub. De første fire opgør var i gruppespil, mens det i marts 2020 var kvartfinalerne i FIBA Europe Cup, det gjaldt. Om aftenen 11. marts 2020 spillede Bakken sig til en semifinaleplads med en udesejr over Tsmoki og kom ud fra opgøret til meddelelsen om at Mette Frederiksen og regeringen havde lukket Danmark ned på grund af coronavirus. Semifinalen blev derfor aldrig spillet.

Bakken har allerede set Tsmoki i aktion i denne sæson, idet hviderusserne var del af samme Champions League kvalifikationspulje som danskerne. Minsk klarede sig videre til kvalifikationsfinalen, hvor de – ligesom Bakken to dage før – heller ikke kunne overkomme Treviso.

På banen er Tsmoki-Minsk meget tæt på at være lig med det hviderussiske landshold, dog med en god dose amerikanske profiler tilføjet. Til daglig spiller de i den ekstremt stærke østeuropæiske fællesliga VTB League, sammen med eksempelvis Iffe Lundbergs CSKA Moskva.

Kampen mellem Bakken Bears og Tsmoki Minsk afvikles onsdag 27/10 18:30 i Vejlby Risskov Hallen

Billede: Ber Bille, Ry Foto, fra sidst vi mødte Minsk på hjemmebane.

PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
Semifinaler: Nu starter festen!
16 apr 2024

Semifinaler: Nu starter festen!

Det betyder bare lidt mere, når der står finalepladser på spil. Opbakningen bliver en...
Favoritdræberne havde ikke nok mod Bears
15 apr 2024

Favoritdræberne havde ikke nok mod Bears

Værløse Blue Hawks er blevet kaldt ”favoritdræbere”, men Bakken Bears viste sig for stærke...
NEWS ARCHIVE