Sejr i Europa!

Bakken Bears fik endelig den første sejr i Europa i denne sæson. Det skete mod Tsmoki Minsk i Vejlby Risskov Hallen med cifrene 101-93. Det blev også aftenen hvor Bakken-anfører Morten Sahlertz tog klubrekorden med 557 kampe og blev behørigt hyldet inden kampen.

Fra kampens start scorede holdene i flæng, men med Minsk i førersædet med et par point. Michel Diouf åbnede scoringen med en tre-pointer for Bakken og da Darko Jukic fulgte op, satte det tonen for første halvleg.

Spillet gik rigtigt hurtigt fra begge sider. Bakken delte bolden og scoringerne kom fra alle sider. Sidst i anden periode havde ikke mindre end fire bjørne scoret mere end 10 point og begge hold havde scoret mere end 50.

Den store individuelle oplevelse i første halvleg var Bakkens Marvelel Harris med tre yderst spektakulære og atletiske scoringer helt tæt på kurven.

For Minsk handlede det om at få bolden ind til 213 centimeter store Robert Upshaw, eller finde Jason Clark ude bagved. Begge var ekstremt effektive, men Bakken formåede bare at score mere end gæsterne og kunne tage en føring på 56-50 ind til pausen.

Der skulle gå næsten to minutter af tredje periode inden Robert Upshaw fik åbnet scoringen for gæsterne med et dunk til 56-52, men derfra stod der Bakken på det meste. Darko Jukic og Ryan Evans ramte tre’ere og da Michel Diouf føjede en mere til, tre minutter inde, var Bakken foran med 10, 65-55.

Minsk lagde sig ikke ned, men i løbet af resten af kampen begyndte frustrationerne at melde sig for hidtil ubesejrede Minsk. Der blev begået et par usportslige fejl og træner Rostislav Vergun trak en teknisk fejl først i fjerde periode.

Det var omkring det tidspunkt at Tylor Ongwae smed et spektakulært alley oop-dunk i kurven på assist fra Darko Jukic, hvilket sendte Bakken i front med 89-75 med seks minutter igen af kampen.

Mod slutningen truede dramaet dog. Uladzislau Blizniuk sendte en tre’er i kurven til 91-80, fulgt op af to dunks fra Upshaw og så stod der pludselig 91-84 og fire minutter på tavlen.

Darko Jukic fik stabiliseret situationen med en tre’er for Bakken, men de næste par minutter blev nervepirrende.

Med lige under to minutter igen reducerede Stefan Jankovic til 95-90 på endnu en tre’er og blandt publikum spredte utrygheden sig. Igen blev situationen dog stabiliseret, af først to straffekast fra Marvelle Harris, og siden to point fra aftenens topscorer, Ryan Evans, der sluttede med 25 point.

Kampen endte med en sejr på 101-93 til Bakken Bears og med det resultat er Bakken tilbage i kampen om at gå videre til anden runde af FIBA Europe Cup. Efter halvdelen af kampene har alle hold en eller to sejre, så de sidste tre runder kommer til at betyde alt. Her er Bakken på udebane i Tyskland mod Crailsheim og i Hviderusland mod Minsk, mens græske Peristeri kommer til Danmark.

Citater
Travis Taylor, 14 point, 10 rebounds
-Det var vigtig med en sejr, men uden mindst to mere i gruppen betyder den ikke noget. Nu har vi to udekampe af de sidste tre, så skal vi have en chance, skal vi tilbage og træne og arbejde hårdt.

Marvelle Harris, 18 point, 3 assists
-Det var en kamp, vi skulle vinde, og vi har haft nogle kampe, vi lod slippe væk fra os på grund af intensiteten. Man må ikke tabe på den måde, at man tænker, at det er fordi, man ikke spillede hårdt nok. Jeg tror, det har været vores problem og jeg tror, at vi derfor kom ud med masser af intensitet. Samtidig var publikum fantastiske i dag.

Ander Sommer, head coach
Det var naturligvis en vigtig sejr for os. Det åbner gruppen op halvvejs gennem gruppespillet og det er ikke mindst på grund af en stor forbedring i fællesskabets styrke. Holdet stod samme i dag og vi sejrede som et hold.

Statistik: https://www.fiba.basketball/europecup/21-22/game/2710/Bakken-Bears-Tsmoki-Minsk#tab=boxscore

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
NEWS ARCHIVE