Første sejr nogensinde i Tyskland

Bakken Bears tager første sejr i betydende kamp i Tyskland – og åbner gruppen

Bakken Bears er helt inde i varmen igen i FIBA Europe Cup efter en 86-77-sejr ude over HAKRO Merlins Crailsheim onsdag aften. En skidt tredje periode satte en ellers komfortabel Bears-føring over styr, men aarhusianerne holdt hovedet koldt og tager hjem fra Tyskland med fuldt udbytte. Det var første sejr i Tyskland for Bears i en betydende kamp, over et hold, der endte som nummer seks i Bundesligaen sidste sæson.

Bakken Bears kunne nemlig med en sejr over HAKRO Merlins Crailsheim spille sig á point med de øvrige hold i FIBA Europe Cups gruppe G. Samtidig ville et nederlag holde aarhusianerne på sidstepladsen med blot to kampe tilbage.

Det var derfor vigtigt at komme skarpe ud til kampen, som blev beriget med en fantastisk lydkulisse skabt af flere tusinde fremmødte tyskere i Arena Hohenlohe.

Ligesom i første kamp mod Merlins, kom Bears godt fra start og sluttede derfor første periode med en føring på 23-19. Bakken formåede, i modsætning til det første opgør, at holde momentum i anden periode. Det betød, at bjørnene kunne gå til halvlegspause med en solid føring på 51-40.

Pointene var godt fordelt ud over det danske mesterhold ved halvtid. Både Ryan Evans og Tylor Ongwae stod noteret for ti point, mens Jarred Ogungbemi-Jackson var Bakkens topscorer med elleve. I den anden ende var det ikke overraskende profilen T.J. Shorts, der gjorde ondt på bjørnene. Han blev første halvlegs topscorer med tolv point.

Tredje periode blev en dyr affære for Bakken Bears. Et godt symbol på det var en brændt friløber fra Tylor Ongwae efter tre minutter. En række dårlige beslutninger og uskarpe afslutninger i Bears’ angreb resulterede i, at HAKRO Merlins Crailsheim kom helt tilbage i kampen. Tyskerne gik ind til fjerde periode med en føring på 62-61.

Heldigvis for Bakken Bears blev det danske angrebsspil mere flydende i fjerde periode. Der begyndte så småt at opstå nervøse miner blandt de mange fremmødte Merlins-tilhængere ved tanken om den tætte afgørelse, der ventede forude.

Det bølgede frem og tilbage, men med lidt under tre minutter igen fik Bakken en smule albuerum. Marvelle Harris fuldendte en vigtig and-one, som gjorde det til 77-72 for bjørnene. En efterfølgende Merlins-turnover og treer fra selvsamme Marvelle Harris øgede Bears-føringen til 80-72 til stor skuffelse for hjemmepublikummet.

Bakken Bears slog det sidste søm i Merlins-kisten med ti sekunder tilbage af kampen, da Jarred Ogungbemi-Jackson ramte en treer, der gjorde det til slutresultatet 86-77.

Sejren til Bakken Bears betyder, at alle fire hold i gruppen nu står noteret for to sejre og to nederlag. Der er derfor alt at spille for i næste spillerunde, når HAKRO Merlins Crailsheim skal spille ude mod Tsmoki-Minsk, og Bakken Bears hjemme tager imod græske Peristeri.

Kampen mod Peristeri bliver Bakken Bears’ sidste hjemmekamp i årets gruppespil. Den spilles i Vejlby-Risskov Hallen onsdag 10. november kl. 18.30.

Citater
Ryan Evans, 16 point
Vi har fundet sammen som hold, efter en lidt svær periode i starten af sæsonen, hvor vi ikke kendte hinanden. Både spillere og trænere arbejder konstant med at finde løsninger. Trænerne forbereder os til kampene og vi spillere finder løsninger på banen. Crailsheim tager mange ting væk fra os, så vi måtte tænke ud af boksen og det lykkedes vi fint med.

Anders Sommer, head coach
I den fase i tredje periode, hvor vi ikke spillede godt, var det kritisk, at vi viser, at vi kan håndtere presset. Vi finder sammen som gruppe og det er nøglen. Det blev lidt vildt til tider, men det er vores stil at spille hurtigt og med risiko. Jeg var mere bekymret for at vi spillede skuduret for langt ned og ikke var effektive.

Topscorere:

HAKRO Merlins Crailsheim:
T.J. Shorts 20 PTS

Bakken Bears:
Marvelle Harris 20 PTS

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE