“Fanatisk” stemning, siger Sommer efter sejr over Peristeri

For første gang har Bakken Bears slået et græsk ligahold i de europæiske turneringer og med sejren på 83-75 på hjemmebane over Peristeri kontrollerer Bakkens selv den videre færd i Europa sidste næste gruppekamp mod Tsmoki-Minsk.

I sidste runde møder Bakken Tsmoki Minsk og en sejr vil helt sikkert sende bjørnene videre. Om det skal være som nummer et eller to afhænger af Crailsheim mod Peristeri, som tyskerne helst skal tabe. Taber Bakken derimod, kan der komme flere forskellige scenarier i spil, afhængig af pointscore i kampene.

Stemningen i Vejlby Risskov Hallen var i perioder elektrisk og det gik ikke spillernes næse forbi:

– Vi er nødt til at takke tilskuerne, sagde kampens bedste spiller, Jarred Ogungbemi-Jackson, der scorede 24 point. Opbakningen i aften var ubegribelig og vi gjorde alt for at gå til den på hjemmebanen. Samtidig har vi lært nogle lektioner i den her turnering, med et par svære nederlag de første to kampe. Vi fortsatte med at tro på det og arbejdede hårdt og nu tror vi på, at vi har én mere i os.

Også træner Anders Sommer lagde mærke til stemningen:

– Det er noget af det mest fanatiske, europæiske stemning, jeg har mærket herinde, sagde træneren. Det gjorde virkelig en forskel, også i den periode, hvor vi havde svært ved at få momentum. Vi spiller et brag af en første halvleg. Det foregår fuldstændig på vores præmisser. Så har vi et tredje quarter, hvor vi går i stå. Og det er næsten det, jeg er mest stolt over – at da det så sortest ud, og vi begyndte at ramme frie skud – at, vi formåede at vende den. Det er stor cadeau til holdet.

Holdene fulgtes fra kampens start af til 10-9 til hjemmeholdet, men så fik Peristeri en scoringstørke på fire minutter, som Bakken brugte til at tage en ni point føring, blandt andet på et dunk af Ryan Evans og en tre-pointer fra Darko Jukic.

De næste ti minutter lå Bakkens føring og vippede mellem fem og ti point, uden at hjemmeholdet, på trods af en fantastisk publikumsopbakning, kunne fremtvinge et afgørende forspring. Vi skulle helt hen sidst i halvlegen før Bakken kom over de ti points forspring. Først ramte Jarred Ogungbemi-Jackson et layup, hvor han blev fejlet, hvorefter Tylor Ongway tordnede et dunk i kurven til 47-34.

Bakkens føring lød på 54-38 ved halvleg, men de næste otte minutter fik hjemmeholdet kun seks point i kurven. Der var masser af gode afslutninger, men bolden gik ikke i kurven. Heldigvis for det danske hold havde Peristeri kun begrænset held med deres afslutninger og kom kun så tæt på som 62-55 på en tre-pointer fra Josh Hagins.

To hurtige scoringer fra Jarred Ogungbemi-Jackson stabiliserede i første omgang tingene for hjemmeholdet, men en 66-57 føring blev hurtigt reduceret til 66-60 da Ian Miller ramte en tre’er for gæsterne. Det satte gæsterne i gang og tre’ere fra Mille og Petteway sendte grækerne i front 72-73 med to minutter igen.

Kampens med afstand bedste spiller, Jarred Ogungbemi-Jackson, svarede imidlertid straks igen med to af hans 26 point for kampen. Det sendte et ellers momentvist tyst publikum i ekstase og da samme mand sekunder senere satte en tre’er til 77-73, eksploderede hallen med to minutter på uret.

Stemningen var tårnhøj de sidste minutter, og publikum rejste sig og klappede taktfast, da Michel Diouf sikkert satte to straffekast til 79-73 med lige over minuttet igen. Chad Brown reducerede for gæsterne med et dunk, men Ogungbemi-Jackson satte igen trumf på med endnu et layup med 24 sekunder på uret til 81-75.

Grækerne fejlede for at stoppe tiden med ni sekunder igen, men igen havde Michel Diouf is i årerne og ramte to straffekast til kampens resultat, 83-75.

Bakken spiller lørdag på hjemmebane mod BK Amager, inden rejsen i næste uge går til ellers isolerede Hviderusland. Turen til Minsk går derfor over Istanbul, hvor der spilles onsdag.

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
Ung Hadsten-guard i Bearstruppen
14 jul 2024

Ung Hadsten-guard i Bearstruppen

19-årige Filip Ates bliver en del af Bakken Bears-truppen. Den 185 cm høje guard...
NEWS ARCHIVE