Bakken Bears videre fra europæisk dynamitpulje

Med nummer fem fra den tyske Bundesliga, nummer fem fra traditionslandet Grækenland og de hviderussiske mestre, lignede det på forhånd en svær opgave at gå videre i FIBA Europe Cup for de danske mestre fra Bakken Bears. Med en sejr på 80-93 i den hviderussiske hovedstad Minsk lykkedes det alligevel for bjørnene at avancere på andenpladsen i gruppen, á point med tyske Crailsheim.

I næste runde venter endnu en overordentlig stærk pulje, med Bahcesehir fra Tyrkiet, Avtodor Saratov fra Rusland og enten tyske Bayreuth eller engelske London Lions. De to sidstnævnte spiller lige nu og taberen går i Bakkens pulje.

Kampen i Minsk onsdag aften blev aldrig rigtig spændende. Bakken tog føringen fra kampens start, med scoringer fra Jarred Ogungbemi-jackson og Ryan Evans, og allerede efter fire minutter skabte det danske hold en føring på syv point, 13-20, efter scoring af Travis Taylor.

I løbet af første periodes sidste minutter voksede forspringet til 12, afsluttende med to point fra Marvelle Harris til 20-32 som uret løb ud.

I løbet af anden periode bølgede kampen frem og tilbage, men konstant med en Bears- føring på mellem syv og tolv point. Ryan Evans havde en hovedrolle for Bakken med 18 point inden pausen, mens Angelo Warner havde 12 for Minsk, på vej til en halvlegsstilling der lød på 42-53 til Bakken Bears.

Efter pausen gled spillet ikke så let for det danske hold, med føringen blev opretholdt på omkring 10-12 point indtil det ottende minut, hvor Minsks Paralieu først dunkede to point i, hvorefter Blizniuk satte en tre’er til 61-68. Det var midt i en periode, hvor Minsk havde sat 14 point i kurven på bare fire minutter.

Situationen blev imidlertid stabiliseret med to straffekast fra Michel Diouf, inden Travis Taylor blev fejlet på et layup, der gik i, og han ramte det ekstra straffekast til 61-73.

Holdene gik ind til fjerde periode med Bears i front 63-76, og selv om Minsk kom på 71-78 på en tre-pointer fra Beliankou efter tre minutter var Bears sejr aldrig i fare. Ryan Evans svarede igen med en tre’er og Tylor Ongwae udbyggede til 71-85 kort tid senere.

Sejren endte med at lyde på 80-93 og det betyder, at Bakken næste gang spiller hjemmekamp i FIBA Europe Cup onsdag 8. december mod Avtodor fra Rusland.

CITATER
Ryan Evans (24 PTS, 9 REB):
– Jeg ko mud og var klar på at avancere. Det tror jeg vi alle kom ud og var. Vi har vundet de seneste fire kampe efter at have tabt de første to og jeg tror bare vi har lært at spille sammen og er vokset som hold. I dag var kollektivets sejr og det føles virkelig godt, når alle bidrager. Med den attitude har vi masser af potentiale, så jeg har en god følelse.

Anders Sommer, Bakken Bears head coach:
– Vi var fokuserede i dag og havde samme indstilling som I alle de andre kampe. Igen kan jeg bare sige, at vi er på vej i den rigtige retning. Der er store individuelle præstationer i dag, men også mange andre, der bidrager. Vi har fundet hinanden, synes jeg.

Statistikker: https://www.fiba.basketball/europecup/21-22/game/1711/Tsmoki-Minsk-Bakken-Bears#tab=boxscore

Billede: FIBA

Sejr i Newcastle giver godt udgangspunkt for kvartfinale 13. marts
01 mar 2024

Sejr i Newcastle giver godt udgangspunkt for kvartfinale 13. marts

Bakken Bears skal forsvare en føring på fem point 13. marts i Aarhus, når...
Oplev Danmarks bedste basketball for 2,-/md.
01 mar 2024

Oplev Danmarks bedste basketball for 2,-/md.

Skal du være med, når Bakken Bears spiller om DM-titlen og et europæisk slutspil? Lige nu kan du...
Europa Cup Kvartfinale: Hold my afternoon tea and breakfast biscuits
28 feb 2024

Europa Cup Kvartfinale: Hold my afternoon tea and breakfast biscuits

Det første af to ENBL-kvartfinaleopgør mod Newcastle venter på fredag, når Bears rejser til...
Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag
16 feb 2024

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag

Tidligere på ugen gik Bakken Bears videre fra gruppespillet i den europæiske turnering ENBL...
NEWS ARCHIVE