Rivalopgør venter i Horsens

Torsdag aften bliver en hel særlig aften i Basketligaen.

Efter en tiltrængt landsholdspause drager Bakken Bears 50 km sydpå for at besøge de evige rivaler fra Horsens IC i et klassisk topopgør i Basketligaen, som kan ses på SPORT LIVE.

Inden kampen står de aarhusianske bjørne højt og rankt øverst i tabellen med otte sejre ud af otte mulige. Horsens fik en skidt sæsonstart resultatmæssigt med tre nederlag i træk, men har gjort op for det med fem sejre i træk, hvilket placerer dem på fjerdepladsen.

Horsensianerne kan dermed med en sejr spille sig helt ind i topstriden igen og derudover få revanche for finalerne i sidste sæson og sæsonåbneren i denne sæson, som begge endte i Bears-triumf. Det bliver dog ikke let.

Bakken Bears kommer nemlig ikke kun som ubesejrede i Basketligaen. De kommer også ridende på en europæisk bølge med fire sejre i træk i FIBA Europe Cup. Den imponerende afslutning på gruppespillet har avanceret dem til anden runde i den europæiske turnering.

Inden da skal de dog forsøge at stoppe Horsens IC og deres superstjerne, Khalil Ahmad. Den 24-årige amerikaner scorede 40 point i det første indbyrdes opgør og er også ubestridt topscorer i Basketligaen med astronomiske 31,7 point pr. kamp. Han er desuden nr. 2 i ligaen i assists pr. kamp og og nr. 4 i steals pr. kamp.

Derudover skal bjørnene holde øje med rutinerede Vedran Borovcanin. Den 36-årige Horsens-legende lader til at have fundet ungdommens kilde og taget en stor slurk af den. Han snitter sit højeste pointgennemsnit i de seneste otte sæsoner med 15,4 point pr. kamp og snitter lige nu et ’career high’ i rebounds pr. kamp med 7,3.

Bakken Bears kommer dog fulde af selvtillid i både kollektivet og de individuelle kvaliteter. De nytilkomne nordamerikanere, Jarred Ogungbemi-Jackson, Travis Taylor og Marvelle Harris har været fremragende i denne sæson, både i den hjemlige liga og i Europa. Sammen med de stærke, gamle kendinge som blandt andre Darko Jukic, Ryan Evans, Michel Diouf og Tylor Ongwae bliver de forsvarende danske mestre svære at stoppe.

Kampen afvikles i Forum Horsens torsdag 2. december 19.15 og kan ses med optakt fra kl. 19.00 på tv-stationen SPORT LIVE.

Billede: Per Bille

19 maj 2022

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE