Bears slår rivalerne fra Horsens og er fortsat ubesejrede

Det var to ærkerivaler, der stod over for hinanden i Basketligaen torsdag aften, da Horsens IC tog imod de forsvarende danske mestre fra Bakken Bears. Det hele endte med en sejr på 85-72 til gæsterne fra Aarhus. Horsens kom på intet tidspunkt foran, men var alligevel tæt på at fuldføre et stort comeback til sidst.

Head coach for Bears, Anders Sommer, havde følgende at sige efter kampen:

“Jeg er glad for, at vi lukker kampen. Den er tæt, og der er mange gode takter. Horsens gør et godt stykke arbejde med at gøre det svært for os og tvinger os virkelig til at flytte bolden ekstra meget. Det lykkes vi med i perioder, men det afgørende bliver, at vi stepper op defensivt, og kontrollerer reboundspillet, når vi skal,” konkluderer Anders Sommer.

De aarhusianske bjørne kom ind til kampen som ligaens førerhold med otte sejre ud af otte mulige. Horsensianerne lå nummer fire med en fornem stime på fem sejre i træk.

Derfor var det ikke blot æren, men også en vigtig sejr i topstriden, der var på spil, da bolden blev tippet i luften i et stemningsfyldt Forum Horsens.

Der skulle ikke gå længe, før vi så to af Bakkens nye mænd, Jarred Ogungbemi-Jackson og Travis Taylor, finde hinanden. I en efterhånden patenteret alley-oop-kombination dunkede Taylor bolden i kurven til stillingen 15-7 til udeholdet.

Første periode sluttede med en buzzer beater, da hjemmeholdets Andy Cleaves lagde bolden i kurven og reducerede til 12-19. Det bragte tilskuerne i Forum Horsens helt op at stå efter en ellers skuffende start.

Den energi blev ført videre ind i anden periode, hvor Horsens IC begyndte at blive varme. Det samme gjorde deres helt store stjerne, topscoreren i Basketligaen, Khalil Ahmad, som hurtigt scorede seks point efter at have været pointløs i første periode. Det førte til en tæt stilling på 22-20 til Bakken Bears efter blot 2,5 minut spillet af anden periode.

To hurtige treere af Jarred Ogungbemi-Jackson bragte dog Bakken tilbage til en komfortabel føring – og derfra gik det stærkt. Bakken Bears sluttede nemlig anden periode med et 21-7-run. Det sendte holdene til halvlegspause med en stilling på 43-27 til danmarksmestrene.

I tredje periode fik Horsens spillet sig tilbage i kampen. Bidrag fra blandt andre Khalil Ahmad, Siler Schneider og Alioune Tew gjorde, at de gule vandt perioden med 22-15. Stillingen var derfor 58-49 til Bakken, da vi gik ind i fjerde periode.

Dér fortsatte Horsens gode momentum. Fem hurtige point fra Soufi Diakité og to ramte straffekast fra Andy Cleaves gjorde, at stillingen pludselig var reduceret 58-56. To treere på 30 sekunder fra Tylor Ongwae gjorde dog, at Bakken kunne ånde lettet op for en stund og juble over en ottepointsføring.

Horsens kom dog tæt på igen og havde flere muligheder for at bringe regnskabet i balance. Men nogle vigtige rebounds fra Travis Taylor i begge ender og scoringer fra Jarred Ogungbemi-Jackson og Ryan Evans var med til at bringe udeholdet i front med tolv point med to minutter tilbage. Det endte med at være det, der afgjorde kampen, som sluttede med cifrene 85-72 til Bears.

Bakken Bears’ Ryan Evans (15 PTS, 10 REB, 4 AST, 2 STL, 1 BLK) leverede som altid en solid indsats, men måtte dog indrømme, at der var lidt rust, der skulle bankes af:

“Første kamp tilbage fra landsholdspausen. Det var godt at kunne løsne op igen og fortsætte med at bygge på. Som frygtet blev vi lidt sløsede i perioder af kampen, men det er godt, at vi fandt rytmen igen, fordi vi har endnu en vigtig kamp foran os på onsdag. Det var en god holdindsats i dag, og vi fik afgjort kampen til sidst, hvilket er det vigtigste,” fortæller Ryan Evans.

Bakken Bears står dermed fortsat noteret som ubesejrede efter ni kampe og har derudover nu vundet både hjemme og ude over rivalerne fra Horsens i årets grundspil. Samtidig slutter Horsens IC’s sejrstime på fem i træk.

Næste kamp for horsensianerne bliver d. 15. december ude mod et af topholdene, Svendborg Rabbits.

Bakken Bears spiller allerede onsdag 8. december 18:30, når de hjemme tager imod Avtodor Saratov i den første kamp i anden runde af FIBA Europe Cup.

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE