Bamser, rekord og en intens kamp, da Bakken Bears slog Randers Cimbria

Det blev en meget anderledes traditionskamp, da Bakken Bears for tiende gang afholdt Teddy Bear Toss til fordel for Børnenes Kontor Aarhus. Uden tilskuere var det spillere, frivillige og dommerbordspersonale, der kastede bamserne. På banen var det en underholdende kamp, som Bakken endte med at vinde 125-122 efter en enkelt overtidsperiode.

På trods af de manglede tilskuere var det stemningsfuldt, da de mange bamser røg på banen efter halvandet minut, da Bakkens Jarred Ogungbemi-Jackson sendte hjemmeholdets første tre’er i kurven. Hele hallen hjalp med først at kaste bamser på banen, for derefter at hjælpe med hurtigt at samle dem sammen igen, så de kunne leveres til Børnenes Kontor.

Den endte med at blive en meget intens kamp, efter den velgørende del af aftenen var afsluttet. Holdene gik især i fjerde periode hårdt til hinanden, både fysisk og verbalt, afsluttende med en dobbelt teknisk fejl til Bakkens Marvelle Harris og Randers’ Chris Nielsen.

Mod slutningen af kampen blev Randers’ Robert Crawford varm og sammen med Chris Nielsen stod han bag at Randers ikke bare udlignede en Bakkenføring på 10 point, men kom foran 92-93 med fire minutter på uret.

I sidste minut udlignende Chris Nielsen til 93-93, inden Bakken missede en chance for at komme foran. Brandon Randolph havde chancen for at vinde kampen for Randers som tiden løb ud, men han ramte ikke kurven.

I overtiden fejlede Chris Nielsen hurtigt ud og da Randers allerede var uden Reginald Kissoonlal, der fejlede ud i fjerde periode, fik Randers det svært.

Darko Jukic scorede 12 point i træk for hjemmeholdet og sendte Bakken i front med 115-108 med to minutter igen og det kom Randers ikke tilbage fra. Bynum og Crawford scorede og Klussmann reducerede til 121-118 med 38 sekunder igen, men Bakkens Marvelle Harris satte to straffekast lige efter. Derfor var kun syv sekunder på uret, da Brantley Bynum scorede til 123-120 og Bakkens Jarred Ogungbemi-Jackson afgjorde kampen endeligt med to sikre straffekast med fem sekunder igen.

Oscar Alms layup til 125-122 som tiden løb ud havde kun akademisk betydning og Bakken Bears kan dermed gå på en kort juleferie med et nyt indslag i klubbens rekordbøger. De 122 point er nemlig det højeste antal, en modstander nogensinde har scoret mod Bakken i en Bakken-sejr.

Første halvleg formede sig som en Bakken Bears dominans, efterfulgt af et lynhurtigt comeback fra Randers.

I løbet af kampens første 13 minutter byggede Bakken et forspring, der kom så højt op som 16 point, 41-25. Især velspillende Ryan Evans og Marvelle Harris lagde point i for hjemmeholdet, som så ud til at skulle vinde en storsejr.

Randers’ 19-årige stortalent Jonathan Klussman ville det dog anderledes og midt i anden periode begyndte han at ramme en række meget svære skud tæt på kurven. Med et godt kæmpende hold bag sig scorede Klussman 15 point i første halvleg, heraf 10 mens Randers fik udlignet til 51-51 et minut inden halvleg.

I starten af anden halvleg tog Bakken initiativet tilbage, men uden at kunne tage en afgørende føring. Hver gang hjemmeholdet så ud til at skulle lægge afstand til gæsterne, virkede det til at Chris Nielsen eller Reginald Kissoonlal ramte en tre-pointer. Efter tredje periode havde de to til sammen ramt seks af 12 fra langdistancen og det var medvirkende til at Bakkens forspring kun lød på 11, 79-68.

Bakkens næste opgaver er 29. og 30. december, hvor først BMS Herlev på udebane og så Amager på hjemmebane venter.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/1905475/bs.html#ASFSK

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE