Koncentreret indsats giver storsejr i Herlev

Bakken Bears tog onsdag aften til Herlev for at spille hvad der skulle have været en festlig julekamp med -masser af tilskuere. Tilskuerne måtte ikke være i hallen, men kampen blev alligevel et festfyrværkeri, med et Bears-hold, der kom meget motiveret ud mod BMS Herlev. Bakken endte med at tage sejren 78-110 efter en koncentreret indsats, der bød på masser af highlights.

Bakken Bears tog kontrol over kampen nærmest fra kampens start. I de allerførste minutter fik hjemmeholdet lov at tage en føring på 10-7 efter scoringer fra fem forskellige spillere, men herefter satte Bears pres på i forsvaret.

De aarhusianske bjørne pressede fuld bane og især Marvelle Harris, Travis Taylor og Magnus Møllgaard gjorde det svært for det unge BMS Herlev mandskab. De fik fingrene på mange bolde og Harris stod for ikke færre end seks steals inden pausen.

De mange stjålne bolde ledte til nogle store dunks, fra Travis Taylor, Michel Diouf og ikke mindst et tordenskrald fra Tylor Ongwae. I løbet af anden halvdel af første periode og starten af anden fik bjørnene opbygget et 20 points forspring, 26-46, på baggrund af det gode forsvarsspil. Alle otte spillere på holdkortet fik scoret, med Darko Jukic som topscorer med 10 point, på to to’ere og to tre’ere.

En pauseføring på 54-34 blev i løbet af tredje periode forvandlet til 52-80, selv om Bakkens spil ikke var helt så festligt. Indsatsen var stadig koncentreret, idet et intenst forsvarspres på halvbanen gjorde, at BMS Herlev havde svært ved at finde bunden af kurven, men de store highlights udeblev. I stedet spillede Bakken sig til scoringerne gennem det meste af anden halvleg.

BMS Herlev sagde inden kampen farvel til den amerikanske center Tirus Smith, som ikke levede op til forventningerne. Det gav de aarhusianske store folk lidt ekstra spillerum og især Travis Taylor udnyttede det, med 14 rebounds. Bakken endte med at tage 9 rebounds mere end BMS Herlev, som tabte den statistiske kamp 46-55.

Med tanke på at Amager torsdag kommer på besøg i Aarhus, blev de otte tilgængelige Bears-spillere roteret flittigt og alle kom på tavlen flere gange. Bears var uden anfører Morten Sahlertz, Anton Harbo, Gustav Rønneholt og Thomas Lærke.

Med sejren, der endte med at lyde på 78-110 er Bakken stadig ubesejrede i Basketligaen, mens Svendborg Rabbits har et enkelt nederlag. Bears er igen i aktion torsdag mod BK Amager i en kamp, der er udsat fra tidligere på sæsonen, samt 4. januar mod Bears Academy. Begge kampe spilles på hjemmebane, men uden tilskuere.

Citater:

Darko Jukic, 12 point, 9 rebounds
-Bortset fra de første to-tre minutter spiller vi koncentreret. Ty, Mitch, Margnus og Marvelle får sat os i gang med rigtig god energi. Så laver vi et stort run og kører den derfra. Vi har arbejdet på presset de sidste par dage og det her var en god start på det.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/1905473/bs.html

Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane
27 sep 2022

Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane

Søndag spillede Bakken Bears på udebane i Beograd, hvor en sejr sikrede kvalifikation til...
Vi er i Basketball Champions League!
25 sep 2022

Vi er i Basketball Champions League!

Med 13 minutter igen i Beograd, mod lokale FMP Meridian, var Bakken Bears på...
Mere end en enkelt kvalifikation på spil
24 sep 2022

Mere end en enkelt kvalifikation på spil

Når Bakken Bears søndag kl. 19 løber på banen i Beograd til kampen mod...
NEWS ARCHIVE