Pokalturneringen: Bakken mod en underdog med landsholds-CV’et i orden

Falcon fra 1. division har allerede slået ét hold fra Basketligaen ud af pokalturneringen. På en given dag kan de stille 5-8 spillere med landskampe. Bare de fem yngste af det københavnske holds spillere, har til sammen 85 kampe for landsholdet – også indenfor de seneste par år – og mere end 20 sæsoner i Basketligaen som gruppe. Torsdag brager de sammen med Bakken Bears i pokalkvartfinalen på Frederiksberg.

Grand old man for Falcon er tidligere Bakken Bears spiller og TV2 NBA-kommentator Jens Laulund. Han har blandt andet været med til at vinde Danmarksmesterskab med BF Copenhagen og Bakken Bears og udpeger fem profiler fra topholdet i 1. division, der ikke har ambitioner om Basketligaen.

Det er de tidligere landsholdsspillere Philip Hertz, Jonathan Gilling, Alexander Bak, Anders Haas og August Haas. De to første har foruden forrygende professionelle karrierer i ind- og udland og været en stor del af det danske succeslandhold, der blandt andet i løbet af de seneste år har slået Sverige for første gang i 50 år og de 11-dobbelte EM, VM og OL-medaljevindere fra Litauen. Jonathan Gilling var anfører for landsholdet i en periode, indtil hans karrierestop.

Alle har alle valgt at trappe ned og spille 1. division. De har alle i større eller mindre grad været inde over landsholdet, hvor de tilsammen har spillet i alt 85 kampe samt præsteret 480 point.

Så sent som i sidste sæson spillede Philip Hertz og August Haas professionelt i Basketligaen. Desuden så man sidst Alexander Bak i Basketligaen i 2019, senest er han dog vendt hjem efter et par sæsoner i sydens sol i Spanien. Ligedan vendte Jonathan Gilling efter en årrække i Spanien hjem til Danmark. I denne sæson har alle fem spillere kunne skrive Falcon Basketball Klub på cv’et.

Bakken Bears skal altså ikke forvente en let kamp på Frederiksberg, når bolden kastes op kl. 20 torsdag 6. januar.

Falcon kvalificerede sig til kvartfinalen mod Bakken Bears efter en sejr over Basketligaholdet BMS Herlev i ottendedelsfinalen på 100-74. Bakken Bears kvalificerede sig via lodtrækning.

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE