Pokalturneringen: Bakken mod en underdog med landsholds-CV’et i orden

Falcon fra 1. division har allerede slået ét hold fra Basketligaen ud af pokalturneringen. På en given dag kan de stille 5-8 spillere med landskampe. Bare de fem yngste af det københavnske holds spillere, har til sammen 85 kampe for landsholdet – også indenfor de seneste par år – og mere end 20 sæsoner i Basketligaen som gruppe. Torsdag brager de sammen med Bakken Bears i pokalkvartfinalen på Frederiksberg.

Grand old man for Falcon er tidligere Bakken Bears spiller og TV2 NBA-kommentator Jens Laulund. Han har blandt andet været med til at vinde Danmarksmesterskab med BF Copenhagen og Bakken Bears og udpeger fem profiler fra topholdet i 1. division, der ikke har ambitioner om Basketligaen.

Det er de tidligere landsholdsspillere Philip Hertz, Jonathan Gilling, Alexander Bak, Anders Haas og August Haas. De to første har foruden forrygende professionelle karrierer i ind- og udland og været en stor del af det danske succeslandhold, der blandt andet i løbet af de seneste år har slået Sverige for første gang i 50 år og de 11-dobbelte EM, VM og OL-medaljevindere fra Litauen. Jonathan Gilling var anfører for landsholdet i en periode, indtil hans karrierestop.

Alle har alle valgt at trappe ned og spille 1. division. De har alle i større eller mindre grad været inde over landsholdet, hvor de tilsammen har spillet i alt 85 kampe samt præsteret 480 point.

Så sent som i sidste sæson spillede Philip Hertz og August Haas professionelt i Basketligaen. Desuden så man sidst Alexander Bak i Basketligaen i 2019, senest er han dog vendt hjem efter et par sæsoner i sydens sol i Spanien. Ligedan vendte Jonathan Gilling efter en årrække i Spanien hjem til Danmark. I denne sæson har alle fem spillere kunne skrive Falcon Basketball Klub på cv’et.

Bakken Bears skal altså ikke forvente en let kamp på Frederiksberg, når bolden kastes op kl. 20 torsdag 6. januar.

Falcon kvalificerede sig til kvartfinalen mod Bakken Bears efter en sejr over Basketligaholdet BMS Herlev i ottendedelsfinalen på 100-74. Bakken Bears kvalificerede sig via lodtrækning.

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved
28 jan 2023

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved

Der var drama for alle pengene, da Bakken Bears skulle forsøge at indhente Basketligaens...
Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen
26 jan 2023

Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen

I samarbejde med Skousen Viby havde tilskuerne i lørdagens kamp mod Svendborg muligheden for...
Topkamp i Basketligaen
26 jan 2023

Topkamp i Basketligaen

Bakken Bears drager mod Sydsjælland lørdag 28. for at spille topkamp i Basketligaen mod...
Spotlight Michael Piloz
25 jan 2023

Spotlight Michael Piloz

Formelt er han sportsdirektør i Bakken Bears. Men derudover kalder vi ham også statistiker,...
NEWS ARCHIVE