Pokalsemifinalen venter!

Pokalturneringens kvartfinale blev endestationen for Falcon Basketball fra første division, da Bakken Bears tog en sikker sejr på Frederiksberg. Amatørholdet med de mange tidligere landsholdsspillere bød ellers op til dans og gjorde en god indsats, på trods af et par afbud på dagen. Bakken vandt 59-105 og er dermed videre til pokalturneringens semifinaler, som bliver mod enten Horsens eller Næstved på udebane.

Tidligere landsholdsanfører Jonathan Gilling samt August Haas var begge ude for værterne og det var måske lige den skudtrussel Falcon manglede for rigtigt at være tæt på. I en tilskuertom hal manglede der i hvert fald en x-faktor for hjemmeholdet til lige at give det sidste.

Darko Jukic sagde efter kampen:

– Falcon stod i zoneforsvar i første halvleg og vi misser en masse skud, men vi ender med en solid sejr og en god anden halvleg. Vi glæder os til næste runde og til at se, hvem vi skal møde der, for det er to gode hold.

Bakken spillede bredt og indenfor kampens første 15 minutter var alle gæsternes spillere kommet på scoringstavlen, med Ryan Evans som topscorer med 12. Samtidig havde de forsvarende mestre skabt en føring på 15 point, 23-38, som Falcon på trods af 14 tidlige point fra Anders Haag ikke så ud til at kunne spille sig tilbage fra.

De sidste fem minutter af første halvleg forsvandt koncentrationen dog lidt for Bakken. Der blev forsøgt lækre detaljer, som ikke helt lykkedes og det straffer tidligere landsholdsspillere som Philip Hertz, Jens Laulund og Frederik Benzon, så Bakkens føring ved halvleg lød kun på 32-43.

Efter pausen kom Bakken dog ud og fjernede al tvivl om kampens udfald. Ti hurtige point fra Thomas Lærke var stærkt medvirkende til at gæsterne på bare fem minutter kom foran med 31, 38-69.

Herfra var kampens udfald mest akademisk og i stedet var det de flotte detaljer, som masser af tre-pointere fra begge hold, samt nogle spektakulære dunks fra Bakkens Magnus Møllgaard, der skabte underholdningen for bænkspillerne og de få frivillige i hallen.

Bakken kan med sejren, der endte med at lyde på 59-105, se frem til en semifinale på udebane mod entyen Horsens eller Næstved 21, 22, eller 23. januar på udebane.

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE