Vi lever i Europa!

Bakken Bears fik onsdag aften første sejr i FIBA Europe Cups anden runde, da London Lions blev sendt hjem med et nederlag på 95-80. Videre avancement kræver sandsynligvis sejre i de resterende tre kampe.

-Vi har ryggen mod muren og skulle ud og vinde, så vi var tændte. Vi gjorde det godt ofik en rigtig vigtig sejr. Londopn er et godt hold, men vi kørte på holdt intensiteten oppe og håbede på de ville knække, og det gjorde de i anden halvleg, sagde Bakkens forward Darko Jukic efter kampen.

Kampen var helt tæt indtil de sidste tre minutter af første halvleg og ind i de første minutter af anden hvor Bakken Bears satte en scoringsspurt på 25-9 ind. Det sendte hjemmeholdet i front med 58-42, men inden det havde kampen været helt lige, dog oftest med Bakken foran med 2-3 point.

Spurten startede med et dunk fra Darko Jukic og han fik hjælp fra Travis Taylor og Michel Diouf til at opbygge en føring ved halvleg på 44-37. Diouf satte udråbstegn på lige efter pausen med to tre-pointere og en assist til Tylor Ongwae, der på et layup sendte Bakken i front med 54-42. Jukic sluttede spurten som han startede den, med en tre-pointer til 58-42.

London lagde sig imidlertid ikke ned og med Isaiah Reese og Aurimas Majauskas i spidsen kæmpede de sig i løbet af de sidste minutter af tredje periode tilbage i kampen. Begge satte scoringer, som gæsterne åd sig langsomt ind og kom på 67-59.

Det blev imidlertid aldrig rigtig tæt. Darko Jukic startede fjerde periode med en scoring og Marvelle Harris fulgte op med et layup og kort efter et dunk til 75-62.

Herfra var Bakkens sejr aldrig i fare og hjemmeholdet endte med at tage en sejr på 95-80.

Med resultatet har Bakken Bears stadig en chance for at gå videre i gruppen, men det kan komme til at kræve, at andre resultater går med det danske hold. Tidligere på dagen tog russiske Avtodor Saratov sejren over tyrkiske Bahcesehir. Skulle danskerne ende på en delt andenplads med et af de to hold, vil det være resultatet i indbyrdes kampe, der gælder her er det for tidligt at spå om resultaterne.

-Vi kommer ud med en energi i anden halvleg, der gjorde forskellen, sagde head coach Anders Sommer efter kampen. Vi kom virkeligt ud for at løbe og vi ved godt, de ikke kan lide det, og det straffede vi dem på. Der var en periode i anden halvleg, hvor vi bare var i et højere gear.

-Vi har været igennem en lidt turbulent periode, hvor vi ikke har kunnet træne, som vi plejer og med samme intensitet, så jeg havde ikke helt fingerspidsfornemmelse med hvor vi var, formmæssigt, sagde træneren om situationen før kampen.

Bakken Bears er i aktion næste gang mod Team FOG Næstved på hjemmebane på lørdag, hvorefter theView Copenhagen venter mandag. Derefter er det Team FOG Næstved der lørdag 22. januar er vært for en pokalsemifinale i Næstved.

29 nov 2023

PwC – BearsPADEL har vokseværk

Vi har fået en succes på hænderne - og nu vokser den. I sidste...
Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk
29 nov 2023

Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk

En ung version af Bakken Bears tog onsdag aften til Holbæk og sikrede sig...
Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus
28 nov 2023

Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus

Onsdag aften skal Bakken Bears en tur til Sjælland, når de danske mestre tørner...
Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime
27 nov 2023

Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime

Bakken Bears får lov til at jagte en fortsættelse på den øjeblikkelige europæiske sejrsstime...
NEWS ARCHIVE