Bakken Bears og Næstved i forpremiere på pokalsemifinale

Når Bakken Bears lørdag på hjemmebane møder Team FOG Næstved, bliver det en forsmag på den kommende semifinale pokalkamp. I kampen rammer Anton Harbo 100 kampe i Basketligaen.
Udover det er en topkamp mellem Basketligaens nummer et og tre, er kampen aktuel, da den kan blive et pejlemærke for hvordan pokalsemifinalen mellem de to klubber, allerede næste lørdag, kan komme til at forløbe. I det seneste opgør mellem de to hold trak Bakken det længste strå og vandt 89-85.

– Det er klart at vi får brug for størstedelen af vores arsenal for at kunne slå Næstved. Så i bund og grund vil jeg sige at der ikke er nogle kort vi holder tæt på hånden. Dog skal det siges at der sagtens kan være små variationer i forhold til vores gameplan som bliver ændret til pokalkampen, men disse kan også bare være på grund af, hvordan kampen går lørdag, siger anfører Morten Sahlertz.

– Vi ved de er et godt hold og forbedrer os derfor på dem. Vores tilgang bliver den samme som til vores andre kampe. Vi gør vores job og det giver os mulighed for at vinde. Vi fokuserer altid på os selv og hvad vi skal gøre. De har gode spillere. Vi kigger på at holde deres scoringer nede og gøre det svært for dem at finde en rytme, siger Marvelle Harris.

Anton Harbo rammer 100 kampe i Basketligaen. Han startede som 16-årig, da daværende træner Craig Pedersen hentede ham til Svendborg Rabbits, hvor han nåede at spille 11 kampe. I 2019 kom han til det daværende EBAA, hvis navn senere er skiftet til Bears Academy og har her spillet i alt 39 kampe. Flest kampe er det dog blevet for Bakken Bears hvor han har spillet 50 kampe.
Næstved er et alsidigt hold i toppen af dansk basketball med stærke nøgleprofiler som Bubu Palo, Brevin Pritzl, Vincent Bailey og Kameron Williams. Palo er den hurtige point guard med stats som 16.6 points, 6 assists, 5 rebounds og rammer 47% på 3 point skud. Pritzl er en meget skydende spiller og har 16.2 point pr. kamp og rammer også 47% på 3 point skud. Bailey er en mindre center med sine 201 cm. Hans stats lyder på 15.3 point pr. kamp samt 6 rebounds. Williams er shooting guard og skyder 16.8 point pr. kamp samt rammer 43% på 3 point skud.

– Det er selvfølgelig en lidt speciel situation at spille en indbyrdes ligakamp så tæt på pokalsemien. Umiddelbart er der ikke udsigt til at håndtere den anderledes end normalt. Covid-situationen har skabt uregelmæssige rotationer i træning og kamp igennem en længere periode, så vi ser frem til at komme i normal rytme igen, siger head coach Anders Sommer.

Kampen kan ses gratis på basketligaen.live kl. 16.00 med kodeordet ”Basket”. Dog med forbehold for at det er en test, men vi håber og satser på at det fungerer.
Foto: Per Bille / Ry Foto.
Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE