Pokalfinaleklar!

Bakken Bears kvalificerede sig lørdag til den tredje pokalfinale i træk, med en sejr på 89-99 over Næstved. Næstved spillede en inspireret første halvleg, hvor især et velafbalanceret angreb gav hjemmeholdet større føringer, men i kampens sidste fem minutter satte Bears overbevisende ind.

Allerede fra kampens start var det tydeligt, at udsigten til at viske nederlaget i Aarhus fra ugen før, samt spille sig i pokalfinalen foran hjemmepublikummet i Næstved, var en kraftig motivator for Team FOG. Med en offensiv, hvor alle bød sig til, scorede hjemmeholdet 43 point på kampens første 15 minutter og bragte sig kort efter foran 45-33.

Fire forskellige spillere fra hjemmeholdet havde over otte point i første halvleg, inklusiv topscorer Vincent Bailey med 13. Bakken formåede dog at trække ind på hjemmeholdet i de sidste minutter af halvlegen, blandt andet med to tre-pointere af Jarred Ogungbemi-Jackson og de to hold gik til pause ved stillingen 51-48.

I tredje periode fik Bakken først udlignet til 60-60 og siden tilkæmpet sig føringen, 66-67, men kunne ikke holde den. Marvelle Harris og Jarred Ogungbemi Jackson forsøgte ellers med flere scoringer at holde Bakken foran, men Næstved spillede fysisk forsvar og kunne gå ind til de sidste ti minutter foran 74-73.

Team FOGs Brevis Pritzl startede fjerde periode med at score en tre’er, mens Bakken missede gode skud og veteranen Ryan Evans fik en teknisk fejl. Da Næstved scorede på det medfølgende straffekast, var hjemmeholdet foran 78-73 og de havde mulighed for mere, da Bakken missede endnu et layup i næste angreb.

Næstved formåede imidlertid ikke at tage stikket hjem og i næste angreb scorede Bakkens Michel Diouf en tre-pointer og det virkede til at få Bakkens energiniveau til at stige med adskillige trin. Forsvaret blev mere aggressivt og med det fulgte også heldet i angrebet.

Tylot Ongwae scorede to tre’ere og Ogungbemi-Jackson, Ryan Evans og Diouf scorede tæt på kurven, så med tre minutter igen var bjørnene pludselig foran 82-93. Det blev en føring Næstved ikke kunne hente igen og Bakken Bears kvalificerede sig dermed til pokalfinalen med en sejr på 89-99.

Pokalfinalen spilles i påsken i Horsens og modstanderen bliver enten Randers eller Svendborg. De to klubber skulle have mødtes lørdag, men et coronaudbrud hos Randers, har udsat kampen til en senere dato.

Bakkens næste opgave er torsdag i Rusland, hvor Avtodor Saratov venter i FIBA Europe Cup.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2049887/

Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane
27 sep 2022

Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane

Søndag spillede Bakken Bears på udebane i Beograd, hvor en sejr sikrede kvalifikation til...
Vi er i Basketball Champions League!
25 sep 2022

Vi er i Basketball Champions League!

Med 13 minutter igen i Beograd, mod lokale FMP Meridian, var Bakken Bears på...
Mere end en enkelt kvalifikation på spil
24 sep 2022

Mere end en enkelt kvalifikation på spil

Når Bakken Bears søndag kl. 19 løber på banen i Beograd til kampen mod...
NEWS ARCHIVE