Bakken tager første semifinale foran et ekstatisk hjemmepublikum

Bakken Bears kan tage en to points føring med til Italien, efter en intens første semifinale i en kogende Vejlby-Risskov Hallen. Hjemmeholdet var foran med så meget som ti point i fjerde periode, men et rutineret italiensk mandskab formåede at barbere føringen ned til otte, 74-72, inden hornet lød.

-Sikke en kamp, men sikke et publikum! Vi fik energi fra publikum i en hård kamp, hvor alle gav, hvad de kunne. Det er det, der skal til for at vinde, så vi håber på endnu en sejr i den her serie. Vi har erfaring med de her kampe, for i sidste runde var det en lignende situation. Nu skal vi bare hvile, fokusere og tage til Italien med den rette mentalitet, sagde Jarred Ogungbemi-Jackson efter kampen.

Kampens første ti minutter var helt tætte, med føringer til begge hold. I starten af anden periode begyndte Bakkens angreb imidlertid for alvor at klikke. Thomas Lærke satte en tre’er, der bragte Bakken i front med 21-20 og kort efter ramte Marvelle Harris på kort tid tre layups og så var hjemmeholdet i front med 30-22.

Derefter begyndte tre’erne for alvor at gå i for hjemmeholdet. Der var træffere udefra fra Ongwae, Harris, og Diouf to gange og så var Bakken oppe med 12, 36-24.

Træerne groede dog ikke ind i himlen for de danske bjørne. En velspillende Mikael Hopkins fik sat nogle italienske point på tavlen og to minutter inden pausen var det igen så tæt som 39-35. Bakken svarede dog igen ved Michel Diouf og Jarred Ogungbemi-Jackson, der begge ramte en tre’er og så kunne Bakken gå til halvleg foran 48-41.

Momentum skiftede igen i starten af anden halvleg. Justin Johnson ramte et layup for Reggio Emilia indenfor 20 sekunder og Filippo Rossi og Justin Johnson fulgte kort efter op med en tre’er hver. Da Johnson så ramte en to’er var Bakkens forspring skrumpet til 53-51.

Herefter kom der en længere periode nærmest uden scoringer, men sidst i perioden fik Marvelle Harris tilkæmpet sig et par straffekast og i tredje periodes sidste minut dunkede Travis Taylor et dunk i til 61-54 på assist af Marvelle Harris og hallen eksploderede. Lydniveauet steg med endnu et par decibel 25 sekunder senere, da Jarred Ogungbemi-Jackson satte en svær tre-pointer til 65-56 inden de sidste ti minutter.

Et minut inde i fjerde periode eksploderede hallen endnu engang i jubel, da Travis Taylor fik sat et kæmpe dunk i til 66-56, efter Tylor Ongwae havde stjålet bolden og lagt den op til holdkammeraten.

Herefter fulgte flere scoringsfattige minutter, inden Reggio Emilia hen mod kampens slutning igen trak ind på bjørnene. Stephen Thompson blev fejlet på en tre’er, og ramte to af tre straffekast, og med tre minutter igen reducerede Andrea Cinciarini til 68-63 på en svær tre-pointer.

Michel Diouf svarede igen med en tre’er for Bears – hans femte i kampen – men derudover havde Bears pludselig svært ved at finde bunden af kurven. Gennem over tre minutter scorede hjemmeholdet ikke, mens Reggio Emilia kom tættere og tættere på. Med 90 sekunder igen reducerede Mikael Hopkins til 71-70 og 50 sekunder senere sendte han også gæsterne i front, 71-72.

Bakken Bears kan dog alligevel tage en to points føring med til Italien, da Marvelle Harris lige efter satte en tre-pointer fra hjørnet til slutresultatet 74-72.

Der resterer endnu 40 minutter i semifinalerne, som fortsætter onsdag 6. april i Casalecchio di Reno, Unipol Arena i Bologna. Vinder Bakken Bears, spiller uafgjort, eller taber med 1 point, vil en historisk finaleplads være sikret, mens et nederlag på to vil sende kampen i fem minutters overtid og et nederlag på mere end to vil sende Reggio Emilia videre.

-Vi lykkedes med mange af de ting, vi gerne ville, synes jeg. Som forventet var det også et hold med mange modtræk. Det må man forvente med et hold, med en så rutineret point guard som Andrea Cinciarini. Så skal der laves justeringer undervejs, men vi efterlades med følelsen af et hold, vi godt kan slå, sagde Bakkens head coach Anders Sommer efter kampen.

-Jeg synes vi lykkes rigtigt godt med nogle defensive aftaler, der gør, vi virkeligt var på dupperne og et skridt foran. Det er tit det, der er afgørende mod de her hold. Er du et skridt bagud, får du en tre’er i hovedet og er du et skridt foran, får du en steal. Det er de afgørende marginaler, afslutter Sommer.

Billede: Per Bille / Ry Foto

Statistikker: https://www.fiba.basketball/europecup/21-22/game/3003/Bakken-Bears-Unahotels-Reggio-Emilia#tab=boxscore

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE