Bakken Bears har mulighed for at skrive historie

Natten til mandag fik Danmark historisk den første spiller, med dansk pas og opvækst, i NBA, nemlig Iffe Lundberg. Allerede onsdag kan sporten nå en ny milepæl, når Bakken Bears skal forsøge at spille sig i finalen i FIBA Europe Cup mod Reggio Emilia i Unipol Arena med plads til 10.000 tilskuere.

-Vi kigger på den gameplan, vi havde i første kamp. Hvad fungerede godt, hvad var deres modtræk og hvad skal vi være opmærksomme på at få stoppet. Mod en point guard som Andrea Cinciarine kan man ikke lave de samme løsninger i for lang tid af gangen, for så bliver han for komfortabel med det. Vi skal have lagt noget tryk på ham, og vise nogle forskellige ting. Men vi skal heller ikke overtænke det og komme med ti nye ting, for vi kan jo egentlig godt lide at bare køre det lidt simpelt og med højt tempo, head coach Anders Sommer.

Det vil være første gang et dansk hold spiller sig i en europæisk finale, efter Bakken Bears to gange tidligere, i 2018 og 2020, har nået semifinalerne i FIBA Europe Cup.

Unipol Arena er en af Europas legendariske arenaer, hvor blandt andet NBA-stjernen Manu Ginobili fik sit gennembrud for Kinder Bologna. Reggio Emilia hører normalt ikke hjemme i Bologna, men PalaBigi, 65 kilometer væk, er under renovation, så der forventes ikke helt fulde huse onsdag aften. Om det mindre pres fra tilskuerne bliver en fordel eller ulempe for Bakken Bears må tiden vise. Bakken bringer 40 medrejsende fans.

Reggio Emilia er på en øjeblikkelig syvendeplads i den italienske liga, efter at have været i top fem det meste af sæsonen. I de seneste fem kampe er det blevet til tre nederlag og to sejre, der først kom efter en ekstraperiode. Formdykket hænger sammen med en alvorlig skade til topscorer Osvaldas Olisevicius, der ikke kommer til at spille mere denne sæson.

Bakken Bears kommer ind med en fordel på to point, efter en sejr på 74-72 i den første kamp. Det betyder, at for at gå videre til finalen, kan Bakken Bears tåle at tabe med et enkelt point, mens et nederlag på to vil give ekstraperiode, og en sejr til hjemmeholdet større end det, vil give Reggio Emilia den samlede sejr.

Den anden semifinalekamp spilles mellem ZZ Leiden fra Holland, med danske Asbjørn Midtgaard på holdet, og tyrkiske Bahcesehir College og her er allerede meldt udsolgt. Bahcesehir spillede Bakken mod i anden runde af grundspillet.

Kampen vises på Sport Live i Danmark. Sport Live kan blandt andet ses med abonnement på Jysk Fynske Medier, herunder Stiften, hvor et prøveabonnement på Plus koster 19 kroner. Du kan desuden se kampen på PV – Kaffe & Cocktail. Inden den europæiske semifinale vises kampen mellem nummer to og tre i Basketligaen, Svendborg Rabbits og Horsens IC, kl. 18:45.

Sikker sejr over godt kæmpende Academy
28 sep 2022

Sikker sejr over godt kæmpende Academy

Bakken Bears endte med at tage en sikker 30 points sejr, 62-92, over Bears...
Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane
27 sep 2022

Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane

Søndag spillede Bakken Bears på udebane i Beograd, hvor en sejr sikrede kvalifikation til...
Vi er i Basketball Champions League!
25 sep 2022

Vi er i Basketball Champions League!

Med 13 minutter igen i Beograd, mod lokale FMP Meridian, var Bakken Bears på...
NEWS ARCHIVE