Eurosemifinalen blev endestationen

Semifinalen i Bologna blev endestationen for Bakken Bears, der onsdag aften tabte til Reggio Emilia efter en mareridtsagtig første periode, der blev tabt 31-10. Resten af kampen spillede bjørnene lige op med det italienske ligahold, der endte med at vinde 92-72.

-Reggio Emilia kom ud med en vanvittig intensitet, som vi ikke matchede. Vi må give dem cadeau, for de spillede en flot kamp og det gjorde vi ikke. De lykkedes med det, de gerne ville, både offensivt og defensivt og når man kommer så langt bagud, 20 point på deres hjemmebane, er det vanskeligt at komme tilbage. Vi kan bare takke vores fans, der rejste herned, for det betyder så meget for os, at de var her, sagde Jarred Ogungbemi-Jackson efter kampen.

-Vi er tydeligvis skuffede over første periode. Den måde, vi kom ud på, er skuffende, og jeg tager ansvar for at vi ikke var klar. Vi kom ikke ud med et fysisk udtryk, der var nok, mod et hold af denne kaliber, sagde head coach Anders Sommer efter kampen.

-Der var en rigtig flot atmosfære og vi ville ønske, at vi kunne have givet vores medrejsende fans en bedre kamp, fortsatte træneren, der kan give ros fra den italienske presse for at skabe en flot atmosfære med til de danske fans.

Stemningen fra kampens start var høj, med de medrejsende danske fans placeret bag Bakkens bænk og de italienske tifosi bag baglinjen lige ved siden af. Som første periode udviklede sig, vandt de lokale fankampen, efterhånden som Reggio Emilia bragte sig mere og mere foran på vej mod en periodeføring på 31-10.

Kun to af 13 danske skud gik i kurven, med seks point ekstra tilføjet på straffekast, mens Reggio Emilia ramte seks af ni bare fra tre-points land. Herudover tilføjede de fem af syv indenfor linjen, med seks forskellige spillere på tavlen.

Samtidig begyndte Bakkens offensiv så småt at fungere. Tylor Ongwae satte en tre’er, kort efter fulgt op af endnu tre point fra Marvelle Harris og et dunk fra Travis Taylor. I alt satte bjørnene 16 point på tavlen de første fem minutter af anden periode, men da Reggio Emilias angreb heller ikke satte farten ned, var forskellen mellem holdene stadig på 20 point.

Bakken var nu i gang truede flere gange gennem de næste 15 minutter med et comeback, men hver gang føringen kom ned på 15-16 point fik hjemmeholdet en heldig bold, kæmpede sig til en ekstra rebound, eller satte en svær tre-pointer og kom tilbage på de 20 points føring. Efter tre perioder var stillingen 77-56 og Bakken var stadig 19 point samlet fra det forjættede land.

Tre minutter inde i fjerde periode, ved 80-64, kaldte Reggio Emilia timeout efter to Bakken-tre’ere i træk, fra Michel Diouf og Jarred Ogungbemi-Jackson. Følelsen i hallen var, at det nok var Bakkens sidste chance for et comeback og muligheden bød sig for at komme tættere på. Bakken Bears fik en stor rebound, løb et fastbreak, som gav Thomas Lærke en tre’er i hjørnet, men den ramte ringen og gik ud.

I den anden ende fik Reggio Emilia scoret og på indspillet presset Bakken til at miste bolden og med seks minutter igen rejste hallens tilskuere sig op og klappede.

Bakken Bears forsøgte desperat af komme tilbage over de sidste minutter, men måtte erkende at semifinalen blev endestationen. Nu er der kun pokalfinalen og DM-pokalen af spille for. Den jagt starter med kampe mod Horsens og Svendborg i ligaen næste uge, hvorefter Svendborg venter i pokalfinalen påskesøndag.

Statistik: https://www.fiba.basketball/europecup/21-22/game/0604/Unahotels-Reggio-Emilia-Bakken-Bears#tab=boxscore

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE