Kan Bakken sende Horsens ud i mørket? Seks kampe, alt på spil i Basketligaen

Rettet søndag 11:00: I en eventuel 3-way tie mellem Næstved, Horsens og Randers er Næstved lige nu 21 point bag Randers og vil altså skulle hente det i det indbyrdes opgør for at kunne gå videre i den situation.

Holdene i Basketligaens Playoff har mellem en og tre kampe igen og meget lidt er afgjort. Bakken Bears vinder Playoff og har hjemmebane gennem slutspillet, Svendborg Rabbits har sikret sig semifinalerne, men kan ende 2-4. Horsens IC, Team FOG Næstved og Randers Cimbria er alle i fare for at misse slutspillet – men to af de tre hold kan også ende med andenpladsen.

Lige nu ser stillingen således ud, fra 2-5:

No Team K V T P Resterende kampe Point at spille for
2. Svendborg Rabbits 26 18 8 36 Næstved, Bakken 4
3. Randers Cimbria 27 17 10 34 Næstved 2
4. Horsens IC 26 16 10 32 Bakken, Bears Academy 4
5. Team FOG Næstved 25 16 9 32 Svendborg, Randers, Bakken 6

 

De resterende kampe er:

mandag 11/04 Svendborg Rabbits vs. Team FOG Næstved
mandag 11/04 Bakken Bears vs. Horsens IC
torsdag 14/04 Bakken Bears vs. Svendborg Rabbits
torsdag 14/04 Horsens IC vs. Bears Academy
torsdag 14/04 Team FOG Næstved vs. Randers Cimbria
tirsdag 19/04 Team FOG Næstved vs. Bakken Bears

 

Horsens IC’s chancer for at gå videre

Bakken Bears og Horsens IC tørner sammen mandag aften på live TV hos Sport Live. Horsens er lige nu á point med Team FOG Næstved, men med en kamp mindre at spille end sydsjællænderne, så finalisterne fra seks af de seneste syv sæsoner er i reel fare for at misse slutspillet. Her kan Bakken Bears hjælpe med potentielt at sende HIC helt ud i mørket. En sejr til Horsens vil sende dem meget langt hen mod slutspillet.

Hvordan ryger Horsens ud?

Hvis Horsens taber til Bakken Bears og den sidste kamp mod Bears Academy skærtorsdag, skal Næstved bare vinde en enkelt af de resterende tre kampe for at sende Horsens ud i mørket.

Vinder Horsens kun en enkelt af de to sidste kampe, og ender på 34 point, er der et enkelt scenarie, der kan sende sidste års finalister ud af semifinalerne. Her er Randers mod Næstved skærtorsdag en skæbnekamp (og ikke kun for Horsens, som vi viser senere). Hvis Randers slår Næstved, vil Randers nå på 36 point og være udenfor rækkevidde af Horsens. Kan Næstved så samtidig slå både Svendborg og Bakken i holdets to sidste kampe, vil Næstved og Svendborg også være på 36 point og Horsens skal på tidlig sommerferie.

Hvordan klarer Horsens sig videre?

Der er nogle ting, der taler for at Horsens kan klare sig igennem, selv med et nederlag mandag mod Bakken.

Hvis Næstved vinder over Randers, er Horsens helt sikkert videre, idet man er bedre end Randers indbyrdes. Horsens vil endda ende som tre’er i det scenarie, medmindre Næstved vinder begge de resterende kampe mod Rabbits og Bears, hvorefter Horsens vil blive nummer fire.

Hvis Randers skulle vinde over Team FOG, skal Næstved slå begge de to tophold for at sende Horsens ud i mørket. Gør Næstved ikke det, ender Randers som nummer fire.

Horsens IC har altså gode chancer for at klare sig videre med blot en enkelt sejr i de to sidste kampe.

 

Randers Cimbrias chancer for at gå videre

Randers Cimbria har skæbnen i egne hænder.

Hvordan klarer Randers sig videre?

Vinder Randers den ene resterende kamp mod Team FOG Næstved, ender kronjyderne på 36 point og går videre til semifinalen som mindst nummer tre, på bekostning af Horsens eller Næstved.

Et nederlag til Næstved vil gøre Randers afhængige af andre resultater.

Skulle Horsens ende med at tabe begge deres resterende kampe, vil Randers gå videre, selv med et nederlag til Næstved. Selv med et mindre nederlag på under 9 point til Næstved, vil Randers have en chance for at gå videre som tre’er.

Vinder Horsens bare en enkelt af kampene mod Bears og Academy, vil et nederlag til Næstved sende Randers i farezonen. Cimbria klarer sig dog videre som nummer fire, hvis Næstved taber til både Rabbits og Bears.

Hvordan ryger Randers ud?

Randers misser semifinalerne hvis man taber til Næstved, samtidig med at Horsens vinder én kamp og Næstved slår enten Bakken, Svendborg eller begge. I så fald ender Randers á point med Horsens og her er Horsens bedst indbyrdes.

 

Team FOG Næstveds chancer for at gå videre

På trods af at Næstved har seks point at spille om, har klubben flere mulige scenarier, hvor man misser semifinalerne.

Nøglekampe er skærtorsdag på hjemmebane mod Randers. Tabes den kamp, kan Næstved slå både Svendborg Rabbits og Bakken Bears og stadig misse semifinalerne. Et nederlag til Randers, samt ét af de to tophold, vil gøre det svært for Næstved.

Et nederlag til Randers vil åbne op for flere scenarier, hvor Næstved ender á point med, to tre eller endda fire hold om den sidste plads. Her vil de indbyrdes kampe mellem holdene, der er á point, gælde. Dvs. hvis Næstved ender á point med eksempelvis Horsens og Randers, vil de kampe, de hold har spillet mod hinanden i løbet af sæsonen, blive trukket ud og der vil blive lavet en lille tabel.

Hvordan klarer Team FOG Næstved sig videre?

Ved at vinde de tre resterende kampe, mod Svendborg, Randers og Bakken, bliver Næstved nummer to og har hjemmebane i semifinalerne.

Kampen mod Randers er nøglekampen for Næstved. En sejr over Randers og én af de to andre resterende kampe, vil nemlig også sende Næstved videre. Det er fordi Randers så under alle omstændigheder vil være to point efter Team FOG i de scenarier.

Vinder Næstved over Svendborg mandag og Randers torsdag, vil Team FOG være sikre på en semifinaleplads – og, afhængigt at andre resultater, også være i stand til at tage andenpladsen.

Sejre over Randers og Bakken sender Næstved videre som treer eller firer.

Får Næstved kun en enkelt sejr i de tre sidste kampe, kan Team FOG alligevel komme videre, eksempelvis hvis Horsens taber begge holdets to resterende kampe.

Hvis Næstved slår Randers, men taber de to andre kampe, har sydsjællænderne en mulighed for at sende Randers ud i mørket, men det kræver nogle specielle omstændigheder.

Hvis Randers og Næstved ender alene á point (fx hvis Horsens slår både Bakken og Academy – eller taber begge kampe), skal Næstved slå Randers med mere end 9 point. Dermed vil de to hold have vundet to indbyrdes kampe hver, men Næstved vil være bedre indbyrdes.

Hvis Horsens vinder over enten Bakken Bears eller Bears Academy, vil Næstved, Horsens og Randers være á point. I det scenarie vil Horsens være bedst i den gruppe med seks indbyrdes sejre, mens Næstved og Randers vil have tre hver. Så går det ned til pointforskel i de indbyrdes kampe og her er Næstved alvorligt bagud på point. Det betyder, at Næstved skal gå ud for at slå Randers med hele 21 point eller mere, for at være sikre i den situation.

Hvordan ryger Næstved ud?

I samtlige scenarier, hvor Næstved, efter et nederlag til Randers, ender á point med et, to eller tre hold om den sidste plads i semifinalerne, sendes sydsjællænderne ned sidst i tabellen, på grund af de indbyrdes resultater med de tre andre hold.

Flasker resultaterne sig helt rigtigt, kan alle fire hold ende på 36 point. Det kræver at Svendborg taber begge resterende kampe, Horsens vinder deres, Randers slår Næstved og Næstved slår både Svendborg og Bakken. I det eksempel vil Næstved ende sidst blandt de fire hold, på trods af sejre over de to tophold.

Skulle Næstved tabe til Randers og slå enten Bakken eller Svendborg, vil de ende på 34 point og så er der en god chance for exit. Horsens vil nemlig også have 36 point med en sejr over enten Bears eller Academy, og i det tilfælde, vil Horsens sende Næstved ud, da østjyderne har vundet tre af fire indbyrdes kampe.

Skulle Næstved slå Randers og tabe til de to tophold, vil det også betyde 34 point på kontoen og stor mulighed for exit til Team FOG. Skulle Horsens i den situation tage en sejr over enten Bakken eller Academy, vil Horsens og Randers også slutte Playoff på 34 point og der skal laves regnskab mellem de tre klubber. Her vil Næstved igen være det dårligste hold, medmindre ovennævnte storsejr over Randers bliver en realitet, og blive sendt på sommerferie.

Skulle Næstved tabe de tre resterende kampe, vil holdet være ude under alle omstændigheder.

Hvordan misser Svendborg andenpladsen?

Svendborg er det eneste af holdene i spil, som er sikre på at nå semifinalerne – men det kan blive til alt mellem to og fire.

Taber Svendborg til Næstved, vil Næstved være bedre indbyrdes med Svendborg. Vinder Næstved resten af kampene, vil Svendborg ende som nummer tre.

Taber Svendborg derefter også til Bakken Bears, åbnes der op for at både Næstved og Randers kan tage andenpladsen. Næstved vil tage andenpladsen ved at slå Randers, uanset resultatet mod Bakken Bears.

Skulle Randers derimod slå Næstved og Næstved derefter slå Bakken, ender Randers, Svendborg og Næstved á point og i det regnskab, mellem de tre klubber, vil Randers faktisk være bedst, med fem sejre, og tage andenpladsen, med fire sejre vil Næstved blive nummer tre og Svendborg vil falde helt ned på fjerdepladsen med kun tre sejre.

Konklusion: Still too close to call.

Med seks kampe igen, i en meget lang sæson, hvor hvert hold spiller 28 kampe, er der ufatteligt mange scenarier. Vi kan ende med et, hvor Næstveds hjemmekamp mod Bakken Bears tirsdag 19/4 kan afgøre andenpladsen – bare to dage inden semifinalerne er sat til at gå i gang.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE