Sejr og highlights i semifinale #1

Bakken Bears kom ud som lyn og torden i den første semifinale mod Randers Cimbria. Det førsteseedede hold i semifinalerne scorede 30 point de første ti minutter og brugte den start til at sikre en sejr på 104-77. Dermed er Bakken to sejre fra årets DM-finaler.

– Der blev kæmpet hårdt fra begge holds side, men vi har kun taget det første stik, endda mod et hold, der mangler deres bedste spiller. Det bliver noget andet på mandag, hvor vi er på udebane og vi ved stemningen bliver til Randers’ fordel, sagde Bears’ forward Travis Taylor efter kampen.

Randers var uden topscorer Reginald Kissoonlal, der sad ude med en karantæne fra gæsternes sidste kamp i Næstved. Det kunne mærkes i begge ender. I forsvaret manglede gæsterne hans 211 centimeter til både at forstyrre Bakkens layups og dunks og hans længde til at tage rebounds. I angrebsenden var det 20 point pr. kamp, Randers forgæves forsøgte at erstatte.

For Bakken kom Jarred Ogungbemi-Jackson ud og var brandvarm, med 12 point i første periode. Han startede kampen med en rebound og en bold tippet i, og den energi så ud til at smitte af på resten af holdet.

Bears havde ni point på tavlen, inden Randers fik bolden gennem nettet, ved Jonathan Klussmann. Den unge landsholdsspiller holdt på det nærmeste Randers inde i kampen i første periode, med 13 point, på vej mod 30-21 efter de første ti minutter.

Bakken holdt forspringet frem mod pausen, blandt andet med scoringer fra Magnus Møllgaard og Tylor Ongwae, mens Jonathan Klussmann ikke satte farten ned i den anden ende, hvor Randersspilleren havde 16 point ved halvleg.

De to hold gik ind til tredje periode med Bears i front 55-40, men der skulle blot fire minutter til før Bakken var i front med 69-45 og kampen reelt var lukket.

Kampens store højdepunkt kom med to minutter igen i tredje periode, hvor Magnus Møllgaard stjal bolden i et Randers-opspil, sendte den lynhurtigt til Jarred Ogungbemi-Jackson, som fandt en flyvende Travis Taylor. Amerikaneren greb bolden enhåndet, langt over kurven, og tyrede den ned gennem ringen til aftenens største ”oooohhh!”.

– Jeg får al energien fra publikum. Deres råben, støtte, klappen gør de dér dunks lettere, sagde Travis Taylor i interviewet efter kampen.

Randers forsøgte gennem kampens sidste kvarter at fremtvinge et comeback, men var ude af stand til at komme nærmere end lige under 20 point bagud et par gange. Hver gang fandt Bakken dog et modspil, typisk fra en velspillende Darko Jukic, der i løbet af anden halvleg ramte 17 point for kampen.

For Randers satte Klussmann kadencen lidt ned, mens den lynhurtige guard Brandon Randolph satte den op. Randolph endte med at score 27 point for gæsterne, mens Klussmann havde 19.

Bakken endte med at vinde 104-77 og dermed tage første stik i semifinalerne, der er bedst af fem kampe. Næste opgør er mandag i Randers Arena.

Statistikken fra kampen led af tekniske problemer, men scoren kan ses her: https://official.mvpapp.dk/livegame.php?mytoken=&id=22871

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE