Spændingen i Basketligaen fortsætter i semifinalerne mellem Horsens og Svendborg

Basketligaen var i år historisk spændende, med tre semifinalepladser til fordeling mellem fire hold med seks kampe igen, mens den sidste plads først blev uddelt i sæsonens allersidste kamp. Spændingen fortsætter i semifinalerne, hvor Horsens og Svendborg de seneste to kampe først spillede fem minutters overtid i kamp to, hvorefter Svendborgs Sebastian Åris afgjorde kamp tre i sidste sekund med to straffekast.

Svendborg kom ind som favoritter, efter at have ligget på andenpladsen i Basketligaen gennem hele sæsonen, men lod i første omgang hjemmebanefordelen glide sig af hænde i første kamp, da Horsens kom ind i den sydfynske kaninhule og sikrede sig en sejr på 88-79. Svendborg kom direkte fra en pokaltriumf over Bakken Bears og led måske lidt at mentale tømmermænd efter den første titel siden 2014.

Det hjalp nok også de gulklædte fra Horsens, at de havde den dynamiske duo Andy Cleaves og Siler Schneider, der til sammen scorede 49 point og ramte 12 af 17 skud.

I kamp to havde Svendborg ryggen mod muren og var nærmest tvunget til at vinde i Horsens, hvis de ikke skulle se en 0-2 føring i kampe til Horsens i øjnene. Svendborg leverede da også, men først efter en intens kamp, der endte med fem minutters overtid, efter Horsens’ Koch Bar udlignede til 85-85 med et layup og et dunk i sidste minut.

Denne gang var det Svendborg, der havde en velskydende duo. Corey Silverstrom og Tyre Gathright ramte til sammen otte af 15 tre-points skud og det var da også Silverstrom, der kunne afgøre overtiden med to straffekast kort før tid.

Den tredje kamp, i Svendborg, kom også til at blive afgjort af straffekast, men her endnu mere dramatisk. Sebastian Åris bragte nærmest alene Svendborg tilbage fra nederlagets rand.

Andy Cleaves og Koch Bar havde sendt Horsens foran med 67-70 på vej ind i det sidste minut og havde faktisk bolden, så de gule kunne komme yderligere foran. Andy Cleaves sendte imidlertid en aflevering i hænderne på Corey Silverstrom, som fandt Sebastian Åris, der blev fejlet og reducerede til 68-70 fra straffelinjen.

Horsens tog timeout og ud af den stjal Åris bolden, hvorefter Svendborg spillede et angreb, der endte med at Åris sendte en tre’er afsted til 71-70 til gigantisk jubel fra publikum i på hjemmebanen.

Horsens’ veteran Vedran Borovcanin tog imidlertid luften ud publikummets ballon ved at sende Horsens tilbage i front, 71-72, med få sekunder igen. Svendborg fik bolden til Åris, som blev fejlet i det sidste sekund, hvorefter han fik chancen for at afgøre det hele fra straffelinjen.

De lokale holdt vejret, mens de medrejsende fra Horsens distraherede, men Åris var iskold og sendte med to straffekast Svendborg i front med 2-1 i kampe.

Svendborg skal nu ”blot” forsvare hjemmebanefordelen for at gå i klubbens første finaler siden 2013, mens Horsens er tvunget til at tage en hjemmesejr mandag for at sende serien ud i en femte og afgørende kamp.

I den anden semifinaleserie er Bakken Bears foran 2-0 i kampe mod et Randers-hold, der har vist tænder, men ikke har formået at få kampene til at hænge sammen i anden halvleg. Kamp tre spilles lørdag 14:00 i Vejlby Risskov Hallen, hvor der er få billetter tilbage.

Billede: Per Bille/Ry Foto

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
Bakken Bears er i pokalfinalen!
04 feb 2023

Bakken Bears er i pokalfinalen!

Med en overbevisende tredje periode, som Bakken Bears vandt med 12-27, fik aarhusianerne hævn...
Bears Padel
03 feb 2023

Bears Padel

I Bakken Bears er vi ikke kun tossede med basketball og netværk! Vi er...
PV skaber igen festen
03 feb 2023

PV skaber igen festen

PV – Kaffe & Cocktails er en af de fedeste barer i Aarhus, og...
NEWS ARCHIVE