Spændingen i Basketligaen fortsætter i semifinalerne mellem Horsens og Svendborg

Basketligaen var i år historisk spændende, med tre semifinalepladser til fordeling mellem fire hold med seks kampe igen, mens den sidste plads først blev uddelt i sæsonens allersidste kamp. Spændingen fortsætter i semifinalerne, hvor Horsens og Svendborg de seneste to kampe først spillede fem minutters overtid i kamp to, hvorefter Svendborgs Sebastian Åris afgjorde kamp tre i sidste sekund med to straffekast.

Svendborg kom ind som favoritter, efter at have ligget på andenpladsen i Basketligaen gennem hele sæsonen, men lod i første omgang hjemmebanefordelen glide sig af hænde i første kamp, da Horsens kom ind i den sydfynske kaninhule og sikrede sig en sejr på 88-79. Svendborg kom direkte fra en pokaltriumf over Bakken Bears og led måske lidt at mentale tømmermænd efter den første titel siden 2014.

Det hjalp nok også de gulklædte fra Horsens, at de havde den dynamiske duo Andy Cleaves og Siler Schneider, der til sammen scorede 49 point og ramte 12 af 17 skud.

I kamp to havde Svendborg ryggen mod muren og var nærmest tvunget til at vinde i Horsens, hvis de ikke skulle se en 0-2 føring i kampe til Horsens i øjnene. Svendborg leverede da også, men først efter en intens kamp, der endte med fem minutters overtid, efter Horsens’ Koch Bar udlignede til 85-85 med et layup og et dunk i sidste minut.

Denne gang var det Svendborg, der havde en velskydende duo. Corey Silverstrom og Tyre Gathright ramte til sammen otte af 15 tre-points skud og det var da også Silverstrom, der kunne afgøre overtiden med to straffekast kort før tid.

Den tredje kamp, i Svendborg, kom også til at blive afgjort af straffekast, men her endnu mere dramatisk. Sebastian Åris bragte nærmest alene Svendborg tilbage fra nederlagets rand.

Andy Cleaves og Koch Bar havde sendt Horsens foran med 67-70 på vej ind i det sidste minut og havde faktisk bolden, så de gule kunne komme yderligere foran. Andy Cleaves sendte imidlertid en aflevering i hænderne på Corey Silverstrom, som fandt Sebastian Åris, der blev fejlet og reducerede til 68-70 fra straffelinjen.

Horsens tog timeout og ud af den stjal Åris bolden, hvorefter Svendborg spillede et angreb, der endte med at Åris sendte en tre’er afsted til 71-70 til gigantisk jubel fra publikum i på hjemmebanen.

Horsens’ veteran Vedran Borovcanin tog imidlertid luften ud publikummets ballon ved at sende Horsens tilbage i front, 71-72, med få sekunder igen. Svendborg fik bolden til Åris, som blev fejlet i det sidste sekund, hvorefter han fik chancen for at afgøre det hele fra straffelinjen.

De lokale holdt vejret, mens de medrejsende fra Horsens distraherede, men Åris var iskold og sendte med to straffekast Svendborg i front med 2-1 i kampe.

Svendborg skal nu ”blot” forsvare hjemmebanefordelen for at gå i klubbens første finaler siden 2013, mens Horsens er tvunget til at tage en hjemmesejr mandag for at sende serien ud i en femte og afgørende kamp.

I den anden semifinaleserie er Bakken Bears foran 2-0 i kampe mod et Randers-hold, der har vist tænder, men ikke har formået at få kampene til at hænge sammen i anden halvleg. Kamp tre spilles lørdag 14:00 i Vejlby Risskov Hallen, hvor der er få billetter tilbage.

Billede: Per Bille/Ry Foto

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE