Storsejr sender Bakken op med 1-0 i kampe

Bakken Bears tangerede sin største finalesejr nogensinde, da Svendborg Rabbits blev besejret 118-72 mandag aften. Det var et Bakkenhold med et pokalfinalenederlag at hævne, mod et Svendborghold, der måske var lidt udmattede efter en lang og emotionel femkamps semifinaleserie.

På trods af den store sejr, talte Darko Jukic storsejren ned efter hornet lød:

– Det er kun én kamp og vi kan kun tage én kamp ad gangen. Selv om vi vinder stort i dag, er vi altså ikke foran med mere end 1-0 i kampe, når bolden kastes op på torsdag, sagde Jukic, der ramte otte af otte skud.

Bakken Bears så ellers i første halvleg ud til at have nogle indestængte aggressioner, fra pokalfinalenederlaget til Svendborg, der skulle ud. I hvert fald kom bjørnene på banen med fart, villighed til at ofre sig selv i forsvaret og ikke mindst nogle kanoner, der var indstillet helt præcist.

Darko Jukic startede kampen med at smide en i fra tre-points-land, fulgt op af en fra samme distance fra Jarred Ogungbemi-Jackson, inden Jukic skød endnu én i til 9-8. Så lagde Jukic op til et dunk fra Tylor Ongwae og hallen eksploderede i larm.

Bakken Bears fortsatte bombardementet udefra, med Jukic og Ogungbemi-Jackson i front. Jukic ramte alle fire tre’ere i første halvleg, mens Ogungbemi-Jackson satte fire af seks forsøg. Sidstnævntes tredje tre’er i første periode sendte hjemmeholdet i front med 25-12, og Bakken gik i front med 36-21 på den fjerde, i sidste sekund af perioden.

Intet ændrede sig i anden periode. Marvelle Harris startede med at sætte tre point, Michel Diouf fulgte op med endnu tre, så var det Ongwaes tur og Jukic kunne så sende Bears i front med 50-24 seks minutter før pausen.

Bakken slap på intet tidspunkt speederen, mod et Svendborghold, der slet ikke kunne få offensiven til at fungere. Kun Sebastian Åris så ud til at have fundet dagen, med 12 point før pausen, mens hans holdkammerater havde svært ved bare at finde plads til at skyde. ¨

Gæsterne var da også bagud 64-35 ved pausen og det så ud til at Rabbits-træner Jimmy Moore tidligt i tredje periode tog konsekvensen og begyndte at spare spillere til torsdagens anden kamp. Derfor kunne Bakken også vinde tredje periode 29-11.

På det tidspunkt var publikum næsten udmattede af at juble over over tre’ere og dunks. Bakken ramte 19 af 35 fra distancen i kampen, mens Ongwae, Taylor, Jukic og Harris havde tordnende dunks.

Kampen endte med en Bakkensejr på 117-72 efter begge trænere i de sidste ti minutter sparede spillerne til næste kamp på torsdag i Svendborg. Her er der en helt ny kamp – og det er værd at bemærke, at sidst Bakken slog Rabbits stort på hjemmebane, vandt Svendborg pokalfinalen tre dage senere.

Billede: Kim Haugaard

Basketball, Bakken Bears vs Svendborg Rabbits, 1. finalekamp
Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE