Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på 91-74 over Svendborg Rabbits. Med sejren har Bakken nu fire matchbolde i finaleserien og kan afgøre det hele torsdag i Svendborg.

Kampen startede med lidt stilstand, inden Bakken gennem de midterste fem minutter af første periode skabte en ti points føring. Det var Jarred Ogungbemi-Jackson og Marvelle Harris der stod for de fleste point i den offensive ende, med henholdsvis 11 og otte point i første periode, men det var holdets forsvar, der skabte føringen der nåede op på 27-16 efter de første ti minutter.

Svendborg lagde sig dog langt fra ned og i løbet af de første fire minutter af anden periode scorede fem forskellige kaniner og Sebastian Åris kunne sætte trumf på ved at udligne til 29-29. De næste mange minutter, hen over halvlegspausen, var kampen helt lige, men et af de afgørende momenter kom fem minutter inde i anden halvleg.

Her fejlede Årets Spiller i Basketligaen, Sebastian Åris, Bakkens Marvelle Harris. Det var Åris’ fjerde fejl, med hele 15 resterende minutter, så Svendborgs store stjerne måtte tage plads på bænken. Halvandet minut senere måtte Svendborgs Brandon Norfleet samme vej med fire fejl og så var begge Svendborgs mest scorende spillere på bænken.

Over de næste fem minutter fik Svendborg sværere og sværere ved at finde bunden af kurven, mens Lærke, Diouf og Harris scorede for Bakken og sendte hjemmeholdet i front 70-60 inden de sidste ti minutter.

Svendborgtræner Jimmy Moore turde ikke vente længere og satte både Norfleet og Åris på banen, på trods af at begge kun kunne tåle at lave en enkelt fejl mere. Det stoppede dog ikke rigtig i nogen grad blødningen for Svendborg, der kun scorede fire point de første fem minutter af fjerde periode og kom bagud 82-64 på en tre’er af Thomas Lærke.

Det var reelt kampens afgørelse, og skulle nogen være i tvivl, fik Sebastian Åris minuttet efter sin femte fejl, da han gik hårdt til Marvelle Harris og herfra var der slet ikke tvivl om kampens resultat, som endte 91-74.

Torsdag 19:15 i Svendborg kan det hele afgøres med en Bakkensejr. Vinder Svendborg, fortsætter serien mandag i Aarhus.

Citater
Marvelle Harris, der trak fjerde og femte fejl på Sebastian Åris og den fjerde på Norfleet.
– Det var en svær kamp, men vi samlede os selv op i anden halvleg og var i stand til at tage sejren, ved at sætte intensiteten lidt op i forsvaret. Jeg var bare pågående, da jeg trak de fejl på Åris og Norfleet, og det er en rolle, som mine holdkammerater og trænere stoler på, jeg kan tage. Jeg er bedst, når jeg spiller ned ad bakke i driblinger mod kurven, og da jeg gjorde det, var jeg i stand til at trække de fejl.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2090560/bs.html#ASFSK

Billede: Kim Haugaard

Basketball, 3.DM finalekamp - Bakken Bears vs. Svendborg Rabbits
Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag
16 feb 2024

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag

Tidligere på ugen gik Bakken Bears videre fra gruppespillet i den europæiske turnering ENBL...
Bears fik ikke revanche for pokalfinalen
15 feb 2024

Bears fik ikke revanche for pokalfinalen

Der tegner sig et ekstremt spændende playoff-gruppespil i Basketligaen i marts og april, med...
Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?
14 feb 2024

Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?

Torsdag 15. februar skal Bakken Bears forsøge at få revanche fra pokalfinalen, hvor holdet...
Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr
13 feb 2024

Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr

Næsten 1500 tilskuere gav alt, hvad de havde – og det gjorde Bakken Bears...
NEWS ARCHIVE