Bears henter assistant coach i Bayern München og EuroLeague

30-årige Florian Wedell er Bakken Bears’ nye assisterende træner på en to-årig kontrakt. Han kommer fra EuroLeague-klubben Bayern München og Bakken Bears ser det som en mulighed for at udvikle organisationen.

Wedell er oprindeligt fra Hanover, men har arbejdet i Bayern München Basketball de seneste ti år. Han har arbejdet sig op fra ungdomsafdelingen til førsteholdet, hvor han senest har stået for scouting af modstandere samt individuelle spillerworkouts.

For Bakken Bears er ansættelsen af Wedell vigtig på flere niveauer:

– Vi valgte Florian blandt et stærkt felt af kandidater, fordi han er en dygtig teknisk træner, en flittig og grundig analytiker og har god indsigt i europæisk topniveau. Vigtigere endnu, så viser han allerede stor passion for projektet og en positiv personlighed med fokus på at udvikle. Og så er det selvfølgelig en bonus at han bringer viden fra et Euroleague staff, siger cheftræner Anders Sommer.

Wedell kender europæisk basketball og kommer fra et setup med store ressourcer i EuroLeague. Han er netop er færdig i Bayern, hvor holdet nåede de tyske BBL-finaler, der blev afsluttet søndag. Nu venter en flytning til Danmark i en travl sommer, hvor det også står på tysk landsholdsbasket med U20-landsholdet, samt den præstigefyldte FECC træneruddannelse med det internationale forbund FIBA.

For Wedell handler jobbet i Danmark om at komme til en klub med store drømme.

– Bakken Bears er allerede et kraftcenter i skandinavisk basketball og har spillet nogle virkelig gode sæsoner i de europæiske konkurrencer allerede. Det er tydeligt, at det er en sund og stærk organisation, med et positivt og ambitiøst mindset og en ambition om at spille fast i Basketball Champions League. Jeg håber at blive en vital del af den fortsatte udvikling over de næste år, siger Wedell.

Florian Wedell har kendskab til Danmark gennem hyppige ferier på Ærø som barn, hvor især de danske sommeris står stærkt i hukommelsen. Han flytter til Danmark i løbet af sommeren og står klar i Bears ved træningsopstart i august.

Fotos: Sven Kuczera, NBBL og Matthias Stickel.

Uforudsigelig pokalfinale i vente
22 mar 2023

Uforudsigelig pokalfinale i vente

25. marts er Forum Horsens værtsarena for årets herrepokalfinale i basketball. Kampen kommer til...
Geof Kotila er død
21 mar 2023

Geof Kotila er død

Det er med stor sorg, at vi har modtaget meddelelsen om at den nuværende...
Rundt om Ligaen: Kamp om førstepladsen
21 mar 2023

Rundt om Ligaen: Kamp om førstepladsen

Toppen af Basketligaen er med under en måned tilbage af Playoff-gruppespillet utrolig tæt. Randers...
Overbevisende optakt til pokalfinalen
19 mar 2023

Overbevisende optakt til pokalfinalen

Bakken Bears varmede op til næste uges pokalfinale med en overbevisende indsats mod BMS...
NEWS ARCHIVE