Bears henter assistant coach i Bayern München og EuroLeague

30-årige Florian Wedell er Bakken Bears’ nye assisterende træner på en to-årig kontrakt. Han kommer fra EuroLeague-klubben Bayern München og Bakken Bears ser det som en mulighed for at udvikle organisationen.

Wedell er oprindeligt fra Hanover, men har arbejdet i Bayern München Basketball de seneste ti år. Han har arbejdet sig op fra ungdomsafdelingen til førsteholdet, hvor han senest har stået for scouting af modstandere samt individuelle spillerworkouts.

For Bakken Bears er ansættelsen af Wedell vigtig på flere niveauer:

– Vi valgte Florian blandt et stærkt felt af kandidater, fordi han er en dygtig teknisk træner, en flittig og grundig analytiker og har god indsigt i europæisk topniveau. Vigtigere endnu, så viser han allerede stor passion for projektet og en positiv personlighed med fokus på at udvikle. Og så er det selvfølgelig en bonus at han bringer viden fra et Euroleague staff, siger cheftræner Anders Sommer.

Wedell kender europæisk basketball og kommer fra et setup med store ressourcer i EuroLeague. Han er netop er færdig i Bayern, hvor holdet nåede de tyske BBL-finaler, der blev afsluttet søndag. Nu venter en flytning til Danmark i en travl sommer, hvor det også står på tysk landsholdsbasket med U20-landsholdet, samt den præstigefyldte FECC træneruddannelse med det internationale forbund FIBA.

For Wedell handler jobbet i Danmark om at komme til en klub med store drømme.

– Bakken Bears er allerede et kraftcenter i skandinavisk basketball og har spillet nogle virkelig gode sæsoner i de europæiske konkurrencer allerede. Det er tydeligt, at det er en sund og stærk organisation, med et positivt og ambitiøst mindset og en ambition om at spille fast i Basketball Champions League. Jeg håber at blive en vital del af den fortsatte udvikling over de næste år, siger Wedell.

Florian Wedell har kendskab til Danmark gennem hyppige ferier på Ærø som barn, hvor især de danske sommeris står stærkt i hukommelsen. Han flytter til Danmark i løbet af sommeren og står klar i Bears ved træningsopstart i august.

Fotos: Sven Kuczera, NBBL og Matthias Stickel.

Ung A-landsholdsspiller til Bakken
29 jun 2022

Ung A-landsholdsspiller til Bakken

Den unge landsholdsspiller Gustav Knudsen spiller næste sæson i Bakken Bears. Den 19-årige spiller...
Vi bor nu i Sparekassen Danmark Basketball Center
27 jun 2022

Vi bor nu i Sparekassen Danmark Basketball Center

Bjørnehulen, Bjørnegrotten, Vejlby-Risskov Hallen. Kært barn har mange navne, men fra den kommende sæson...
Vittig senegaleser fortsat i Bears
27 jun 2022

Vittig senegaleser fortsat i Bears

Michel Diouf er en af de spillere, der næste sæson stadig er på kontrakt...
Sæsonkortsalget starter tirsdag
26 jun 2022

Sæsonkortsalget starter tirsdag

Vi åbner sæsonkortsalget tirsdag 28. juni 12:00. Vi går over til Bears på Abonnement,...
NEWS ARCHIVE