Ung landsholdsguard til Bakken

Den tidligere Bears Academy-spiller Noah Churchill Sørensen, der har fået sin basketopdragelse i Skovbakken Bears, vender hjem fra et to års ophold i Spanien til Bakken Bears.

Den 19-årige point guard har allerede fået debut for det danske landshold og kommer til Danmark fra et ophold i Spanien.

Noahs karriere, siden han forlod Aarhus, er gået lynhurtigt. Han skiftede til UCAM Murcia, som spiller i den bedste spanske række, og her har han primært spillet for udviklingsholdet i Liga EBA, men allerede i april 2021, som 17-årig, fik han debut i Europas nok bedste nationale række, Liga ACB.

Nu vender Churchill tilbage til Bakken, hvor han er tiltænkt en stor rolle som point guard, sammen med Skyler Bowlin, fortæller Bakkens cheftræner Anders Sommer:

– Noah er en spændende spiller med stort potentiale. Hans største styrker er court vision og en meget veludviklet spilforståelse. Jeg glæder mig til en point guard-duo hvor Skyler Bowlin kan tage ham under vingen og lære ham op. Noah har allerede taget en bærende rolle på landsholdet og med daglige ACB-træninger hele sidste sæson, ved jeg, at han er klar. Så selv om han er ung, forventes det at han leverer fra dag et.

Churchill har taget beslutingen om skiftet med udvikling for øje:

– Jeg har valgt at tage til Bakken, da jeg så det som den bedste mulighed for at kunne blive ved med at udvikle mig, og hele tiden tage det næste step niveaumæssigt. Der er selvfølgelig også den store fordel for mig personligt, at jeg får lov at komme hjem, men lovede mig selv, at det var ikke det som skulle afgøre min beslutning om at forlade Spanien, slår Churchill fast.

– Jeg har har selvfølgelig en smule kendskab til Bakken fra tidligere, så jeg ved allerede nu, at det er et sted med stor seriøsitet, og fokus på udviklingen af de unge spillere. Så det jeg tænker, Bakken ville kunne give mig, er muligheden for at kunne udvikle mig, og så må vi se hvor langt det rækker i fremtiden.

Som efternavnet måske antyder, er Noah faktisk i familie med den engelske statsmand Winston Churchill. Hans bedstemor emmigrerede til Danmark fra England, da hun var 16 og Noah er født ind i en familie, der ikke er gået i politikerfodsporene fra fortiden.

Kommer du forbi Bears’ kontor, kan du allerede nu se Noah træne dagligt, både fysik i styrkelokalet, og med Anders Sommer på banen.

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
NEWS ARCHIVE