Opdateret: Bears er seedet som nummer et i lodtrækning

Bakken Bears i lidt lettere Basketball Champions League lodtrækning torsdag 7. juli
Kort inden lodtrækningen blev Bakken Bears’ chancer for at kvalificere sig til Basketball Champions League blev onsdag lidt bedre. Her offentliggjorde BCL nemlig de seks seedningslag og Bakken Bears er blevet indplaceret i øverste lag, sammen med tyske Bamberg, tyrkiske Tofas Bursa og spanske Unicaja.
Det betyder at Bakken Bears undgår de tre topklubber.
Imidlertid er seedningen også påvirket af, at der eksisterer to adskilte niveauer for europæisk klubbasket, dem, der kører under det internationale forbund FIBA, og dem, der kører under det private EuroLeague.
Basketball Champions League er en relativt ny turnering, fra 2016, og den er steget støt i både prestige og økonomisk formåen. Det betyder, at flere og flere klubber søger fra EuroLeague over i BCL. De kommer ind i turneringen uden seedningspoint, så blandt de lavere seedede hold, findes det også rigtigt gode modstandere.

Oprindelig artikel:

Torsdag 7. juli fra 11:00 er Bakken Bears’ sportsdirektør Michael Piloz til stede, når der i Geneve trækkes lod til kvalifikationsturneringen til Basketball Champions League, hvor Bakken Bears er seedet i andet lag.

Vejen til gruppespillet går via en kvalifikationsturnering, sidst i september, hvor 24 hold skal koges ned til fire. Der spilles fire små knockoutturneringer, med kvartfinaler, semifinaler og en gruppefinale i samme uge. Bakken træder som seedet hold ind i semifinalerne.

Kan Bakken Bears her klare sig gennem to svære kampe, vil det give plads i gruppespillet, som klubben har deltaget i to gange før.

Turneringen er blevet stærkere og stærkere siden den fik debut i 2016-17, som et forsøg fra det internationale basketballforbund FIBA på at vriste kontrollen med toppen af de europæiske klubturneringer tilbage fra den private EuroLeague.

I denne sæson er tre af Bakkens modstandere i sidste sæsons FIBA Europe Cup direkte kvalificeret til gruppespillet. Det drejer sig om græske Peristeri, tyrkiske Bahcesehir og Reggio Emilia, som blev overmanden i semifinalerne.

I kvalifikationsspillet findes der også modstandere fra lande, som Danmark normalt kan sammenligne sig med, som Norrkoping Dolphins fra Sverige, eller Leicester Riders fra England. Samtidig er der dog også deciderede storhold fra topligaerne, som SIG Strasbourg fra Frankrig, Brose Bamberg og NINERS Chemnitz fra Tyskland og Unicaja fra Spanien.

Kvalificerer Bakken Bears sig ikke til Basketball Champions League gruppespiller venter i stedet FIBA Europe Cup, hvor Bakken sidste forår var semifinalister for tredje gang.

Når trækningen går i gang, kan du se den herunder.

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE