Opdateret: Bears er seedet som nummer et i lodtrækning

Bakken Bears i lidt lettere Basketball Champions League lodtrækning torsdag 7. juli
Kort inden lodtrækningen blev Bakken Bears’ chancer for at kvalificere sig til Basketball Champions League blev onsdag lidt bedre. Her offentliggjorde BCL nemlig de seks seedningslag og Bakken Bears er blevet indplaceret i øverste lag, sammen med tyske Bamberg, tyrkiske Tofas Bursa og spanske Unicaja.
Det betyder at Bakken Bears undgår de tre topklubber.
Imidlertid er seedningen også påvirket af, at der eksisterer to adskilte niveauer for europæisk klubbasket, dem, der kører under det internationale forbund FIBA, og dem, der kører under det private EuroLeague.
Basketball Champions League er en relativt ny turnering, fra 2016, og den er steget støt i både prestige og økonomisk formåen. Det betyder, at flere og flere klubber søger fra EuroLeague over i BCL. De kommer ind i turneringen uden seedningspoint, så blandt de lavere seedede hold, findes det også rigtigt gode modstandere.

Oprindelig artikel:

Torsdag 7. juli fra 11:00 er Bakken Bears’ sportsdirektør Michael Piloz til stede, når der i Geneve trækkes lod til kvalifikationsturneringen til Basketball Champions League, hvor Bakken Bears er seedet i andet lag.

Vejen til gruppespillet går via en kvalifikationsturnering, sidst i september, hvor 24 hold skal koges ned til fire. Der spilles fire små knockoutturneringer, med kvartfinaler, semifinaler og en gruppefinale i samme uge. Bakken træder som seedet hold ind i semifinalerne.

Kan Bakken Bears her klare sig gennem to svære kampe, vil det give plads i gruppespillet, som klubben har deltaget i to gange før.

Turneringen er blevet stærkere og stærkere siden den fik debut i 2016-17, som et forsøg fra det internationale basketballforbund FIBA på at vriste kontrollen med toppen af de europæiske klubturneringer tilbage fra den private EuroLeague.

I denne sæson er tre af Bakkens modstandere i sidste sæsons FIBA Europe Cup direkte kvalificeret til gruppespillet. Det drejer sig om græske Peristeri, tyrkiske Bahcesehir og Reggio Emilia, som blev overmanden i semifinalerne.

I kvalifikationsspillet findes der også modstandere fra lande, som Danmark normalt kan sammenligne sig med, som Norrkoping Dolphins fra Sverige, eller Leicester Riders fra England. Samtidig er der dog også deciderede storhold fra topligaerne, som SIG Strasbourg fra Frankrig, Brose Bamberg og NINERS Chemnitz fra Tyskland og Unicaja fra Spanien.

Kvalificerer Bakken Bears sig ikke til Basketball Champions League gruppespiller venter i stedet FIBA Europe Cup, hvor Bakken sidste forår var semifinalister for tredje gang.

Når trækningen går i gang, kan du se den herunder.

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE