Svære modstandere i Basketball Champions League kvalifikation

Der er i dag i Geneve trukket lod til Basketball Champions League, hvor Bakken Bears var med. Når kvalifikationen til gruppespillet finder sted sidst i september, skal Bakken Bears klare sig gennem to svære kampe for at få plads i gruppespillet, som klubben har deltaget i to gange før.

Vejen til hovedturneringen går via en kvalifikationsturnering, hvor 24 hold skal koges ned til fire. Der spilles fire små knockoutturneringer, med kvartfinaler, semifinaler og en gruppefinale. Bakken træder som førsteseedet hold ind i semifinalerne i gruppe 4.

Første kvalifikationskamp er 23. september mod enten Gemunden fra Østrig eller Parmu fra Estland.

– Det er hold på et niveau, hvor vi godt kan være med, men hvor vi også skal spille op til vores allerbedste. Det er vist det man med sportssprog kalder en 50/50, siger Bakkens Bears’ sportsdirektør Michael Piloz direkte fra Geneve, hvor dagens lodtrækning har fundet sted.

Skulle Bakken gå videre til kvalifikationsfinalen 25. september, venter der et hold fra den øverste klasse i Europa. I den anden side af gruppe fire er der nemlig lutter hold fra europæiske topligaer. Bedst seedet af de hold er Opava fra Tjekkiet, mens de serbiske sølvmedaljevindere FMP eller Real Breogan fra Spanien bliver deres modstander i semifinalen.

– Breogan mod FMP er måske den mest interessante kvartfinale. Breogan er ti’er fra Spanien, som oprykker, og satser kraftigt, mod nummer to fra traditionslandet Serbien. Ud fra budget er Breogan favorit, men deres kvartfinale mod FMP bliver ren dynamit. Derefter venter Opava, fra et top ti land i verden, så uanset hvad, bliver det en svær gruppefinale, hvis vi når så langt. Med vore resultater de seneste år, er der nok ikke nogen, der kommer til at undervurdere os, men så må vi jo bare tage udfordringen op, siger Michael Piloz.

Skulle Bakken Bears kvalificere sig til hovedturneringen vil gruppe E være destinationen. Her venter Darussafaka fra Tyrkiet, semifinalehold i Tyrkiet i seneste sæson, Riesen Ludwigsburg fra Tyskland, semifinalister i Basketball Champions League 2022, samt Hapoel Jerusalem, de tredobbelte kvartfinalister fra BCL.

Kvalificerer Bakken Bears sig ikke til Basketball Champions League gruppespillet venter i stedet FIBA Europe Cup, hvor Bakken sidste forår var semifinalister for tredje gang.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE