Bakken Bears er én kamp fra drømmeland

I en dominerende forestilling, med en lille forskrækkelse i tredje periode, spillede Bakken Bears sig i kvalifikationsfinalen i Basketball Champions League med en sejr på 83-65 over østrigske Swans Gmunden. I kvalifikationsfinalen på søndag venter enten Opava fra Tjekkiet eller serbiske FMP Meridian.

-Det var en prioritet at spille med fart i dag, samtidig med at vi skulle udnytte vores størrelse. Derfor blev det også svært, da vi satte tempoet ned og var ved at lukke Gmunden ind i kampen, sagde coach Sommer efter kampen.
Swans Gmunden startede med at misse otte af de første 11 skud, helt uden at være aggressive på kurven. De lidt mindre østrigske spillere lignede ikke nogen, der havde lyst til at komme ind under kurven til de store bjørne, Michel Diouf og Kylor Kelley, så det blev mest til skud fra distancen. Det gav Bakken en føring på 17-7 inden Gmunden tog timeout med to minutter igen af første periode.
 
Timeouten hjalp ikke meget, for et minut inde i anden periode var der gået syv minutter siden Gmunden sidst havde scoret og der stod stadig 7 på tavlen ud for østrigernes logo, mens bjørnene nåede op på 24.
 
Bakken fortsatte med at trække fra gennem resten af første halvleg, hvor Gmunden missede ikke mindre end otte tre-points skud i træk og kun ramte 12 af 33 skud i alt.
 
Holdene gik til pause ved stillingen 45-26, men Gmundens buzzerbeater i første halvlegs allersidste sekund var en forsmag på starten af anden halvleg. Østrigerne kom ud med masser af intensitet og tro på tingene og efter otte minutter kunne Benedikt Guttl reducere til 53-42 på en tre-pointer.
 
Bakken svarede igen med et dunk fra Kylor Kelley og herfra gik det støt bjørnenes vej igen. Ryan Evans ramte en to’er og Skyler Bowlin fulgte op med en tre’er og så kørte det danske tog igen, på vej mod en 20 points føring, 71-51, med fem minutter igen.

-Vi gjorde det godt, selvom vores niveau faldt i tredje periode. Vi kigger nu frem mod finalen og FMP ser rigtig gode ud. Men lad os se kampen mod Opava først, mente Darko Jukic på pressemødet efter kampen.

 
Bakken fik vist smagsprøver på flot spil og spektakulære dunks og fik ikke mindst alle spillere på banen i årets første betydende kamp, der oven i købet var en af de vigtigste. Sejren endte med at lyde på 83-65
 
I kvalifikationsfinalen på søndag venter enten Opava fra Tjekkiet eller de serbiske sølvmedaljevindere og hjemmebaneyndlinge FMP Meridian. De to hold spiller i aften.
Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE