Bakken Bears er én kamp fra drømmeland

I en dominerende forestilling, med en lille forskrækkelse i tredje periode, spillede Bakken Bears sig i kvalifikationsfinalen i Basketball Champions League med en sejr på 83-65 over østrigske Swans Gmunden. I kvalifikationsfinalen på søndag venter enten Opava fra Tjekkiet eller serbiske FMP Meridian.

-Det var en prioritet at spille med fart i dag, samtidig med at vi skulle udnytte vores størrelse. Derfor blev det også svært, da vi satte tempoet ned og var ved at lukke Gmunden ind i kampen, sagde coach Sommer efter kampen.
Swans Gmunden startede med at misse otte af de første 11 skud, helt uden at være aggressive på kurven. De lidt mindre østrigske spillere lignede ikke nogen, der havde lyst til at komme ind under kurven til de store bjørne, Michel Diouf og Kylor Kelley, så det blev mest til skud fra distancen. Det gav Bakken en føring på 17-7 inden Gmunden tog timeout med to minutter igen af første periode.
 
Timeouten hjalp ikke meget, for et minut inde i anden periode var der gået syv minutter siden Gmunden sidst havde scoret og der stod stadig 7 på tavlen ud for østrigernes logo, mens bjørnene nåede op på 24.
 
Bakken fortsatte med at trække fra gennem resten af første halvleg, hvor Gmunden missede ikke mindre end otte tre-points skud i træk og kun ramte 12 af 33 skud i alt.
 
Holdene gik til pause ved stillingen 45-26, men Gmundens buzzerbeater i første halvlegs allersidste sekund var en forsmag på starten af anden halvleg. Østrigerne kom ud med masser af intensitet og tro på tingene og efter otte minutter kunne Benedikt Guttl reducere til 53-42 på en tre-pointer.
 
Bakken svarede igen med et dunk fra Kylor Kelley og herfra gik det støt bjørnenes vej igen. Ryan Evans ramte en to’er og Skyler Bowlin fulgte op med en tre’er og så kørte det danske tog igen, på vej mod en 20 points føring, 71-51, med fem minutter igen.

-Vi gjorde det godt, selvom vores niveau faldt i tredje periode. Vi kigger nu frem mod finalen og FMP ser rigtig gode ud. Men lad os se kampen mod Opava først, mente Darko Jukic på pressemødet efter kampen.

 
Bakken fik vist smagsprøver på flot spil og spektakulære dunks og fik ikke mindst alle spillere på banen i årets første betydende kamp, der oven i købet var en af de vigtigste. Sejren endte med at lyde på 83-65
 
I kvalifikationsfinalen på søndag venter enten Opava fra Tjekkiet eller de serbiske sølvmedaljevindere og hjemmebaneyndlinge FMP Meridian. De to hold spiller i aften.
Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE